در دانشگاه هوشمند به دنبال زیست فرهنگی و تربیتی کاربران در فضای مجازی هستیم
عزیز نجفپور آقابیگلو، رئیس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص برگزاری نخستین همایش فرهنگ و تربیت در فضای مجازی و دانشگاه هوشمند بیان کرد: ابتدا قرار بر این بود که این همایش در خصوص کلیت آموزش مجازی و دانشگاه هوشمند برگزار شود ولی در بررسیهای بیشتر مشخص شد که نظام موضوعات و محورهای این حوزه بسیار گسترده است فلذا تصمیم براین شد که این همایش فازبندی شود و در فاز اول به بعد فرهنگی و تربیتی پرداخته شود و در فازهای بعدی به مقولات آموزش و پزوهش و فناوری در دانشگاه هوشمند توجه شود.
وی افزود: از ابتدای توسعه فضای مجازی به مرور در زیست مجازی چالشها و ابهامات فرهنگی و تربیتی بسیاری داریم و در دوره دو ساله همهگیری کرونا در کشور در عرصه فرهنگ و تربیتی زیست مجازی دانشآموزان، دانشجویان و به طور کلی تمام کشور چالشهایی به وجود آمد. باتوجه به این موارد قرار بر این شد که در فاز اول همایش به موضوع فرهنگ و تربیت در فضای مجازی و دانشگاه هوشمند بپردازیم.
نجفپور اظهار کرد: در نگاه ما دانشگاه هوشمند اعم از آموزش مجازی است. دانشگاه شامل فرایندهایی چون آموزش، پژوهش، فناوری، ابعاد فرهنگی و دانشجویی میشود، بنابراین تمرکز بر آموزش مجازی صحیح نیست و به همین دلیل اصطلاح دانشگاه هوشمند را جایگزین کردیم تا به همه ابعاد هوشمندسازی دانشگاه پرداخته شود چرا که آموزش یکی از فرآیندهای دانشگاه است و فرآیندهای دیگری چون پژوهش، فرهنگ پذیری، تولید فناوری و ... در دانشگاه ساری هستند و دانشگاه هوشمند به همه این فرآیندها باید توجه داشته باشد.
دبیر شورای فضای مجازی دانشگاه آزاد اسلامی با ذکر این نکته که دانشگاه آزاد اسلامی در بحث هوشمندسازی دانشگاهی پیشرو است، درباره هدف از برگزاری این همایش بیان کرد: پس از تجربه مجازی شدن آموزش و توسعه حداکثری فضای مجازی در جامعه ایرانی به خصوص در حوزه آموزش عالی و آموزش و پرورش و حوزه های دیگر باید هرچه زودتر مبانی و چارچوب نظری و سیاستهای فعلی و آینده مان را هم در باب کلیت فضای مجازی و هم در ابعاد فرهنگی و تربیتی آن روشن تر کنیم چرا که فضای مجازی به سان یک جامعه و یک سیستم اجتماعی-تکنیکی تاثیر و تاثر جدی ای با حوزه فرهنگ و تربیت دارد. طبعا برای تنظیم و تدقیق سیاستها و راهبردها می باید ضمن فهم درست از وضع موجود و روندهای کشور، سناریوهای محتمل پیشرو در حوزه تربیتی و فرهنگی در آینده زیست مجازی هم روشن تر شود.
مشاور رییس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: تامل اصلی این بود که قالب موضوعات فراخوان محدود به مقاله نباشد و مقولات و آثار دیگری مانند تجربهنگاری، گزارشهای سیاستی، فیلم کوتاه و مستند و ایدههای استارتاپی و محصولات و نرم افزارها و... نیز میتوانند در این همایش شرکت کنند. چون حوزه موضوعی فرهنگ و تربیت در فضای مجازی به موضوع فضای مجازی پاک و سالم نزدیک بود به همین دلیل این همایش به صورت مشترک با هفتمین همایش فضای مجازی پاک برگزار میشود.
وی ادامه داد: در دانشگاه هوشمند به دنبال زیست فرهنگی و تربیتی کاربران در فضای مجازی هستیم و این خیلی قابل جداسازی با جامعه نیست.
نجفپور با اشاره به این که نقطه شروع بحث فضای مجازی پاک و سالم با اتحادیه اروپا بوده است، تصریح کرد: در اتحادیه اروپا بخشی به نام اینترنت ایمن وجود دارد که ابعاد سلامت، فرهنگی و اجتماعی فضای مجازی در آن بررسی می شود. از خانم ریچاردسون مدیرکل اینترنت ایمن اتحادیه اروپا نیز برای سخنرانی در این همایش دعوت شده است و اگر مشکل خاصی پیش نیاید و در خدمت ایشان خواهیم بود.
انتهای پیام/