دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آذر 1401 - 12:45
در گفت‌و‌گو با آنا عنوان شد؛

طراحی، شبیه‌سازی و اجرای فناورانه نیروگاه‌های خورشیدی

طراحی، شبیه‌سازی و اجرای فناورانه نیروگاه‌های خورشیدی
مسئول یک واحد فناور از طراحی، شبیه‌سازی و اجرای نیروگاه‌های خورشیدی، چراغ معبر و نیمکت خورشیدی در این واحد فناور خبر داد.
کد خبر : 818842

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ واحد فناور «زیست ایده انرژی تسلا» مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را با اهداف طراحی و ساخت نیروگاه آزمایشگاه خورشیدی بادی آغاز کرد و در این راستا طراحی کامل و اجرای فاز نخست پارک خورشیدی مسکن‌ مهر رشت را انجام داد.

به سرانجام رساندن پروژه شناور خورشیدی تفریحی ۵ نفره در قالب پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد از دیگر اقدامات این واحد فناور بوده است.

خبرنگار خبرگزاری آنا در رشت به همین مناسبت برای بررسی جزئی‌تر طرح این واحد فناور با سیدعلی صدیق ضیابری مسئول واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت گفت‌وگو کرده است.

صدیق ضیابری با بیان اینکه طراحی کامل و اجرای فاز نخست پارک خورشیدی مسکن‌مهر رشت توسط این واحد فناور انجام شد، اظهار کرد: در حوزه طراحی و ساخت نیروگاه‌های خورشیدی هم فعال هستیم.

وی درباره اینکه از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کردید و تاکنون چه موفقیت‌هایی در مسیر طی شده حاصل شده است؟ پاسخ داد: از سال ۱۳۹۶ فعالیت‌ها با طراحی و ساخت یک‌ نیروگاه آزمایشگاه خورشیدی بادی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت آغاز و سپس پروژه شناور خورشیدی تفریحی ۵ نفره در قالب پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد برنامه‌ریزی و اجرا شد.

فعال حوزه فناوری با بیان اینکه طراحی کامل و اجرای فاز اول پارک خورشیدی مسکن‌مهر رشت را هم انجام داده‌ایم، زمینه فعالیت واحد فناور متبوع خود را طراحی، شبیه‌سازی و اجرای نیروگاه‌های خورشیدی، چراغ معبر و نیمکت خورشیدی عنوان کرد.

**نیروگاه آزمایشگاه خورشیدی بادی چه مزایایی دارد؟

صدیق ضیابری در پاسخ به این سؤال که آیا واحد فناورتان در کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه نقش داشته است؟ گفت: قرارداد پارک‌ خورشیدی واحد فناور با شهرداری رشت درآمد مستقیمی برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت از طریق مرکز رشد داشت.

از ساخت نیروگاه خورشیدی بادی با دو اهرم چراغ معبر تا نیمکت و اجرای فاز نخست در مسکن مهر

وی درباره مزایای محصولات تولیدی واحد فناور متبوع خود تشریح کرد: امروزه اهمیت انرژی خورشیدی و گسترش استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی آشکار بوده و از منظر توسعه پایدار، کاهش اتلاف، سازگاری با محیط زیست و رایگان بودن انرژی خورشید از ابعاد اهمیت این نوع فعالیت است.

فعال حوزه فناوری، نواقص و کمبودها در راه تجاری‌سازی محصولات فناور را برشمرد و گفت: حمایت دولت از کاربردی‌سازی نیروگاه‌های خورشیدی و افزایش نرخ گسترش آنها بسترساز رشد این منابع مهم انرژی الکتریکی است.

وی در بخش دیگری از گفت‌وگو با آنا با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در حد قوانین و امکانات حمایت لازم را از پروژه‌ها داشته است برای رشد و شکوفایی مراکز رشد دانشگاه‌ها پیشنهاد فعال‌سازی آموزش‌های فناوری، تولید دانش فنی محصولات گوناگون توسط گروه‌های آموزشی بسترساز و شکل‌گیری هسته‌های کارآمد را مطرح کرد و ادامه داد: فرآیند تولید محصول فناورانه از پایه خلق نمونه محصول اولیه کارا شکل می‌گیرد.

مسئول واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت اضافه کرد: در دوران همه‌گیری ویروس کرونا تمرکز بخش‌های گوناگون مؤثر از مباحث انرژی خورشیدی اندکی کاهش یافت، امیدوارم به لحاظ تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در حوزه گسترده انرژی خورشیدی شاهد گام‌های جدی از سوی مراجع دولتی و خصوصی باشیم.

صدیق ضیابری بیان کرد: گسترش نیروگاه‌های کوچک‌ مقیاس خورشیدی برای یک خانه یا تعدادی مصرف‌کننده نقش‌آفرینی پررنگی در توسعه پایدار در دنیا دارد، امیدوارم بسترسازی و جهت‌دهی اجرایی در این حوزه پررنگ‌تر شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب