بودجه 1402 آموزش و پرورش 21 درصد افزایش یافته است
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، صادق ستاری فرد معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری خود که ظهر امروز ۳ بهمن ماه برگزار شد اظهار کرد: اساسا بودجه برش یک ساله تمدن یک ملت است و معمولا میگویند اگر بخواهیم ببینیم کشوری چگونه اداره میشود، باید بودجه آن را ببینیم.
وی گفت: در کشور ما برای لایحه بودجه در بالاترین سند سیاسی کشور اصول متعددی ذکر مصداق شده و در قانون اساسی نحوه تدوین و بررسی بودجه را بررسی کردهایم.
ستاری فرد گفت: بودجه باید بر اساس اسناد بالادستی تدوین و طراحی شود؛ دیوان محاسبات کل کشور مسیول نظارت بر حسن اجرای قانون بودجه و سازمان بازرسی نیز بر احکام بودجه ماموریتهایی دارد.
وی گفت: آموزش و پرورش بزرگترین نیروی اجرایی با ۹۷۱ هزار نفر پرسنل و ۳۸ هزار نفر بازنشسته است که بیش از ۱۶ میلیون دانش آموز دارد.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: ما در سال ۱۴۰۱ علیرغم همه سختیهای موجود و بعد از آموزشهای ۳ ساله غیر حضوری، میزبان کلاسهای حضوری بودیم.
ستاری فرد با بیان اینکه از جذب نیروی انسانی تا موضوع جبران کسری نیروی انسانی اقدامات خوبی صورت گرفت گفت: سازمان امور استخدامی همراهی خوبی با ما داشت و بیش ۲۵ هزار نفر را در آموزش وپرورش جذب کردیم.
وی گفت: در حوزه رتبه بندی معلمان بعد از ۱۱ سال خوشبختانه تصویب این موضوع را داشتیم.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: در حوزه خرید خدمات آموزشی با کسری هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ با کسری هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی مواجه بودیم.
وی درباره بودجه این وزارتخانه در سال ۱۴۰۲ گفت: رقم پیشنهاد شده در لایحه بودجه سال آینده، ۲۴۲ هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده که نسبت به سال جاری ۲۱ درصد افزایش داشته است.
ستاری فرد گفت: خوشبختانه اعتبار مورد نیاز برای اجرای قانون رتبه بندی در سال ۱۴۰۲ در دل ردیف بودجه قرار گرفته که این موضوع اتفاق خوبی برای پرداخت حقوق کارکنان آموزش و پرورش است.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: رقم پیشنهاد شده برای حقوق فرهنگیان استان ها ۱۸۱ هزار میلیارد تومان از ۲۴۲ هزار میلیارد تومان است.
وی بیان کرد: نسبت اعتبارات آموزش وپرورش در بودجه عمویم دولت در سال ۱۴۰۱، ۱۲/۹ درصد بوده که امسال در لایحه بودجه ۱۱/۹ درصد است.
ستاری فرد گفت: سهم بودجه دستگاه آموزش و پرورش از تمام دستگاههای کشور ۱۵ درصد است که نشان از توجه دولت به آموزش و پرورش دارد.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در حوزه کیفیت بخشی ،ما در سال ۱۴۰۱ تا به امروز ۳۰ درصد تخصیص اعتبار داشته ایم.
وی با بیان اینکه تبصره ۹ قوانین بودجه سنواتی معمولا در حوزه آموزش و فرهنگ است گفت: برخی از دستگاه های تابعی آموزش و پرورش مورد توجه قرار گرفتهاند و اعتبار برخی دستگاه ها مانند کانون پرورش فکری اعتبار خوبی داشته است.
ستاری فرد بیان کرد: ۱۳۵ هزار دانش اموز متوسطه اول داریم که به صورت مختلط آموزش می بینند که موضوع را به مسئولان تصمیم گیر اطلاع دادیم و وزیر دستور دادند که در متوسطه دوم مدرسه مختلط نداشته باشیم که امسال رخ نداد.
وی در واکنش به تعطیلی مدارس گفت: هر چه که میشود مدارس را تعطیل میکنند و این گونه نمیشود تعلیم و تربیت انجام داد. عده ای از بیرون برای باز یا بسته بودن مدارس تصمیم میگیرند که ضربه زیادی به آموزش کشور زده است.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش بیان کرد: قانون هوای پاک میگوید تعطیلی کارخانه ها و… بر عهده وزارت صمت است؛ چرا نباید تعطیلی مدارس با آموزش وپرورش باشد؟
ستاری فرد با بیان اینکه یک ماه مدارس تعطیل بود گفت: متولی کارخانه مشخص است، اما متولی تعطیلی مدارس مشخص نیست؛ آموزش و پرورش بزرگترین دستگاه اجرایی کشور است و تحول ما در مدارس خواهد بود.
وی ادامه داد: آیا افرادی که مدارس را تعطیل میکنند خسارات وارده را پرداخت میکنند؟ آیا آلودگی تنها در مدرسه است؟ تربیت رسمی کشور تعطیل میشود، اما آموزش های غیر رسمی تعطیل نیست.
ستاری فرد گفت: برای فعالیت های پرورشی و آسیب های اجتماعی نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان بودجه هستیم. بعد از سال ها باشگاه دانش پژوهان جوان راه اندازی شد و امسال ۲۰ مدال طلا دانش اموزان ما کسب کردند.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش بیان کرد: اعتبار شیر مدارس از طرف سازمان برنامه وبودجه هیچ تخصیصی داده نشد و در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ پیش بینی برای شیر مدرسه دیده نشده است.
وی افزود: در مهر ماه سال ۹۹ که اولین سال کرونا بود، ۷۸ هزار دانش اموز لازم تعلیم ثبت نام نکردند و این یکی از ضربه های تعطیلی مدارس بود.
انتهای پیام/