دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 اسفند 1393 - 16:37
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر:

ترمینال‌های جنوب، شرق و آزادی از شهر خارج می‌شوند

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران ضمن اشاره به تمامی جزئیات و کلیات بودجه ۹۴ شهرداری تهران گفت: در سال آینده خروج سه ترمینال از جمله ترمینال‌های جنوب، شرق و آزادی در دستور کار قرار گرفته است که ترمینال شرق تا پایان شهریور ۹۴ منتقل خواهد شد.
کد خبر : 7705

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا دبیر در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به فرآیند ارسال لایحه بودجه 94 شهرداری تهران و در نهایت تصویب بودجه شهرداری در سال 94 اظهار داشت: بودجه شهرداری برای سال آتی توسط برش دوم برنامه 5 ساله دوم شهرداری، 17 هزار و 900 میلیارد تومان بایستی می‌‌بود که با توجه به شرایط اقتصادی با رقم 17 هزار و 460 میلیارد تومان به صورت لایحه به شورای شهر تهران ارسال شد.


وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد جهت بررسی لایحه بودجه 94 شهرداری تهران یادآور شد: کارهای کارشناسی به صورت مداوم و جدی در بررسی لایحه بودجه 94 شهرداری صورت گرفت و بنده به عنوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر 10 تا 11 جلسه برگزار کردم و این جدای جلسات کارشناسان و سایر کمیسیون‌ها بود.


دبیر ادامه داد: با توجه به اهمیت بودجه شهرداری تهران در همین رابطه کلاس‌های آموزشی برای معاونت‌های برنامه‌ریزی مناطق و همچنین معاونت برنامه‌ریزی و رؤسای بودجه مناطق برگزار شد.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: کار ویژه‌ای که در روزهای پایانی سال و برای نخستین بار صورت گرفت تصویب بودجه شرکت‌ها و سازمان‌های وابسته به شهرداری بود که رقم در نظر گرفته شده در این بخش نیز 3 هزار و 692 میلیارد تومان به تصویب رسید.


دبیر یادآور شد: در مجموع حدود 21 میلیارد تومان اعم از بودجه 94 شهرداری تهران و همچنین بودجه شرکت‌ها و سازمان‌های وابسته به شهرداری برای سال آینده در نظر گرفته شده است.


دبیر در ادامه با اشاره به تعامل کمیسیون برنامه و بودجه با سایر کمیسیون‌های شورا جهت بررسی لایحه بودجه 94 شهرداری تهران گفت: ما در این زمینه از نظرات، پیشنهادات سایر کمیسیون‌‌ها استفاده کردیم به طوری که نسبت رشد بودجه 94 نسبت به 93، 9.3 درصد است.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در سال 93 به میزان 50 درصد از بودجه شهرداری نقد و 50 درصد غیر نقد بود که این نسبت در بودجه 94 تغییر پیدا کرده و 64.5 درصد از بودجه نقد و 35.5 درصد بودجه غیر نقد خواهد بود و در واقع سیاست ما در سال آینده بیشتر به سمت بودجه نقد است.


وی ادامه داد: بر اساس برنامه‌های پیش‌بینی شده در کمیته تخصیص اعتبارات ما به سمت بودجه نقد حرکت خواهیم کرد و کار به این شکل تعریف شده است که بودجه 94 دیگر به معاونت‌ها داده نخواهد شد و بر اساس پروژه‌ها تخصیص داده می‌شود و اعتبارات بر اساس رشد و هزینه قطعی پروژه‌ها پرداخت می‌شود.


بودجه 94 شهرداری تهران 27.6 درصد هزینه‌ای و 72.4 درصد سرمایه‌ای در نظر گرفته شد


دبیر در ادامه با اشاره به بخش‌های مختلف بودجه 94 شهرداری تهران اظهار کرد: اعتبارات هزینه‌ای 27.6 درصد، اعتبارات دارایی، سرمایه‌ای و عمرانی 52.4 درصد، اعتبارات تملک دارایی و مالی 20 درصد و در واقع سرجمع بودجه 94 شهرداری تهران 27.6 درصد هزینه‌ای و 72.4 درصد سرمایه‌ای در نظر گرفته شده است.


وی افزود: در حین تصویب لایحه بودجه 94 شهرداری تهران طی مذاکراتی که با شهرداری صورت گرفت از آنها خواستیم اولویت‌های پروژه‌های خود را در سال 94 معرفی کنند.


