دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 ارديبهشت 1395 - 13:06

سردار دهقان: ایران هرگز تعرض و تهدیدی نسبت به منافع و امنیت ملی کشورها نداشته است

وزیر دفاع گفت: جمهوری اسلامی ایران هرگز هیچ تعرض و تهدیدی نسبت به منافع و امنیت ملی سایر کشورها نداشته و نخواهد داشت و هرگونه تجاوز و توسل به زور بر علیه حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها را محکوم می‌کند.
کد خبر : 80419

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سردار حسین دهقان وزیر دفاع در کنفرانس امنیت بین‌الملل مسکو سخنرانی کرد.


متن سخنرانی وی به این شرح است:


آقای رئیس، هیئت محترم، خانم‌ها، آقایان:


باعث خرسندی است که برای بار دیگر، فرصت بیان دیدگاه‌های ج.ا.ایران در رابطه با چالش‌های امنیت بین‌الملل را پیدا می‌کنم. برخود لازم می‌دانم که از آقای ژنرال شایگو به خاطر دعوت و میزبانی این نشست تشکر کنم.


- در کنفرانس سال گذشته در خصوص رشد، گسترش و تقویت نظامی گریِ ساختارمندِ گروه‌های تروریستیِ تکفیری در منطقه غرب آسیا و توسعه آن به قفقاز، آسیای مرکزی، هند، غرب چین و اروپا هشدار داده بودم.


- تروریسم افسارگسیخته امروز بر گسترش ناامنی، افزایش بی‌ثباتی و تصاعد و تسری بحران و بسترسازی ایجاد چالش در ابعاد داخلی و خارجی تمرکز کرده و کشورهای سوریه عراق، افغانستان، لیبی، یمن و کشورهای شمال افریقا و حتی برخی کشورهای اروپائی را جولانگاه جنایات ضد بشری و ضد انسانی خود قرار داده و جای تأسف آنکه برخی دولت‌ها در سطح منطقه و فرامنطقه حمایت همه جانبه‌ای را در ابعاد آموزشی، مالی، لجستیکی، نظامی و سیاسی به عمل می‌آورند.


حضار گرامی:


- این سؤال مطرح است که عامل اصلی شکل گیری، گسترش و اقدامات عملی جریانات افراطی و خشونت‌گرا کدام است؟


- آیا شرایط سیاسی، اقتصادی، فقر و فلاکت، وابستگی سیاسی دولت‌ها، حضور و اعمال نفوذ نظام سلطه بر سرنوشت ملت‌های تحت سیطره نظامات دیکتاتور و تحقیر ملت‌ها یکی از عوامل نیست؟


- آیا دامن زدن به اختلافات قومی، مذهبی و ارتقاء تنش و درگیری‌های خشونت بار بین آن‌ها برای ایجاد بی‌ثباتی، ناامنی و ایجاد زمینه ورود و مداخله در کشورها و توجیه پذیر نمودن این حضور و مداخله در سرزمین کشورهای در معرض چالش‌های امنیت ملی، دلیل آن نیست؟


- آیا اعمال استانداردهای دو یا چندگانه از جانب آمریکا نسبت به موضوعات اساسی ضد امنیتی و ضد ثبات برای تامین منافع خود با بهره گیری از جنگ‌های نیابتی و تحمیل هزینه آن بر عهده دولت‌ها، دلیل آن نیست؟


- آیا این اقدامات زمینه ساز بازگشت به شرایط و تکرار وقوع جنگ جهانی دیگری در قالب و با ابزار و ساختارهای جدید نیست؟


عالیجنابان:


درک واقع بینانه از شرایط و پاسخ واقعی و مسئولانه به این سوال‌ها و سوال‌های مشابه می‌تواند ما را به یافتن راهبردها و راه حل‌های مؤثر رهنمون شود.


- اعتقاد ما بر آن است که امروز تمامی جهان در معرض ناامنی، بی‌ثباتی و توسعه وحشت ناشی از اقدامات تروریستی جریانات تکفیری- صهیونیستیِ مورد حمایت آمریکا، اسرائیل و برخی کشورهای منطقه و در رأس آن‌ها دولت عربستان است.


