دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آذر 1401 - 11:44
رئیس دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی سازمان بهزیستی:

مناسب‌سازی ۱۵۰۰ کیلومتر معابر شهری در تهران

مناسب‌سازی ۱۵۰۰ کیلومتر معابر شهری در تهران
رئیس دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی سازمان بهزیستی گفت: در بحث معابر برای افراد غیر معلول مشکلاتی وجود دارد؛ بنابراین در این زمینه خیلی عقب هستیم. اما بر اساس اطلاعاتی که از شهرداری تهران گرفتم، این نهاد طرح جامعی را برای مناسب‌سازی ۱۵۰۰ کیلومتر معابر شهری برنامه‌ریزی کرده است.
کد خبر : 818264

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، غلامرضا رضایی‌فر، رئیس دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی سازمان بهزیستی در خصوص مناسب‌سازی اماکن در جهت شرایط زیستی معلولان به تهران ۲۰ گفت: در فصل دوم قانون حمایت از معلولان که در سال ۹۶ ابلاغ شد، به لزوم مناسب‌سازی تمام ساختمان‌ها در هنگام ساخت و بهره‌برداری برای تمام دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی اشاره شده‌است. رصد و پیگیری عملکرد دستگاه‌ها، توجه شهرداری به اجرای مناسب‌سازی در ساختمان‌ها به هنگام صدور پروانه پایان کار، حمایت وزارت راه و شهرداری از مسئله تردد و حمل و نقل معلولان از جمله الزامات این قانون برای ارکان مختلف است.

رضایی‌فر افزود: مناسب‌سازی به دو بخش اماکن عمومی و گذرگاه‌های درون شهری و سیستم حمل و نقل معلولان تقسیم می‌شود. پیرامون بررسی مناسب‌سازی اماکن عمومی جشنواره شهید رجایی از سال ۹۵ راه‌اندازی شده است. بر اساس گزارشات سالانه ۲۵ هزار ساختمان برای شرایط زیستی معلولان مناسب می‌شوند.

رئیس دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی سازمان بهزیستی اضافه کرد: طبق آمار سطح مناسب‌سازی از ۴۵ درصد به ۵۳ درصد افزایش پیدا کرده است. البته ایده‌آل ما بالای ۷۵ درصد است. با این حال این بخش از ادارات کشور در حد معقول مناسب سازی شده است.

وی پیرامون عملکرد بخش غیردولتی گفت: از بخش خصوصی هیچ ارزیابی جامعی از مکان‌های عمومی نداریم. البته از این ماه طبق برنامه‌ای تحقیقاتی رسیدگی به این حوزه را شروع کردیم.

رضایی‌فر درباره مشکلات معابر شهری برای تردد معلولان خاطرنشان کرد: در بحث معابر برای افراد غیر معلول هم مشکلاتی وجود دارد؛ بنابراین در این زمینه خیلی عقب هستیم. اما بر اساس اطلاعاتی که از شهرداری تهران گرفتم، این نهاد طرح جامعی را برای مناسب‌سازی ۱۵۰۰ کیلومتر معابر شهری برنامه‌ریزی کرده است. در مرحله اول این طرح ۵۰۰ کیلومتر هدف‌گذاری شده که ۶۰ درصد آن باقی مانده است. این طرح تا سال آینده باید به اتمام برسد.

رئیس دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی سازمان بهزیستی افزود: در بحث حمل و نقل شهری مشکلات زیادی داریم. معلولان و جانبازان عمدتا نمی‌توانند از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند. در هفته دولت سال جاری ۱۰۰ دستگاه اتوبوس مناسب‌سازی شده وارد چرخه ناوگان شهری شد. طبق گزارشات شهرداری‌ها و وزارت راه و شهرسازی تا کنون ۵۰۰ اتوبوس وارد ناوگان شهری شده و قول داده‌اند تا سال آینده ۸۰۰۰ دستگاه اتوبوس منطبق بر شرایط زیستی معلولان وارد ناوگان شهری بشود.

وی در پایان تاکید کرد: این نهاد‌ها قول داده‌اند که دیگر اتوبوس‌های غیرمناسب‌سازی شده وارد ناوگان حمل و نقل شهری نشود. البته باید ایستگاه‌های اتوبوس هم از شرایط مناسبی برای این افراد بهره‌مند بشود که برای آن هم صحبت‌هایی با شهرداری صورت گرفته است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب