دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1402 - 17:10
به وقت نوروز؛

چطور سبزه‌های عید را سریع سبز کنیم؟

چطور سبزه‌های عید را سریع سبز کنیم؟
برخی به علت مشغله کاری و یا زمان کوتاه برای چیدن سفره هفت سین خود وقت کمی برای سبز کردن سبزه‌های عید دارند که می‌توان این مشکل را نیز به راحتی حل کرد.
کد خبر : 836974

به گزارش خبرگزاری آنا، تکاپوی کاشت سبزه و استرس سبز شدن و یا نشدن آن و از طرفی دیگر وقت و هزینه‌ای که صرف تهیه سبزه می‌شود برای بسیاری از افراد کاملا طبیعی است. افرای که ترجیح می‌دهند بجای خرید سبزه‌های آماده در بازار خودشان دست بکار شوند و بنوعی اثر دست خودشان در سفره هفت سین عیدشان رخ نمایی کند. اما برای کاشت انواع سبزه چه زمان‌هایی پیشنهاد می‌شود و بطور کلی سبز کردن دانه‌های مختلف چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

بهترین زمان کاشت سبزه

  • ۱۸ اسفند؛ بهترین زمان کاشت سبزه ماش
  • ۱۶ اسفند؛ بهترین زمان کاشت سبزه ارزن 
  • ۲۲ اسفند؛ بهترین زمان کاشت سبزه خرفه
  • ۱۵ اسفند؛ بهترین زمان کاشت سبزه عدس 
  • ۱۶ اسفند؛ بهترین زمان کاشت سبزه شنبلیله 
  • ۲۲ اسفند؛ بهترین زمان کاشت سبزه شاهی
  • ۱۰ تا ۱۵ اسفند؛ بهترین زمان کاشت سبزه سیاه دانه 
  • ۲۰ اسفند؛ بهترین زمان کاشت سبزه گندم 

چطور سبزه‌های عید را سریع سبز کنیم؟

زمان خیس خوردن هر کدام از دانه‌ها برای سبزه عید چقدر است؟

زمان خیس خوردن دانه‌ها پیش از کاشت برای اینکه ما یک سبزه خوب و با نشاط داشته باشیم با یکدیگر متفاوت است، به این صورت که برخی از آن‌ها حدود ۶ ساعت نیاز به خوردن دارند و برخی دیگر حتی تا ۲ روز هم می‌رسد؛ که در ادامه مدت زمان خیس خوردن انواع دانه‌ها برای جوانه زدن ذکر شده است:

  • یونجه: ۵ الی ۶ روز برای جوانه زدن زمان لازم دارد
  •  شنبلیله: ۳ الی ۴ روز برای جوانه زدن زمان لازم دارد
  •  تربچه: ۴ الی ۵ روز برای جوانه زدن زمان لازم دارد
  • کنجد: ۱ الی ۲ روز برای جوانه زدن زمان لازم دارد
  • نخود و ارزن: ۳ الی چهار روز برای جوانه زدن زمان لازم دارد
  • ماش و عدس و سویا: ۳ الی ۵ روز برای جوانه زدن زمان لازم دارد
  • گندم و چاودار: ۲ الی سه روز برای جوانه زدن زمان لازم دارد
  • آفتابگردان الی دو روز برای جوانه زدن زمان لازم دارد

ترفندی برای رشد سریع سبزه عید

توجه داشته باشید برای این که سبزه‌های عید دارای رشد سریع تری داشته باشند باید پس از اینکه جوانه‌ها به طور کامل نوک زدند، پارچه‌ای را که روی بذر‌ها انداخته‌اید، بردارید تا نور آفتاب به میزان لازم به آن‌ها برسد.

البته در این میان این نکته را فراموش نکنید که نور غیر مستقیم خورشید برای بذر‌ها و جوانه زدن آن‌ها کافی است و با توجه به این موضوع نیازی نیست که آن‌ها را زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید، زیرا گذاشتن آن‌ها در مقابل نور مستقیم خورشید سبب سوختن جوانه‌ها می‌شود.

از سوی دیگر مراقب میزان رطوبت دانه‌ها باشید و برای اینکه رطوبت بذر‌ها و سبزه از بین نرود، روزانه با آبپاش روی بذر‌ها را خیس کنید.

از دیگر روش‌های مرسوم برای رشد سریع سبزه عید این است که نصف لیوان از بذر یا دانه‌ها را در یک ظرف بریزید و به مدت ۵ تا ۶ ساعت در آب بخیسانید و پس از آن ته ظرف خود را با پنبه بپوشانید و حتما روی آن را تنظیف بکشید.

دانه‌های خیس خورده را روی تنظیف‌ها بمالید و روی آن را با پارچه‌ای نمدار بپوشانید و پس از ۴ تا ۵ روز شاهد جوانه زدن این دانه‌ها هستید.

اما نکته دیگر این است که می‌توانید، از دانه‌هایی مانند کنجد و خاکشیر برای انداختن سبزه استفاده کنید، زیرا بسیار سریع‌تر رشد می‌کنند و جوانه می‌زنند.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: سفره هفت سین
ارسال نظر
هلدینگ شایسته