- ائتلافات شکلی و شعاری متشکله از کشورهای حامی و تشکیل دهنده گروه‌ها و جریانات تروریستی، نه تنها مایل به مبارزه جدی و تمام کننده با تروریست‌ها نیست، بلکه در پوشش شعارهای فریبنده، کمک‌های انسان دوستانه، آتش بس، دعوت به مذاکرات و نشست‌های سیاسی فرسایشی تنها به دنبال سازماندهی مجدد، تجهیز بیشتر، بازیابی روحی نیروهای ضربه دیده و شکست خورده هستند.


جمهوری اسلامی ایران بر مبنای آموزه‌های اسلامی، از تمامی جریانات آزادی‌بخش که با هدف حفظ امنیت و هویت ملی و تمامیت ارضی در کنار ملت خود در مقابل نیات و اهداف سلطه گرانه نظام سلطه ایستاده‌اند، حمایت به عمل می‌آورد

- در این میان جمهوری اسلامی ایران با شناخت عمیق و همه جانبه از جریانات افراطی و خشونت گرای مسلح، از آغازین روزهای شکل گیری آن‌ها، از یکطرف نسبت به فاجعه‌ای که در فراروی همه ملت‌ها و دولت‌هاست، هشدار داد و از طرف دیگر با تمام توان در کنار دولت‌ها و ملت‌های درگیر با سازمان‌ها و جریانات تروریستی- تکفیری- صهیونیستی قرار گرفت و تا به امروز بیشترین هزینه‌ها را نیز پرداخت کرده است.


حضار محترم:


- مزید بر این شرایط، آمریکا در منطقه شرق آسیا ضمن حفظ سیاست توسعه طلبی، با ابتکارات سیاسی، استراتژیک و دیپلماتیک، در چارچوب راهبرد نظامی- امنیتی و در جهت تحقق هژمون، به دنبال حضور گسترده و فعال نظامی و ایجاد ائتلاف با کشورهای این حوزه برای مهار، کنترل و مقابله با قدرت‌های منطقه‌ای است.


در این منطقه، بحران‌های سیاسی حادی وجود دارد. به خصوص در شبه جزیره کره و دریای چین اجرای رزمایش های نظامی تحریک آمیز و شکل‌دهی ائتلافات و انعقاد قراردادهای امنیتی روز به روز مسائل این منطقه را پیچیده‌تر و خطرناک‌تر می‌کند.


آقای رئیس، حضار محترم،


سیاست دفاعی جمهوری اسلامی ایران در مقابله با شرایط بی‌ثبات کننده و ناامنی ناشی از تروریسم تکفیری بر «تولید امنیت» استوار است. مبنای راهبرد دفاعی در جهت حصول به اهداف سیاست دفاعی، بازدارندگی فعال است. این راهبرد بر دو عامل «قدرت و منطق» استوار است. بر این اساس جمهوری اسلامی ایران بر تولید قدرت با بهره گیری کامل از ظرفیت‌های علمی و بومی درون زا و مشارکت و همکاری با کشورهای دوست و همسو تاکید داشته و برنامه‌های خود را با جدیت ادامه خواهد داد. منطق ایران در مقابله با عوامل تهدیدزا و بی‌ثبات کننده برخورد قاطع و شدت عمل است و این منطق در قبال هنجارهای پذیرفته شده بین‌المللی در تحقق صلح، ثبات و امنیت مبتنی بر همکاری و تعامل حداکثری خواهد بود. در چارچوب این سیاست موارد زیر مورد تاکید قرار می‌گیرد:


1- جمهوری اسلامی ایران هرگز هیچ تعرض و تهدیدی نسبت به منافع و امنیت ملی سایر کشورها نداشته و نخواهد داشت و هرگونه تجاوز و توسل به زور بر علیه حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها را محکوم می‌کند.


2- در شرایط کنونی جمهوری اسلامی ایران ضمن پیشتازی، در مقابله با عوامل ناامن ساز بیشترین تلاش و هزینه را بکار بسته و همواره بر خواست ملت‌ها و دولت‌های قانونی سوریه، عراق و مردم یمن در حفظ تمامیت ارضی، یکپارچگی ملی و استقلال سیاسی آنان تاکید دارد.


