شناسایی بافتهای حیوانی غیرمجاز در مواد غذایی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ استاندارد ISO ۱۷۰۲۵ یکی از پایههای اصلی توسعه صنعت و آزمایشگاههای تحقیقاتی ـ صنعتی و معیار سنجش کیفیت آزمایشگاهی است. این گواهی سندی مبنی بر دقت بالای دستگاههای آزمایشگاهی و صحت نتایج است.
برای دستیابی به اعتبار ISO ۱۷۰۲۵، سیستم مدیریت کیفیت و صلاحیت فنی آزمایشگاهها به طور کامل توسط مُمَیزان مرکز تایید صلاحیت ملی ارزیابی میشوند. این ممیزیها به طور منظم برای حفظ اعتبارسنجی آزمایشگاهها انجام میشوند و اعتبارسنجی آزمایشگاه به این معناست که آزمایشگاه الزامات فنی ISO ۱۷۰۲۵ را برآورده کرده است و از نظر فنی برای تولید نتایج کالیبراسیون و آزمایش صلاحیت دارد.
دانشگاه آزاد اسلامی در سالهای اخیر در راستای تحقق اهداف سند تحول دانشگاه، حرکت خود را به سمت ایجاد آزمایشگاههای تحقیقاتی مبتنی بر ظرفیتهای بالقوه و استانداردسازی آنها آغاز کرده است و در این راستا، سال ۱۴۰۱، برخی از آزمایشگاههای تحقیقاتی مانند آزمایشگاه رازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، آزمایشگاه ابن سینا از واحد ابهر، آزمایشگاه بتن و سنگدانه متعلق به واحد مرودشت موفق به اخذ گواهینامه استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ از NACI ایران شدند. این جهش در حالی رخ داده که تا قبل از سال ۱۴۰۰ فقط یک آزمایشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی موفق به اخذ تایید صلاحیت استاندارد ۱۷۰۲۵ شده بود.
طبق تاییدیه NACI ایران، شرکت معیار دانش پارس از واحد دانشگاهی اصفهان نیز موفق به افزایش دامنه فعالیتهای خود از ۳۴ به ۴۸۸ زمینه کاری شد. اکنون بیش از ۱۰ آزمایشگاه تحقیقاتی مستندات خود را در سامانه NACI بارگذاری کردهاند و منتظر ارزیابی ممیزان آن سازمان هستند.
علی انیسیان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر با توجه به اخذ گواهینامه استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ از NACI ایران توسط آزمایشگاه ابن سینای این دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در ابهر از تأیید صلاحیت آزمایشگاه «بافت شناسی» واحد دانشگاهی ابهر در زمینه شناسایی بافتهای حیوانی غیر مجاز در مواد غذایی خبر داد.
وی توضیح داد: گواهینامه ISO-۱۷۰۲۵ فقط به آزمایشگاههایی اعطا میشود که بتوانند شرایط خاص و سختگیرانه این ایزو را از نظر فضای آزمایشگاهی، وسایل و تجهیزات قابل اعتماد و نیروی ماهر فنی احراز کنند.
وی افزود: ازآنجاییکه در ایران برای انجام آزمون بافتشناسی مواد غذایی فقط چند آزمایشگاه انگشت شمار وجود دارند که در این حد از توانایی قرار دارند، فقط آزمایشگاههایی میتوانند در زمینه مواد غذایی همکار سازمانهای استاندارد، دامپزشکی، غذا و دارو شوند که صلاحیت اخذ ISO-۱۷۰۲۵ را داشته باشند.
مشاور سازمان غذا و دارو در زمینه کنترل تقلبات مواد غذایی و عضو کمیته تدوین استانداردهای مواد غذایی کشور اخذ گواهینامه ISO-۱۷۰۲۵ را افتخار بزرگی برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر دانست و گفت: آزمایشگاه ابن سینا با اخذ این گواهینامه جزء چند آزمایشگاه معدود و توانای کشور برای انجام «آزمون تشخیص تقلبات مواد غذایی به روش بافتشناختی» قرار گرفت که امید است بتوانیم از این دستاورد ارزشمند مراقبت و نگهداری کنیم.
انیسیان عنوان کرد: اعطای گواهینامه ISO-۱۷۰۲۵ به صورت سالانه بازرسیهای مراقبتی توسط مرکز ملی صلاحیت انجام خواهد شد که در صورت مشاهده مغایرت با ضوابط استاندارد این ایزو، گواهینامه باطل میشود.
وی بافتهای غیر مجازرا شامل پوست، استخوان، کبد، ریه، طحال، سنگدان مرغ و بافتهای غضروفی، رگ و پی، چربیهای صفاقی و گوشت سر و صورت خواند و بیان کرد: آزمایش بافتشناسی برای جستوجوی بافتهای غیر مجاز حیوانی در فرآوردههای گوشتی شامل سوسیس، کالباس، همبرگر، گوشت چرخ کرده، کباب لقمه، ناگت مرغ و سایر فراوردههای پروتئینی بر اساس استاندارد ملی ایران _ ۶۱۰۳ انجام میشود.
انتهای پیام/