دبیر گفت: درآمدهای پایدار در بودجه 93 نیز 3 هزار و 200 میلیارد تومان بود که این رقم در سال 94 به 4 هزار میلیارد تومان خواهد رسید و در واقع ما شاهد رشد 18 درصدی اعتبارات در بخش درآمدهای پایدار خواهیم بود.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در سرجمع بودجه شهرداری 80 درصد درآمدهای فعلی شهرداری نیز هنوز ناپایدار است، گفت: ما باید به سمت درآمدهای پایدار گام برداریم که در این بخش نیاز به حمایت دولت و مجلس داریم و این حمایت تنها مالی نبوده و آنها می‌توانند با فراهم کردن شرایط شهرداری را به سمت تأمین درآمدهای پایدار سوق دهند.


دبیر در ادامه نشست خبری خود با اشاره به انتظار شورای شهر تهران از دولت و مجلس جهت حمایت از شهرداری گفت: ما در این بخش نیاز به حمایت‌های مختلف داریم که امیدواریم با توجهت به تعاملی که صورت گرفته این حمایت‌ها گسترده‌تر شود.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران همچنین در خصوص آمار و ارقام اعتبارات هزینه‌ای بودجه 94 شهرداری تهران گفت: در این بخش 4 هزار و 766 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. ضمن اینکه در بخش اعتبارات تملک دارایی بیش از 9 هزار میلیارد تومان و در بخش بازپرداخت وام و دیون 3 هزار و 427 میلیارد تومان در بودجه 94 شهرداری پیش‌بینی شده است.


وی گفت: شورای شهر با تصویب تبصره‌هایی به شهرداری‌ اجازه داده است که در سال آینده دیون پیمانکاران و طلب‌های آنها را پرداخت کند ضمن اینکه این اجازه به شهرداری داده شده است تا بدهی بانک‌ها را نیز به صورت غیرنقد و از طریق تهاتر پرداخت کند.


دبیر تصریح کرد: اعتباری که برای مأموریت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در سال 93 در نظر گرفته شده بود 12 درصد از اعتبارات شهرداری بود که این رقم برای سال آینده 10 درصد در نظر گرفته شده است.


وی همچنین اضافه کرد: در بخش حمل و نقل در سال 93، 39 درصد و برای سال 94 ، 39 درصد در نظر گرفته شده است که در بخش مترو 200 میلیارد تومان در زمینه عمرانی افزایش داده‌ایم.


این عضو شورای چهارم در ادامه به مأموریت خدمات شهری اشاره کرد و گفت: در سال 93 ، 18 درصد از اعتبارات شهرداری و در سال 94، 17 درصد از اعتبارات به این بخش اختصاص داده است ضمن اینکه اعتباراتی که در بخش‌های مختلف پیش‌بینی شده است با نظر کمیسیون‌ها بوده است.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: در بخش مدیریت بحران در سال 93 ،3 درصد پیش‌بینی شده است که این رقم در سال 94 نیز همین میزان بوده و در بحث شهرسازی نیز در سال 93 و 94، 3 درصد است.


وی با اشاره به بازپرداخت وام و دیون در سال آینده از سوی شهرداری گفت: 12 درصد از اعتبارات شهرداری در سال 93 به این بخش اختصاص داده شده بود که در سال 94 این رقم به 4 درصد افزایش خواهد یافت.


ما باید به سمت ایجاد شهر الکترونیک گام برداریم


این بهشت نشین در ادامه نشست خبری خود با تأکید بر اینکه ما باید به سمت ایجاد شهر الکترونیک گام برداریم، گفت: در بودجه 94 برای این موضوع نیز اعتباراتی پیش‌بینی شده است و تلاش خواهد شد که زیرساخت‌های لازم برای ایجاد شهر الکترونیک فراهم شود.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان از اعتبارات شهرداری تهران که حدود 34.5 درصد از اعتبارات می‌شود در بخش حمل و نقل و ترافیک و به ویژه در مترو به رقم 2 هزار و 85 میلیارد تومان در سال 94 در بودجه پیش‌بینی شده است.


وی اضافه کرد: در بودجه 94 شهرداری تهران اعتبارات دیگری در بخش‌های مختلف از جمله اختصاص مبلغ 933 میلیارد تومان در زمینه حفظ و گسترش فضای سبز، 256 میلیارد تومان برای ساخت مساجد و مدارس، 419 میلیارد تومان تومان در زمینه توسعه فضاهای فرهنگی، 210 میلیارد تومان بابت توسعه ورزش همگانی (مردان و زنان) پیش‌بینی شده است.


دبیر افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که در بررسی لایحه بودجه 94 شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفت کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی بود که در این بخش نیز پیش‌بینی شده است 14 الی 15 مددسرا و مرکز فوریت‌های اجتماعی در 14 منطقه تهران احداث شود.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران همچنین با اشاره به بودجه در نظر گرفته شده در سال 94 جهت تعریض معابر در بافت‌های فرسوده گفت: این موضوع در قالب تبصره‌هایی به شهرداری تهران اجازه داده شده است ضمن اینکه در بافت‌های فرسوده قطعا بدون کمک دولت و مجلس و شهرداری اتفاقاتی نخواهد افتاد.


در نوسازی بافت‌های فرسوده نیاز به چهار ضلع، مجلس، دولت، مردم‌ و شهرداری است


عضو شورای چهارم تصریح کرد: در نوسازی بافت‌های فرسوده نیاز به 4 ضلع مجلس، دولت، مردم‌ و شهرداری است که در این بخش مجلس قانون‌گذاری، دولت پرداخت وام و شهرداری صدور مجوزها را انجام خواهد داد.


دبیر بیان داشت: در حال حاضر 3 هزار و 200 هکتار بافت فرسوده در شهر تهران وجود دارد که جهت نوسازی آنها نیاز به همکاری دولت، مجلس و شهرداری است.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: در سایر بخش‌ها نیز اعتبارات خوبی از سوی شورا پیش‌بینی شده است که از آن جمله می‌توان به بخش حمل و نقل و خرید اتوبوس‌های معمولی و برقی اشاره کرد که در خرید اتوبوس معمولی 120 میلیارد تومان و خرید اتوبوس برقی 40 میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده است.


وی گفت: یکی از سیاست‌های ما این است که به جای اینکه شهرداری خودش اتوبوس بیاورد، به سمت خرید خدمت برویم چرا که در این بخش می‌توانیم موفق‌تر عمل کنیم.


دبیر در ادامه با اشاره به خرید تاکسی استاندارد گفت: در این بخش نیز 97 میلیارد تومان برای تاکسی‌ها، 8 میلیارد تومان جهت کاتالیزور تاکسی و 16 میلیارد تومان در زمینه معیشت رانندگان تاکسی و بیمه‌های تکمیلی آنها پیش‌بینی شده است.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: برای موتورسیکلت‌های برقی نیز 40 میلیارد تومان در سال 94 پیش‌بینی شده است ضمن اینکه اعتبارات قابل توجهی نیز در بخش معابر بزرگراهی اختصاص داده شده است.


وی یادآور شد: جهت تکمیل بزرگراه یادگار امام 100 میلیارد تومان، بزرگراه شوشتری 240 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است.


دبیر در ادامه با اشاره به اعتبارات در نظر گرفته شده برای انتقال پایانه‌های شهر تهران از جمله پایانه جنوب،‌ آزادی و شرق گفت: با توجه به مشکلات عدیده این پایانه‌ها برای شهروندان و ساکنین این مناطق تمهیدات لازم برای انتقال آنها صورت گرفته است.


وی گفت: پایانه شرق تهران تا پایان شهریور سال آینده به طور قطع منتقل خواهد شد و پیش‌بینی فضایی در منطقه 19 پایانه ترمینال جنوب و پایانه آزادی نیز منتقل خواهد شد. همچنین جهت انتقال پایانه شرق تهران اعتبار 45 میلیارد تومانی اختصاص داده شده است ضمن اینکه در حال حاضر مطالعات لازم برای انتقال ترمینال جنوب و پایانه آزادی آغاز شده است.


دبیر گفت: طبق برنامه‌ریزی انجام شده هر یک از معاونت‌ها و شرکت‌های شهرداری تهران باید 3 درصد از سهم اعتبارات کل را در حوزه فرهنگی اختصاص دهند.


وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی مراکز فوریت‌های اجتماعی بازپروری معتادان، آسیب‌دیدگان اجتماعی و مراکز ساماندهی کودکان خیابانی گفت: در این بخش نیز اعتباراتی لحاظ شده است که در سال آینده این مراکز راه‌اندازی خواهند شد.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: یکی دیگر از اقدامات شهرداری تهران که در بودجه پیش‌بینی شده است مشارکت این مجموعه برای پروژه مصلی تهران خواهد بود که این اجازه از طریق کارگزاری به شهرداری داده شده است. ضمن اینکه در این بخش به شهرداری اجازه داده شده که در پروژه رویان مشارکت داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب