افزایش بهرهوری محصولات زنبور عسل با ساخت کندوی کفباز
عیسی سیفی سلمی که برای نخستین بار موفق به ساخت کندوی کفباز زنبور عسل در روستای سلم استان چهارمحال و بختیاری شده است در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: کندوهای چوبی که به منظور نگهداری زنبور عسل استفاده میشود، مشکلات عمدهای دارند و منجر به کاهش بهرهوری محصولات زنبور عسل میشوند.
فناور مستقر در مرکز رشد سلامت واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد افزود: استفاده از تکنولوژی جدید و جایگزین کردن این تکنولوژیها با روشهای سنتی در کندوسازی، باعث افزایش بهرهوری از محصولات زنبور عسل از طریق کنهکشی طبیعی و جلوگیری از تلفات هنگام جابهجایی میشود.
سیفی سلمی توضیح داد: اکنون در کشور ما بیشتر کندوها از نوع سنتی است؛ بنابراین به منظور بهبود شرایط محیطی و آب و هوا و نگهداری زنبور عسل سعی شده است که با الگوگیری از تعداد زیادی نمونه کندوهای خارجی، کندویی نوین ساخته شود تا ترکیبی از مزایای این کندوها در یک کندو قابل مشاهده باشد.
سازنده کندوی کفباز زنبور عسل اظهار کرد: این کندو از تلفات خفگی هنگام جابهجایی، پرواز زنبورها در روزهای سمپاشی، هرزبافی موم روی قابها، ریش بستن زنبورها جلو دریچه پرواز به علت متعادل بودن دمای داخل کندو، اختلاف دمای شدید در فصلهای گرم و سرد سال، هدررفتن هوای داخل کندو هنگام شربتدهی و کنترل از بیماری نوزما (نوزما بیماری واگیردار و شایع زنبورهای عسل بالغ است) به علت رطوبت داخل کندو جلوگیری میکند.
سیفی سلمی یادآور شد: کنهکشی طبیعی (کنهکشی ۱۰۰ درصدی)، داشتن بادشکن به منظورجلوگیری از بادهای فصلی به داخل کندو، مقاومت کندوها و جلوگیری از نفوذ آب، آرام بودن جمعیت کندو به دلیل داشتن تور کف کندو، ذخیره گرده و از بین نرفتن گرده در روزهای بارانی، کپک نزدن شانهها در فصل زمستان، قابلیت شستوشوی کندو و زمستان گذرانی بهتر کندوها در مقایسه با کندوهای لانگستروت از دیگر مزایا و ویژگیهای محصول تولیدی(کندوی کفباز) در مقایسه با کندوهای سنتی است.
گفتگو: بهنام اسماعیلی
انتهای پیام/