۳ مزیت مهم هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر نسبت به ادوار قبل
به گزارش خبرنگار ادبیات وکتاب خبرگزاری آنا، نشست خبری هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر پیش ظهر امروز با حضور اسماعیلی دبیر جشنواره و رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست رضا اسماعیلی دبیر جشنواره هفدهم در رابطه با جشنواره امسال گفت: در دوره هفدهم سعی کردیم جشنواره با روالی شایسته به سرانجام برسد و در تمامی بخشها شاهد رویداد خوبی باشیم. مراحل داوری به خوبی پیش رفته و امروز تلاش میکنیم خودمان را برای اختتامیه اماده کنیم.
وی در مورد داوری ها گفت: امسال بیست درصد استقبال بیشتر بود، سال گذشته ۲۷۰۰ کتاب به دبیرخانه رسید و امسال این تعداد به ۳هزار و۱۲۵عنوان رسیده که توسط داوران مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. جشنواره در بخشهای شعر بزرگسال، کلاسیک، محاوره و کودک و نوجوان و بخش شعر و پژوهش تفکیک شدند و در اختیار داوران قرار گرفتند،
اسماعیلی عنوان کرد: باوجود فرصت کم، داوریها بصورت فشرده و با وسواس ویژهای برگزار شد. در حوزه برگزاری محافل هم اطلاع رسانی لازم صورت گرفت. ما برای تمرکززدایی، افتتاحیه را در شیراز برگزار کردیم و بعد در لرستان و خراسان رضوی نشست هایی برگزار کردیم و یک نشست هم در جزیره ابوموسی خواهیم داشت.
** ترکیب شاعران جوان و پیشکسوت در هیئت داوران جشنواره
دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر افزود: در هیئت علمی و ترکیب داوران علاوه بر پیشکسوتان از شعرای جوان نیز استفاده کردیم. در توضیح وجه تمایز این دوره از جشنواره باید به سه برجستگی اشاره کنم. اول این که نشست ویژه شعر نو برگزار کردیم، دوم برگزاری نشست دانشگاهی در دانشگاه فردوسی مشهد بود که با حضور اساتید و شعرا برگزار شد و نکته سوم هم هم این بود که دوستان همیشه گلایه میکردند این رویداد چرا چراغ خاموش است و ما تلاش کردیم با اطلاع رسانی خوب این رویداد را برگزار کنیم. ما از جامعه ادبی و شعرا درخواست کردیم برای این رویداد یادداشت بنویسند تا از لحاظ پوشش خبری عملکرد بهتری داشته باشیم و خدا را شکر امسال تا به امروز حاشیهای نداشتیم.
در ادامه، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در رابطه با جایگاه شعر در ادبیات فارسی عنوان کرد: شعر برای ما ایرانیها یک ثروت ملی و یک خلق تام و تمام است که میتواند یک نهضت را پیش بیاورد. ما در سایر گونه های ادبی به اندازه شعر الهام بخشی، روان شدن بر زبان اقشار مردم و همه گیری را پیدا نمیکنیم. چه بسا بتوانیم ادعا کنیم شعر در زبان دیگری به جز فارسی اینگونه طبع پسند و آهنگین، موزون و دارای مضامین والا نیست.
وی افزود: حجم آثار رسیده به دبیرخانه نویدبخش یک دامنه از حضور علاقهمندان به حوزه شعر است. در این دوره اثار نوشاعران و اثار شاعران جدید به طور برجسته قابل رویت بود که جای امیدواری دارد. ما در قرن گذشته اثار قابل توجهی در زمینه شعر فارسی داریم. ای کاش که اهالی رسانه این موضوع را بررسی کننده که شعر فارسی در قرن گذشته چه فراز و فرودهایی داشت.
** برگزاری دوره آموزشی «کلک خیال»
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران ادامه داد: امسال در زمینه آموزشی در کنار جشنواره، دوره آموزشی «کِلک خیال» را از دوازدهم تا چهاردهم بهمن ماه با حضور حداقل ۱۲۰ نفر از سی و یک استان داریم. ۱۳ نفر از اساتید شناخته شده در این سه روز دانشپذیران را آموزش خواهند داد و همینطور شعرای بین الملل هم یک شب در این رویداد حضور پیدا میکنند.
وی گفت: این دانشپذیران حداقل سه اثر فرستادهاند. در حال حاضر درخواستکنندگان فراوانی داریم. همکاران ما تلاش کردند فضایی آرام و به دور از فشار برای داوران مهیا کنند. برخلاف اینکه برخی تلاش میکنند حوزه فرهنگ را برهم بزنند، اما داوران با آرامش خاطر بدون قشار و هیاهو به کار فنی و علمی خود پرداختند.
رمضانی گفت: شعر مهمترین عنصر شکل دهنده فرهنگ ماست و امیدوارم تلاشی که برای پاسداشت شعر شده، مورد پسند عموم مردم و اهالی ادبیات قرار بگیرد. اختتامیه این جشنواره شامگاه جمعه و همزمان با شب ولادت حضرت امیرالمومنین علی (ع) در مرکز همایشهای سازمان صدا و سیما برگزار میشود.
وی افزود: از رسانه ها میخواهیم به ادبیات ضریب بیشتری بدهند چرا که مادر همه رشته های فرهنگی است. ما میخواهیم توجه بیشتری به این حوزه باشد تا بتوانیم این حوزه را تغییر داد. ادبیات هیاهو ندارد و باید برای ان هیاهو ساخت تا این خلوت فردی افراد که همان شعر و کتاب است، در میان عموم مردم راه پیدا کند. ما بنای قیاس با دیگر رشته های هنری نداریم و نمیگوییم مثلا به سینما نپردازید، بلکه هر دو را بیشتر توجه کنید
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران جایزه برگزیدگان جشنواره را ۱۵۰ میلیون تومان و شایستگان تقدیر را ۵۰ میلیون تومان عنوان کرد.
وی اظهار کرد: امسال به عنوان بخش ویژه تجلیل از استاد قادر طهماسبی( فرید) در دستور کار است. شاعری که نواهای ایشان در زمزمه بسیاری از ایرانیان و در فرازهای مهمی از تاریخ این کشور است.
انتهای پیام/