تولید کیت تشخیص تقلبات گوشتی
فرانک عالی دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی که موفق به تولید کیت تشخیص تقلبات گوشتی در مرکز رشد سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد شده است در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: گوشت سفید و قرمز حلال و فرآوردههای آنها مانند سوسیس و کالباس از اقلام پرمصرف خوراکی در ایران هستند، از این رو دانستن ترکیب و مشخصات فرآوردههای گوشتی از لحاظ کیفیت و مرغوبیت اهمیت زیادی دارد.
به گفته این مخترع، امروزه با توجه به افزایش روزافزون قیمت گوشت و فرآوردههای گوشتی، تقلبات در صنایع و فرآوردههای گوشتی مانند استفاده از گوشتهای نامرغوب و تاریخ گذشته و حتی استفاده از گوشت سایر حیوانات به جای گوشت گاو و گوسفند محتمل شده است.
دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بیان کرد: با توجه به اینکه احتمال تقلب در واردات فرآوردههای گوشتی وجود دارد، کیت تشخیص تقلبات گوشتی میتواند گوشت ۲۵ حیوان مختلف را همزمان در این فرآوردهها نشان دهد بهطوریکه فرآورده مورد نظر از کدام حیوانات یا گوشت و چه مادهای از آن حیوانات درست شده است.
عالی بیان کرد: با طراحی و ساخت سامانه آزمایشگاهی ردیابی و شناسایی گوشت و فرآوردههای گوشتی از طریق واکنشهای زنجیرهای پلی مراز (PCR) میتوان انواع مختلف گوشت به کار رفته در فرآوردههای گوشتی شامل همه غذاهای پخته و خام، سوسیس و کالباس، همبرگر و سایر فرآوردههای گوشتی را با دقت بسیار بالا تشخیص داد.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه اکنون تشخیص نوع گوشت به کار رفته در غذاهای پخته و فرآوردههای گوشتی به سختی قابل انجام است، در کیت تشخیص تقلبات گوشتی، توالیهای ژنتیکی خاصی از ژنوم میتوکندری به صدورت مالتیپلکس (Multiplex) مورد تکثیر قرار میگیرند.
این دانشجوی مخترع گفت: مبنای تشخیص کیت تشخیص تقلبات گوشتی بر اساس شناسههای ژنتیکی حیوانات است که در هر یک از آنها متفاوت است.
عالی یادآور شد: به این ترتیب صرفاً با یک واکنش PCR میتوان منشاء گونهای گوشت را در فرآوردههای خام، نیمه پخته و پخته مورد شناسایی و ردیابی قرار داد.
دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی توضیح داد: طراحی کیت تشخیص تقلبات گوشتی بهگونهای است که طول قطعات تکثیرشده حاصل از PCR در مورد هر حیوان متفاوت است؛ بنابراین با انجام یک الکتروفورز ساده روی ژل آگارز به سادگی تشخیص داده میشود.
انتهای پیام/