افزایش سقف مبلغ ضمانتهای پیمانکاری از ۷ به ۱۰ میلیارد تومان
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک؛ محمد صادق محمدیاری عضو هیئت مدیره صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک گفت: با توجه به شرایط تورمی سالیان اخیر شاهد افزایش نرخ تولیدات صنعتی بودیم که قطعا این امر موجب میشود تا ارزش و مبلغ مناقصات نیز افزایش یابد، بنابراین لازم است متناسب با آن، سقف ریالی ضمانتنامههای پیمانکاری نیز رشد یابد تا امکان بیشتری جهت استفاده واحدهای تولیدی شرکت کننده در مناقصات از ضمانت نامههای پیمانکاری فراهم آید.
وی خاطرنشان کرد: هدف اولیه واحدهای صنعتی، تولید کالاست، اما برخی از این واحدها در راستای توسعه بازار و فروش مستقیم محصولات به منظور کسب سود بیشتر، در مناقصاتی شرکت میکنندکه دستگاههای اجرایی یا شرکتهای خصوصی برای انجام پروژه هایشان برگزار میکنند. قابلیت ویژه این جنس از ضمانت نامهها آن است که میتواند در راستای تشکیل قراردادهای تجاری صنعتگران و تضمین معاملات بسیار تسهیلگر باشد که با توجه به این نیاز صنعتگران، صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک این نوع محصول را تعبیه کرده و توسعه داده است.
محمدیاری افزود: اخیرا با مصوبه مجمع عمومی صندوق، سقف این ضمانتنامهها که پیش از این ۷ میلیارد تومان بود به ۱۰ میلیارد تومان افزایش یافته که جذابیت این محصول را برای صنعتگران افزایش خواهد داد. با توجه به اینکه این قسم از محصولات صندوق از ریسک کمتری برخوردار هستند تمایل داریم تعداد بیشتری از این ضمانت نامهها را برای صنعتگران صادر کنیم تا هم ایشان بتوانند برای فروش بیشتر محصولات خود از آن استفاده کنند و هم صندوق توانسته باشد با ریسک کمتری رسالت خود مبنی بر حمایت از واحدهای تولیدی را جامه عمل بپوشاند.
معاون حقوقی، توسعه مدیریت و منابع صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک تصریح کرد: نکته حائز توجه این است که کارمزد در نظر گرفته شده برای این نوع ضمانتنامهها کمتر از کارمزد دریافتی توسط نظام بانکی است همچنین برای صدور ضمانتنامههای پیمانکاری هیچ نوع وجه نقدی دریافت یا مسدود نمیشود و وثایقی که از متقاضیان مطالبه میشود صرفا چک و سفته با امضای مدیران شرکت متقاضی است؛ بنابراین شرایط صندوق برای صدور این نوع ضمانتنامهها بسیار سهل و سادهتر از نظام بانکی و دیگر نهادهای مالی است.
عضو هیئت مدیره صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک در خصوص تأثیر این اقدام در افزایش حجم صدور ضمانتنامههای پیمانکاری در سال ۱۴۰۱ گفت: با توجه به اینکه ما در سال گذشته سقف ریالی ضمانتنامههای پیمانکاری را از ۳ میلیارد به ۷ میلیارد تومان افزایش دادیم، این اقدام منجر شد تا جهش خوبی را در تعداد ضمانتنامههای پیمانکاری داشته باشیم به همین دلیل و با توجه به استقبالی که از این نوع ضمانتنامهها در سال جدید شاهد بودیم، هیات مدیره پیشنهاد افزایش سقف ریالی را مجددا به مجمع عمومی ارائه داد تا با توجه به نیاز صنعتگران به ضمانت نامههای پیمانکاری با مبالغ بیشتر بتوانیم این خواسته تولیدکنندگان را اجابت کنیم.
محمدیاری در پایان با اشاره به اولویت واحدهای دانشبنیان و صادراتی برای استفاده از این ضمانتنامهها گفت: از آنجا که محصولات واحدهای دانشبنیان عمدتا خاص است و برای اجرای پروژههای بزرگ ملی مورد استفاده شرکتهای دولتی و غیر دولتی قرار میگیرد، در این راستا ضمانتنامههای پیمانکاری صندوق میتواند کمک شایانی به این مجموعهها جهت شرکت در مناقصات کند.
شایان ذکر است با توجه به اطلاع رسانیکه پیشتر هم انجام شد، صندوق برای واحدهای دانشبنیان تسهیلات خاصی جهت صدور انواع ضمانتنامهها لحاظ کرده که میتوان به تخفیف در کارمزد و امکان تقسیط آن اشاره کرد.
انتهای پیام/