3- مبارزه قاطع در همه ابعاد نظامی، سیاسی و تبلیغاتی با تروریسم و جریانات تروریستی تکفیری جزء با اراده قاطع، عزم واقعی، رفع سوء تفاهمات، درک واقع بینانه و تعامل و همکاری تمامی دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی مسئول برای از بین بردن سازمان، تشکیلات و عدم پشتیبانی مالی و ناامن سازی حضور آن‌ها در مناطق مختلف امکان پذیر نخواهد بود. یکی از نمادهای این همکاری، حضور روسیه در سوریه است که منجر به برتری نیروهای دولتی و به هم خوردن معادله نیرو– امکانات، به نفع دولت و ملت سوریه در مقابله با جریانات تروریستی تکفیری و حامیان آن‌ها و منشاء یک راهبرد سازنده و امیدبخش برای برگشت امنیت و ثبات و فراهم آمدن بستر لازم برای اعمال خواست مردم بدون مداخله خارجی در تعیین سرنوشت خود گردید.


4 – جمهوری اسلامی ایران بر مبنای آموزه‌های اسلامی، از تمامی جریانات آزادی‌بخش که با هدف حفظ امنیت و هویت ملی و تمامیت ارضی در کنار ملت خود در مقابل نیات و اهداف سلطه گرانه نظام سلطه ایستاده‌اند، حمایت به عمل می‌آورد. حزب‌الله لبنان، گروه‌های آزادی‌بخش فلسطین، انصارالله یمن و حشد الشعبی در عراق از جمله همین جریانات هستند که همواره مورد تکریم و حمایت جمهوری اسلامی ایران، دولت‌های مستقل و مسلمانان جهان قرار دارند.


5- متاسفانه حضور و بهره‌گیری نظامی از فضا به بخشی از راهبرد نظامی آمریکا تبدیل شده است که می‌تواند امنیت جهان را با خطر جدی مواجه کند. بر این اساس جمهوری اسلامی ایران با هرگونه استفاده نظامی از فضای ماورای جو مخالف بوده و آن را مغایر با صلح، ثبات و امنیت و واجد خسارت‌های غیر قابل جبران برای تمامی ملت‌ها می‌داند.


6- جمهوری اسلامی ایران هر نوع تولید، انباشت و بکارگیری سلاح‌های کشتار جمعی از جمله سلاح‌های هسته‌ای را بر خلاف اصول و اعتقادات خود می‌داند و بر انهدام کامل سلاح‌های کشتار جمعی در سطح جهان تاکید دارد و به خصوص خلع سلاح رژیم صهیونیستی جعلی که عامل اصلی ناامنی، بی‌ثباتی و سمبل تجاوزگری و آدم کشی و تهدیدی برای امنیت منطقه و از مظاهر اعمال استانداردهای دو و چندگانه در نظام بین‌الملل است را دلیلی بر اراده اعضای NPT برای پشتیبانی از جهان عاری از سلاح هسته‌ای می‌داند.


7- در خصوص گسترش تهدیدات سایبری و ضرورت مقابله جدی با ناامن سازی و بهره گیری تخریبی از فضای سایبر، معتقدیم بایستی این مهم در دستور کار هر نشست امنیتی، قرار گرفته و آمادگی خود را برای همکاری با سایر کشورهای علاقمند برای مقابله موثر با این تهدیدات اعلام می‌داریم.


8- جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از پشتوانه عظیم مردمی و بهره‌مند از محققین، پژوهشگران و زیرساخت‌های عظیم صنعتی و صنایع دفاعی و برای تامین اهداف و منافع ملی خود در بالاترین سطوح نسبت به تسلیح نیروهای مسلح خود اقدام خواهد نمود و در این مسیر هیچ اراده یا محدودیتی نمی‌تواند مانع از توسعه و ارتقا توان دفاعی و خصوصا موشکی ایران باشد.


در خاتمه مراتب قدردانی مجدد خود از ژنرال شایگو، وزیر محترم دفاع کشور دوست روسیه و سایر همکاران ایشان در برگزاری و میزبانی بسیار گرم این کنفرانس سودمند را اعلام کنم.


متشکرم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب