دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آبان 1401 - 09:05
در گفت‌و‌گو با آنا تشریح شد؛

موانع جذب دانشجویان غیرایرانی کدامند؟

موانع جذب دانشجویان غیرایرانی کدامند؟
مدیرکل امور بین‌الملل و دانشجويان غيرايرانی دانشگاه آزاد بجنورد آگاهی محدود از فرهنگ و تمدن ایران و فعال نبودن دفاتر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه‌ها را ازجمله موانع در جذب دانشجوی خارجی دانست.
کد خبر : 812999

حسین اصغری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در بجنورد از پذیرش ۳۰۰ دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد خبر داد و درباره اینکه جذب دانشجوی غیرایرانی چه تأثیری بر كيفيت آموزش عالی خواهد داشت؟ عنوان کرد: يكی از اهداف و سیاست‌های شورای عالي انقلاب فرهنگی الزام دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی به جذب دانشجوی غیرایرانی است.

مدیرکل امور بین‌الملل و دانشجويان غيرايرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد عنوان کرد: اين هدف به‌منظور اعتلای نام جمهوری اسلامی و كسب جايگاه واقعی نظام آموزش عالی در سطح بین‌المللی و برقراری ارتباط علمی و پژوهشی با سایر كشورها در نظر گرفته‌شده است.

اصغری متذکر شد: كوشش در این زمینه به ارتقای سطح آموزش عالی و فناور كشور و بهبود روابط بین‌المللی با سایر كشورهای دیگر كمک می‌کند و از تأثیرات مثبتی كه جذب دانشجوی غیرایرانی بر كیفیت آموزش عالی دارد، اینكه ازلحاظ دیپلماسی علمی و دانشگاهی آشنایی با منظرها، روش‌ها و سبک‌های آموزش و پژوهش در دیگر كشورها می‌تواند تأثیر مثبتی داشته باشد.

**نكات مهم درباره جذب دانشجویان غیرایرانی

وی تبیین کرد: سیاست کلی دانشگاه آزاد اسلامی آن است که از طریق جذب دانشجویان غیرایرانی بتوانیم فرهنگ و تمدن ایران اسلامی را در قلب کشورهای دیگر گسترش و تبلیغ کنیم و دانش‌آموختگان ما سفیران خوبی برای بیان نقاط قوت علمی و پژوهشی دانشگاه باشند که در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد از ظرفیت‌های عالی برخوردار است و مصمم هستیم که بیشترین بهره‌برداری را در این زمینه داشته باشیم.

مدیرکل امور بین‌الملل و دانشجويان غيرايرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد درباره مشكلات و نكات مهم درباره جذب دانشجویان غیرایرانی تشریح کرد: به‌طورکلی مشكلات و موانع زیادی درزمینه جذب این دانشجویان در دانشگاه‌های كشور وجود دارد كه می‌توان مواردی مانند داشتن دیدگاه بدبینانه نسبت به حضور دانشجویان بین‌المللی، آگاهی محدود مردم كشورهای دیگر با فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی، فعال نبودن دفاتر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه‌ها، ارائه‌ندادن خدمات مناسب به دانشجویان غیرایرانی، نبود استقلال دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجویان خارجی، مشكلات مربوط به اخذ ویزا و اقامت و ... را ذکر كرد.

** تحصیل ۳۰۰ دانشجو در دانشگاه آزاد واحد بین‌المللی بجنورد

اصغری در پاسخ به این سؤال که چند دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد مشغول تحصیل هستند و از چه کشورهایی؟ بیان کرد: اکنون ۳۰۰ دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی بجنورد ثبت‌نام شده‌اند و بالغ بر ۸۰ نفر شهریه خود را به‌حساب ارزی سازمان مرکزی واریز کرده‌اند. دانشجویان از كشورهایی مانند افغانستان، پاكستان و یكی دو مورد هم از كشور نیجریه و كنگو هستند.

مدیرکل امور بین‌الملل و دانشجويان غيرايرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد درباره اینکه چه امكاناتی برای دانشجویان غیرایرانی در این دانشگاه در نظر گرفته‌اید؟ گفت: خوابگاه متأهلان و مجردی، سلف‌سرویس و سرویس ایاب و ذهاب ازجمله امكانات در نظر گرفته‌شده برای دانشجویان غیرایرانی است.

اصغری در پاسخ به این سؤال که دانشجویان غیرایرانی چگونه پذیرش می‌شوند؟ تشریح کرد: براساس ماده 5 شیوه‌نامه جذب و پذیرش دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی، پذیرش دانشجو براساس روش‌های زیر پذیرش از طریق بررسی پرونده تحصیلی متقاضی (سامانه fstudent.iau.ir)، پذیرش از طریق شركت در آزمون‌های سراسری و رشته محل‌های بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی(در سامانه sanesh.org، azmoon.iau.ac.ir)، پذیرش از طریق واحدهای برون‌مرزی، پذیرش از طریق گروه‌های جذب دانشگاه در محل واحد دانشگاهی برون‌مرزی و ارائه فرصت‌های مطالعاتی برای دانشجویان غیرایرانی در مقطع دكتری تخصصی برای شركت در دوره‌های کوتاه‌مدت براساس شرایط و ضوابط مصوب شورای گسترش و سیاست‌گذاری دانشجویان غیرایرانی در گروه جذب و هدایت دانشجویان غیرایرانی كارگروه انجام می‌‌گیرد.

وی درباره رتبه‌بندی اخیر و ملاک رده‌بندی و اینكه دانشگاه بین‌المللی آزاد اسلامی بجنورد در چه رده‌ای قرار دارد؟ نیز توضیح داد: براساس آخرین رتبه‌بندی سازمان مركزی از واحدهای دانشگاهی آزاد اسلامی در سامانه مدیریت عملكرد دانشگاه آزاد اسلامی امور بین‌الملل بجنورد در رتبه پنجم واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد.

مدیرکل امور بین‌الملل و دانشجويان غيرايرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد افزود: عقد تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی، بازدید نمایندگان خارجی كشورها، ارائه مقالات بین‌المللی و ... ازجمله ملاک‌های ارزیابی سازمان مركزی در حوزه امور بین‌المللی است.

اصغری درباره تفاهم‌نامه‌های امضا شده از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد متذکر شد: در دانشگاه بین‌المللی آزاد اسلامی بجنورد ۶ تفاهم‌نامه بین‌المللی منعقد شده و تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های علوم پزشكی، كاردان شرق، دانشگاه میلاد نور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی و دانشگاه آزاد علی‌آباد كتول ازجمله تفاهم‌نامه‌های منعقد شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب