اکسس پوینت چیست؟
به گزارش خبرگزاری آنا، یکی از دستگاه هایی که در شبکه ها و شبکه های بی سیم استفاده میشود اکسس پوینت است. در این مجال قصد داریم درباره اینکه اکسس پوینت چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد صحبت کنیم و تفاوت اکسس پوینت با مودم و روتر را بیان کنیم.
اکسس پوینت چیست؟
اکسس پوینت Access Point دستگاهی است که شبکه محلی بیسیم یا همان WLAN – wireless local area network ایجاد میکند. اکسس پوینت به عنوان دستگاه بی سیم در شبکه میتواند دستگاهها را به LAN وصل کند و وایرلس را در قسمتهای بیشتری گسترش دهد در نتیجه تعداد کاربران متصل به شبکه را میتواند افزایش دهد.
اکسس پوینت میتواند ۶۰ اتصال همزمان را فراهم کند. با نصب اکسس پوینت در دفتر کار، کارمندان میتوانند به راحتی از اتاقی به اتاق دیگر حرکت کنند آن هم بدون اینکه وقفهای در اتصال به شبکه ایجاد شود. با حرکت کاربران در ساختمان، دستگاه آنها از یک اکسس پوینت به اکسس پوینت دیگر سوئیچ میکند و این بار هم اتصال قطع نمیشود حتی کاربران متوجه این سوئیچینگ ها نمیشوند.
کاربرد اکسس پوینت
کاربرد اکسس پوینت معمولا در ساختمان ها و دفاتر بزرگ است. اکسس پوینت با کابل اترنت به روتر یا سوئیچ یا هاب سیمی وصل میشود و سیگنال های وای فای را در منطقه مورد نظر فراهم میکند. مثلا اگر میخواهید دسترسی به وای فای را در قسمت پذیرش شرکت خود داشته باشید، لازم نیست در این قسمت، روتر قرار دهید کافیست نزدیک میز پذیرش، اکسس پوینت نصب کنید و کابل شبکه را از پشت آن به اتاق سرور ببرید. اتصال بی سیم معمولا تنها گزینه برای اکسس پوینت است تا سیگنال Wired را به سیگنال بی سیم منتقل کند.
اکسس پوینت در خانه ها روتر بی سیمی است که به مودم کابلی یا DSL وصل میشود. با اینکه برخی مودم ها قابلیت بیسیم دارند و باعث میشوند بتوان مودم را به اکسس پوینت تبدیل کرد.
در سازمان های بزرگ از چند اکسس پوینت استفاده میشود تا کارمندان بتوانند به صورت بی سیم از مکان های وسیع به شبکه مرکزی وصل شوند.
اکسس پوینت های عمومی هم که نامش مشخص است: در مغازه ها، کافی شاپ ها، رستوران ها و کتابخانه و … استفاده میشوند. همچنین در برخی شهر ها از آنها به عنوان انتقال دهنده های بیسیم برای اتصال به چراغ راهنمایی، علایم و … استفاده میشود.
اکسس پوینت ها معمولا برای اتصال به اینترنت استفاده میشوند.
برخی اکسس پوینت ها برای دسترسی به شبکه های اطراف هستند مثلا دسترسی بیسیم کارمندان به فایلها از سرور مرکز.
اغلب اکسس پوینت ها دسترس وای فای را فراهم میکنند اما به عنوان دستگاه بلوتوث یا دیگر انواع اتصال بیسیم هم کاربرد دارند.
اکسس پوینت هابرای تقویت سیگنال ها هم استفاده میشوند که در این مواقع در حالت Repeater Mode کار میکنند.
اکسس پوینت چگونه کار میکند؟
نحوه کار این دستگاه به این صورت است که در ابتدا به شبکه اصلی ما متصل میشود و سپس شروع به ارسال اطلاعات به صورت بیسیم در محدوده قابل پشتیبانی خود میکند. هر دستگاهی در آن محدوده که مجهز به WIFI باشد میتواند با در دست داشتن مجوز به اکسس پوینت متصل شده و بدون هیچ گونه کابلی یه شبکه ای که اکسس پوینت در آن است متصل شود.
خود اکسس پوینت هم از دو طریق میتواند به شبکه اصلی ما متصل شود. از طریق کابل (این روش عمومیت بیشتری دارد) و همچنین از طریق ارتباط بی سیم هم، در روش بیسیم خود دستگاه اکسس پوینت هم دریافت کننده امواج و همچنین ارسال کننده امواج است.
تفاوت مودم با اکسس پوینت چیست؟
دستگاه AP یا WAP در واقع یک چیپ به همراه یه آنتن است که هم به تنهایی یک دستگاه رو تشکیل میدهد یا درون دستگاه های ارتباطی دیگر قرار میگیرد.
برای مثال اکثر مودم های ADSL، تمام مودم های TD-LTE، برخی روتر ها مانند Mikrotik دارای این چیپ هستند و در کنار فعالیت دیگری که انجام میدهند
پس مودم اینترنتی وایرلسی که شما از آن استفاده میکنید دارای یک چیپ WAP هم است.
در نظر داشته باشید حتی دکل های مخابراتی موبایل که به شما سرویس میدهند هم دارای اکسس پوینت هستند که در محدوده خیلی وسیع تری امواج را منتشر میکنند.
همچنین جالب است بدانید دستگاه موبایل شما و یا لپ تاپ شما هم دارای اکسس پوینت است! وقتی شما بر روی موبایل خود نقطه اتصال یا Mobile Hotspot را روشن میکنید موبایل شما به یک دستگاه WAP تبدیل میشود و میتوانید اینترنت خودتان را برای بقیه کاربران به اشتراک بگذارید.
انواع دستگاه های اکسس پوینت چیست؟
تا به اینجا با انواع مختلفی از این دستگاه را آشنا شدید ولی اگر بخواهیم به صورت مشخص و در دسته بندی بیان کنیم میتوان این دستگاه را در دو دسته زیر تقسیم بندی کرد :
- اکسس پوینت های Indoor
- اکسس پوینت های Outdoor
مزایای استفاده از دستگاه Access Point چیست ؟
کاهش هزینه های راه اندازی شبکه (کاهش هزینه های کابل کشی و تجهیزات)
- راه اندازی سریع تر یک شبکه در مواقع کمبود زمان
- داشتن یک شبکه همه فن حریف که تمام دستگاه ها میتوانند به آن متصل شوند.
- مناسب برای شرکت های کوچک
- بهترین راه کار برای شبکه های خانگی یا همان اینترنت خانگی
معایب اکسس پوینت
- خب از حق نگذریم کیفیت و پایداری شبکه با سیم بهتر است .
- برای برخی نرم افزار هایی که در بستر شبکه کار میکنند مناسب نیست.
- امنیت پایین تر نسبت به شبکه با سیم.
انتهای رپرتاژ خبری/۴۱۲۹/
انتهای پیام/