ماشین امضا دولت در اعطای مجوز نمیشویم
علیرضا خلیل نژاد رئیس اتحادیه عینک سازان و عینک فروشان در گفتگو با خبرنگار آنا حجم بازار عینک سازان و عینک فروشان را ۱۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: سه میلیارد تومان از این بازار در داخل مونتاژ میشود.
وی افزود: ۲۲ هزار واحد صنفی عینک فروشی در کشور داریم که ۱۷۵۰ واحد د رتهران فعال هستند. اگر تهران را به نسبت جمعیت و جغرافیا مورد بررسی قرار بدهیم، این شهر هنوز نیاز به عینک فروشی دارد. امسال حدود ۳۵۰ واحد مجوز فعالیت گرفتند و ۸۰ واحد کار خود را تعطیل کردند.
خلیل نژاد عمده واردات عینک دودی را از مبدا چین، کره جنوبی و اروپا اعلام کرد و اظهار داشت: بزرگترین مشکل صنف عینک فروشان عدم پیروی دولت با قانون نظام صنفی است. برای مثال دولت با ایجاد سامانه صدور پروانه کسب را قصد دارد ما را تبدیل به ماشین امضا کند، اما بنده این موضوع را قبول نخواهم کرد. چرا که ما با این مدل امکان نظارت بر واحد صنفی را نداریم. امروز ما در اتحادیه اگر کسی قصد داشته باشد تا یک واحد صنفی عینک فروشی افتتاح کند باید نمره قابل قبول در کلاسهایی که اتحادیه برگزار میکند بگیرد. کلاسهای اتحادیه ۴۲۰ ساعت دوره پودمانی عینک طبی دارد که در حد یک کلاس دانشگاهی است و ۱۲۰ ساعت نیز دوره کلاس عینک آفتابی است.
رئیس اتحادیه عینک سازان و عینک فروشان خاطر نشان کرد: ما در اتحادیه مصوب کرده ایم که اگر کسی قصد فروش عینک را داشته باشد باید گواهینامه فروش عینک داشته باشد. البته همهی واحدهای دارای جواز ما این دورهها را گذرانده اند. برای همین دورههای تخصصی است که ما تاکید داریم مردم از واحدهای دارای جواز خرید عینک کنند. ما شدیدترین بازرسیها را به روی واحدهای دارای جواز داریم. بازرس اتحادیه هر ۱۵ روز یکبار از واحدها بازدید دارد و فعالیت واحدها را چک میکند.
این مقام صنفی اضافه کرد: با یک گروه دانش بنیان در زمینه تولید عدسی همکاری داریم که حمایت ویژهای از آنها داریم. این گروه دانش بنیان چندین سال است که فعالیت خود را شروع کرده و عدسیهای طبی و آفتابی برای گروههای سفارشی تولید میکند. این شرکت ۱۵۰ نیروی کار دارد و تفاوت قیمت لنزهای این شرکت با نمونههای وارداتی ۳۵ درصد در قیمت است. افق ما در اتحادیه حمایت از شرکتهای دانش بینان است که تا حداقل ۲۰ درصد از نیاز کشور در داخل تولید شود.
وی مواد لنز عینک را نوع خاصی از مواد معرفی کرد و اذعان داشت: این مواد نوع خاصی از پلیمر است که عمدتا وارداتی بوده و از کره جنوبی، چین، اروپا و هندوستان به مقصد ایران وارد میشود. برندهای عینک آفتابی موجود در واحدهای دارای جواز ۱۰۰ درصد اصل هستند چرا که با کوچکترین تخلف پروانه واحد را ابطال میکنیم. ما تنها اتحادیه در کشور هستیم که مانند مناطق شهرداری برای هر منطقه بازرس ویژه داریم.
خلیل نژاد تاکید کرد: ما به هیچ کدام از کشورها صادرات نداریم. یک از معضلات صنف ما افزایش قیمت دلار بود که باعث شد از کشورهای همسایه برای خریداری عینک به بازار ایران هجوم بیارند، اما اتحادیه مانع فروش عمده عینک به این خریداران شد.
رئیس اتحادیه عینک سازان و عینک فروشان عینکهای جدید را بر پایه فناوری برشمرد و تصریح کرد: عینکهایی به تازگی تولید شده است که امکان دید پشت سر را نیز دارد که البته هنوز وارد کشور نشده است چرا که این نوع عینکها امنیتی هستند. عینکهای تولید داخل از نمره صفر تا تا ۲۷ تولید میشوند. در نمره ۲۷، عینک قدر سنگین است و بیمار اطراف را به صورت هاله میبیند.
این مقام صنفی عمل لیزیک چشم را بسیار پرخطر خواند و تاکید کرد: از آنجایی که علم پزشکی با تجارت ممزوج شده است بعضی از این عملهای لیزیک که نباید انجام شود و قرنیه چشم را نازک میکند؛ در کشور در حال انجام است. بسیاری از مردم این کار را انجام داده اند، اما از عیوب این کار مطلع نیستند. برای مثال ما در کشورمان ۱۰۰ هزار پزشک با تخصصهای مختلف داریم ۹۵ درصد از این دوستان عینکی هستند، اما هیچ کدام دست به این اقدام نمیزنند.
انتهای پیام/