مواد شیمیایی سمی در جعبههای غذا عامل سرطان رحم
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، نتیجه یک بررسی جدید نشان میدهد، مواد شیمیایی سمی در جعبههای ناهار و سایر محصولات پلاستیکی خطر ابتلا به تومورهای رحمی در زنان را افزایش میدهد.
محققان دانشگاه نورث وسترن در تحقیقات اخیر خود دریافتند، استفاده از مواد پلاستیکی خطر بروز فیبروم را افزایش میدهد؛ پژوهشهای پیش از این نیز نشان داده بود، زنانی که به طور مداوم از صاف کنندههای شیمیایی مو استفاده میکنند ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به سرطان رحم باشند.
این مطالعه 712 زن را که هنوز یائسگی را پشت سر نگذاشته بودند، مورد بررسی قرار داد؛ دادههای به دست آمده بیانگر آن است، مواد شیمیایی ممکن است هورمونها را مختل کنند و خطر فیبرومها را افزایش دهند.
این تودههای غیرسرطانی شایع و تقریباً از هر ده زن، هشت نفر را تحت تأثیر قرار میدهند و معمولاً بیخطر هستند و اغلب مورد توجه قرار نمیگیرند، اما در یک چهارم موارد آنقدر بزرگ میشوند که باعث مشکلات باروری و سقط جنین میشوند و برداشتن آنها به جراحی پیچیده نیاز دارد.
براساس نتایج به دست آمده، بین سطوح بالاتر فتالاتها و خطر ابتلا به فیبرومهای بزرگ ارتباط قوی یافت شده؛ فتالاتها (که دی استرهای اسید فتالیک نیز نامیده میشوند) گروهی از مواد شیمیایی آلی بهم مرتبط هستند که معمولا در صنعت پلاستیک سازی به عنوان مواد نرم کننده مورد استفاده قرار میگیرند. در یک آزمایش آزمایشگاهی، محققان نشان دادند این مواد فرآیندی را فعال میکند که باعث میشود تومورهای فیبروم سریعتر رشد کنند.
از اوایل دهه 1980، نگرانیهایی در مورد تاثیری که فتالات ها بر سلامتی انسان دارند وجود داشته است. فتالاتها میتوانند از موادی که به آنها اضافه شدهاند شسته (خارج) شوند و مشخص است که تماس محیطی گستردهای با مواد شیمیایی وجود دارد.
محصولات غذایی میتوانند با فتالاتهای حاصل از منابع مختلف آلوده شوند اما نگرانی خاصی در مورد انتقال آنها از بسته بندی غذایی وجود داشته است.
فتالاتها میتوانند در برخی مواد بسته بندی غذا، من جمله جوهرهای چاپی که بر بسته بندیهای غذایی انعطاف پذیر به کار برده میشوند، چسب به کار رفته برای کاغذ، تخته و پلاستیکها، لایه سلولزی احیا شده (سلوفان)، ورقههای کاغذی ـ فویل آلومینیومی و درزگیرهای بطریها وجود داشته باشند.
انتهای پیام/