چین برای حل بحران جهانی آب همکاری میکند
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، چابا کوروسی، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد و کارشناسان مؤسسه تحقیقات منابع آب و انرژی آبی چین (IWHR) در سفر چهار روزه کوروسی به چین، راهحلهای بحران جهانی آب را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
کوروسی گفت: جهان به فوریت به راه حلهای انقلابی برای کمک به رفع چالشها در استفاده پایدار از منابع آب نیاز دارد و افزود که در ۲۰ سال آینده، حدود ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان مجبور به ترک وطن خود به دلیل سیل و خشکسالی میشوند.
بیشتر آب موجود در جهان در بخش کشاورزی (کاشت و داشت و برداشت محصولات) و دامپروری (پرورش حیوانات مثل گاو و گوسفند و مرغ و ماهی) مصرف میشود. با افزایش جمعیت، نیاز به مواد غذایی هم افزایش پیدا میکند و برای برآوردن این نیاز تولیدات کشاورزی بیشتر میشوند. اگرچه در دهههای اخیر افزایش بهره برداری از منابع آبی سرعت کمتری گرفته است، اما با افزایش جمعیت این روند همچنان صعودی است. این به معنای آن است که در حال حاضر هر قطره از آب ارزش بیشتری پیدا کرده است و ما نیاز داریم که تصمیمات دشوارتری برای بهبود اوضاع بگیریم. محققان معتقدند در حال حاضر ایجاد تعادل بین سه نیاز اساسی بشر یعنی آب-غذا-انرژی یکی از بحرانهای جدی پیش روی ما است و باید بین صنعتی شدن و افزایش جمعیت و مقابله با بحران آب یکی را در اولویت قرار دهیم.
پیش بینی میشود تا سال ۲۰۵۰ حدود ۳.۳ میلیارد تا ۴.۵ میلیارد نفر از جمعیت جهان با بحران آب روبرو شوند که از این جمعیت بیش از ۱ میلیارد نفر در شهرها زندگی میکنند. لس آنجلس جزو شهرهایی است که در صدر این لیست قرار گرفته است، چون جمعیتی رو به رشد و منابع آبی محدودی دارد.
رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد بار دیگر تاکید کرد که سازمان ملل متعهد به استفاده از روشهای علمی و سیستماتیک در حل بحران جهانی آب است و از سهم دانشمندان چینی در زمینه حل بحران آب همسو با تحقق اهداف مرتبط با سازمان ملل متحد سخن گفت.
چین قرار است در کنفرانس 2023 برای بررسی میان مدت برنامه جامع سازمان ملل که برای اقدام در مورد حل بحران آب و بهداشت در مقر سازمان ملل متحد برگزار میشود شرکت کند.
انتهای پیام/