بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی تحقیقاتی شهید معماری
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ آیین بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی تحقیقاتی شهید حسین معماری(۲ کیلووات) با حضور محمد علیاکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، علی افروس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان، سودابه سلیمانی مدیرکل امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مدیران دانشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز برگزار شد.
معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه آیین بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی تحقیقاتی شهید حسین معماری گفت: ارتقای کیفی آموزشی و علمی از برنامههای اصلی دانشگاه آزاد اسلامی بوده و در سند تعالی دانشگاه دیده شده و اجرای این نوع طرحها نشاندهنده همین ارتقاست.
ابراهیم آقاجری عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با اعلام اینکه اکنون نیروگاه تحقیقاتی خورشیدی ۲ کیلووات در این دانشگاه راهاندازی شده است به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: دانشجویانی که در این کار تحقیقاتی همکاری و فعالیت داشتند با توجه به توانایی که برای آنها حاصل شد، توانستند در بازار کار تخصصی این رشته مشغول به کار شوند.
عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز خاطرنشان کرد: طرحهای اولیه این پروژه را به واسطه پایاننامههای ارشد دانشجویی پیادهسازی کردیم و برای پیادهسازی یک طرحی باید نمونههای اولیه آن به صورت آزمایشی ساخته و تست و دادههای اولیه گرفته شود که آیا چنین روشی بهینه است یا خیر؟
وی با اشاره به ریلگذاری جدید علمی در دانشگاه گفت: نزدیک به دو سال فعالیت پژوهشی و تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز برای پیداکردن روشهایی مقرون بهصرفه و بومی برای مقابله با چالشهای موجود در حوزه انرژیهای خورشیدی در قالب پایاننامههای ارشد و پروژههای کارشناسی طراحی و عملیاتی شد.
عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در ادامه به تفاوت و جزئیات ساخت این نیروگاه تحقیقاتی اشاره کرد و افزود: در این نیروگاه، پنلها در قالب آرایههای دو در دو در ارتفاع نصب شده که علاوه بر گرفتن توان الکتریکی، قابلیت ردیابی، خنککنندگی، پاکیزهسازی سطوح و همچنین باز تابش آفتاب برای بالا بردن بازدهی بیشتر پنلها پیاده سازی و اجرا شده است.
آقاجری متذکر شد: وجه تمایز اصلی با آرایههای خورشیدی نصب شده بر سطح زمین را میتوان ترکیب روشهای خاص برای جذب توان حداکثر از خورشید و رصد شرایط تولید توان در طول روز نام برد.
این پژوهشگر علمی در ادامه با بیان اینکه روشهای مختلفی در این باره برای آشنایی با تکنولوژیهای موجود بهخصوص در راستای افزایش راندمان پیادهسازی شد، اضافه کرد: از بهترین روش که به لحاظ بومیسازی قابل اجرا بود استفاده شد و به مرحله ساخت و اجرا درآمد و اکنون یک نیروگاه تحقیقاتی خورشیدی 2 کیلووات در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز راهاندازی شده است.
آقاجری بیان کرد: انگیزه اصلی در گام اول شناخت تکنولوژی و در گام دوم ارائه روش برای رفع چالشهای این نوع از انرژیهای تجدیدپذیر بود که با تلاش دوساله گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز محقق و به نتیجه نزدیک شد.
عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با بیان اینکه محقق شدن این کار پژوهشی برای فرزندان این سرزمین است، ادامه داد: همواره بدهکار این مملکت و ستارگان ایثار آن خواهیم ماند؛ شمع وجود ناقابل ما در این سرزمین روشن است و نور آن باید هدیه ناقابلی برای روشنایی یک مسیر و دلگرمی آیندگان شود.
انتهای پیام/