دیدار وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با وزیر دفاع ترکیه
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه طی مراسم رسمی در مقر وزارت دفاع این کشور از بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی استقبال کرد.
بنی گانتس از گارد تشریفات سان دید و سپس در دفتر یادبود امضا گذاشت.
پس از دیدار دوجانبه وزرای دفاع ترکیه و رژیم صهیونیستی، دیدار بین هیئتهای دو طرف آغاز شد.
آکار پس از دیدار با گانتس در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وی اظهار کرد که این سفر همکاری و گفتوگوی دوجانبه میان آنکارا و تلآویو را تقویت کرده و حل و فصل مسائل باقی مانده میان دو طرف و به ویژه مسئله فلسطین را تسهیل خواهد کرد.
آکار گفت که گانتس نخستین وزیر جنگ صهیونیست است که پس از یک دوره طولانی قطعی روابط به ترکیه سفر کرده است.
وی افزود: دیدارهای رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با رئیس و نخستوزیر رژیم صهیونیستی نقطه عطف مهمی در روابط دو طرف بوده است.
آکار ادامه داد: توسعه روابط و همکاریهای ترکیه و اسرائیل بهویژه در زمینههای دفاعی، امنیتی و انرژی، تحولات مهمی را در زمینه صلح و ثبات منطقه به دنبال خواهد داشت و ترکیه و اسرائیل در زمینه دفاعی، صنایع دفاعی و همکاریهای امنیتی و نظامی میان دو طرف سابقه و تجربه زیادی دارند.
وزیر دفاع ترکیه ابراز امیدواری کرد که گفتوگوی وی با وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به تقویت روابط بین دو طرف و ایجاد صلح در منطقه کمک کند.
گانتس نیز در این کنفرانس مطبوعتتی گفت که از مقامات وزارت دفاع رژیم صهیونیستی خواسته است تا پس از دیدار با همتای ترک خود در آنکارا، اقداماتی را برای از سرگیری روابط کاری با ترکیه آغاز کنند.
گانتس افزود: از این پس باید رویکردی منسجم و مثبت در روابط خود داشته باشیم و گفتوگوی باز را حفظ کنیم. بر کسی پوشیده نیست که روابط دو طرف با چالشهایی مواجه است، اما ظرفیتهای زیادی برای همکاری در تجارت، گردشگری، صنعت و سایر زمینهها وجود دارد.
روابط آنکارا و تل آویو از سال ۲۰۱۰ و کشته شدن ۹ شهروند ترکیه در حمله به کشتی "ماوی مرمره" رو به وخامت گذاشته بود.
این کشتی به منظور شکستن محاصره نوار غزه به سوی فلسطین حرکت کرد که در آبهای بین المللی روبروی غزه مورد حمله ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
با این حال روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی هیچ وقت قطع نشد و این روابط در زمینهها و سطوح مختلف برقرار بوده است.
ملت فلسطین عادی سازی و عادی انگاری روابط ترکیه با اشغالگران را نمیپذیرد؛ همان طور که عادی سازی روابط امارات، بحرین، اردن، مصر، سودان و مغرب را نمیپذیرد.
علاوه بر این ترکیه بر اساس روابطش با اشغالگران صهیونیست، فعالیت جنبش اسلامی فلسطین (حماس) را در خاک خود محدود کرد.
ترکیه علاوه بر برقراری همکاریهای سیاسی و اقتصادی با اشغالگران صهیونیست، از نفوذ لابیهای صهیونیستی نیز برای بهبود روابط واشنگتن – آنکارا و حل و فصل اختلافهای موجود بهره میبرد.
انتهای پیام/