دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آذر 1401 - 08:33
کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با آنا:

واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام منطبق بر حقوق بین الملل است

واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام منطبق بر حقوق بین الملل است
کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: اقدام جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تصویب قطعنامه شورای حکام، منطبق بر حقوق بین‌الملل، چارچوب پادمان و معاهده NPT است.
کد خبر : 816146

حسن عابدینی، کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص واکنش اعلام شده از سوی سازمان انرژی اتمی کشورمان مبنی بر افزایش تولید ۶۰ درصدی اورانیوم غنی شده در پاسخ به تصویب قطعنامه شورای حکام علیه ایران، اظهار کرد: در بیست سال گذشته جمهوری اسلامی ایران بار‌ها اعلام کرده که از حقوق هسته‌ای خودش در دستیابی به چرخه کامل سوخت عقب‌نشینی نمی‌کند.

وی در ادامه گفت: بنابراین اقدامی که اخیراً جمهوری اسلامی انجام داده، یعنی را اندازی آبشار‌های جدید در نطنز در این چارچوب قابل تحلیل است. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: این اقدام جمهوری اسلامی منطبق بر حقوق بین‌الملل و قوانین پادمانی و اصول NPT است.
عابدینی تاکید کرد: بنابراین ما اقدام فراقانونی انجام نداده‌ایم که الان بخواهیم آن را توجیه کنیم.

وی با بیان این که آمریکا از برجام خارج شد و کشور‌های غربی علیرغم وعده‌هایی که داده‌اند به هیچ یک از آن‌ها عمل نکردند، عنوان کرد: با این حال جمهوری اسلامی تعهداتی که در چارچوب برجام بوده و آن‌ها را انجام میداد، کاهش داده است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: برجام یک توافق فنی و حقوقی نبوده بلکه یک توافق سیاسی است؛ یعنی ایران داوطلبانه پذیرفت که از بخشی از حق خودش فعلاً به صورت اختیاری کوتاه بیاید.

عابدینی تصریح کرد: الان وقتی که ایران می‌بیند طرف مقابل به هیچ یک از تعهدات خود عمل نمی‌کند، بخشی از تعهدات خود را که به صورت داوطلبانه انجام داده بود دیگر انجام نمی‌دهد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پاسخ به این سوال که آیا با این اقدام جمهوری اسلامی ممکن است غربی‌ها از مواضع خود عقب‌نشینی کنند یا خیر، گفت: آن‌ها از اینکه ایران به نوآوری‌های نوین و حقوق هسته‌ای خودش دست پیدا کند، خوشحال نمی‌شوند بنابراین ممکن است دوباره برای مهار جمهوری اسلامی بر سر میز مذاکره بیایند.

وی به گزینه‌های دیگر ایران در ابعاد دیپلماتیک، حقوقی و فنی، اشاره و اظهار کرد: ایران گزینه‌های بسیار زیادی دارد، به طور مثال وقتی ایران می‌بیند غربی‌ها حاضر نیستند پیشران‌های محرک در کشتی‌ها را به ما بدهند طبعاً به سمت ساخت آن می‌رویم و از انرژی پاک و انرژی اتمی استفاده می‌کنیم.

عابدینی بیان داشت: همچنین، در کشورمان بیش از یک میلیون نفر درگیر بیماری سرطان هستند و به ایزوتوپ دارو‌ها نیاز دارند، اما طرف غربی حاضر نیست که میله‌های سوخت راکتور تحقیقاتی به ما دهد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین با این رفتار و اقدامات غربی ها، ما مجبور هستیم که در این مسیر قدم برداریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب