دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 فروردين 1395 - 11:48
در پاسخ به سوال آنا

سخنگوی دولت: در هر سفری باید شأن ملت ایران حفظ شود

سخنگوی دولت درباره لغو سفر رئیس جمهوری به اتریش اظهار کرد: خیر در این بود که این سفر انجام نشود وگرنه ما خواهان گسترش روابط خود هستیم.
کد خبر : 75628

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران در سال جدید درباره حاشیه‌سازی برخی رسانه‌ها درباره لغو سفر حسن روحانی به اتریش اظهار کرد: برخی رسانه‌ها‌ بیجا ترجیح می‌دهند به جای اینکه مطالب رسمی از سوی دولت را منعکس کنند دنبال برخی مطالب از منابع دیگر بگردند.


وی ادامه داد: سفر رئیس‌جمهوری نیازمند تمهیدات مقدماتی است که باید در هر سفری شأن ملت ایران حفظ شود. ما تأیید نمی‌کنیم که رئیس‌جمهوری به جایی برود که با عدم استقبال شایسته مواجه شود. رئیس جمهوری نماد جمهوریت نظام و نماینده ملت ایران است که باید شأن آن حفظ شود.


بهره‌برداری از فرصت‌ها


وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: سال 95 سال بهره‌برداری از فرصت‌هایی است که دولت در سه سال گذشته با همکاری سایر قوا برای آن تلاش کرده است. اولویت دولت در سال 95 را فعال کردن واحدهای تولیدی، رونق بخش مسکن و واگذاری و تکمیل طرح‌های عمرانی است که در ماه‌های آینده آثار آن رامی بینیم اما رسانه‌ها نیز ما را رصد کنند.


وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی را دنبال می‌کنیم‌، تصریح کرد: واردات گندم در سال 95 به صفر می‌رسد؛ شش میلیون تن گندم ذخیره کرده‌ایم.


نوبخت بیان کرد: در سال 94 براساس طرح آمارگیری نیروی کار کشور با افزایش نرخ مشارکت مواجه شد به طوری که نرخ مشارکت نیروی کار از 37.2 درصد در سال 93 به 38.2 درصد در سال 94 افزایش یافت.


وی ادامه داد: افزایش یک درصدی نرخ مشارکت باعث شد جمعیت فعال کشور از 23 میلیون و 818 هزار نفر به 24 میلیون و 701 هزار نفر افزایش یابد یعنی 882 هزار نفر نیروی جدید وارد بازار کشور شدند.


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اظهار کرد: از این 882 هزار نفر نیروی جدید وارد بازار کار 214 هزار نفر موفق به پیدا کردن کار نشدند و با توجه به این که از 667 هزار نفر جذب شدگان بازار کار، 149 هزار نفر در بخش کشاورزی، 562 هزار نفر در بخش خدمات و در بخش صنعت 44 هزار نفر رشد منفی اشتغال را داشته‌ایم.


نوبخت گفت: در مجموع با توجه به شرایط سال 94 و با وجود کاهش شدید قیمت نفت، عملکرد 92 درصدی بودجه در حد 201 هزار میلیارد تومان تحقق یافت و 827 هزار نفر نیروی جدید وارد بازار شد که 667 هزار نفر موفق به پیدا کردن کار شدند.


وی اضافه کرد: در سال گذشته برنامه سالانه معطوف به اجرای بودجه سال بود و با همه سختی‌ها و مشکلاتی که در تأمین منابع وجود داشت با توجه به افت شدید قیمت نفت، از بودجه 226 هزار میلیارد تومانی که در مرحله دوم مجلس آن را 220 هزار میلیارد تومان ابلاغ کرد، عملکرد بودجه 201 هزار میلیارد تومان بود یعنی حدود 91 تا 92 درصد محقق شد.


سخنگوی دولت افزود: تلاش شد فعالیت‌های عمرانی دولت از محل منابع عمومی و دیگر مجوزها برای سال گذشته به‌کار گرفته شود، از این رو میزان پرداخت‌های دولت برای تملک دارایی سرمایه‌ای و طرح‌های عمرانی بالغ بر 36 هزار و 911 میلیارد تومان بود که 27 هزار و 766 میلیارد تومان از محل منابع عمومی و 9 هزار و 45 هزار میلیارد تومان از محل مجوزهای آب‌های مرزی و آب رسانی روستایی انجام شد.


نوبخت همچنین با اشاره به موفقیت تیم مذاکره کننده در مساله برجام و رفع تحریم‌ها اظهار کرد: با این اقدام فرصتی برای کشور پیش آمد تا در جهت افزایش رشد اقتصادی اقدام کند و پیش‌بینی ما در سال 95 رشد اقتصادی بین 5 تا 6 درصد است که مجامع جهانی نیز همین حدود را برای ایران پیش‌بینی کرده‌اند.


وی گفت: فرصتی که بعد از تحریم‌ها ایجاد شده به دنبال افزایش رشد اقتصادی از طریق تولید داخلی هستیم و با آماده کردن محصولات تولیدی برای صادرات؛ ناگزیریم بر روی فعال کردن واحدهای تولیدی نیمه فعال و راکد متمرکز شویم.


سخنگوی دولت گفت: از حدود 36 هزار واحد تولیدی در شهرها و نواحی صنعتی کشور که 67 هزار میلیارد تومان بر روی آن‌ها سرمایه‌گذاری صورت گرفته در حال حاضر 7 هزار واحد صنعتی راکد هستند که این واحدها در صورت فعال شدن می‌تواند 132 هزار نفر را مشغول به کار کند.


نوبخت اضافه کرد: در این راستا، دولت برای فعال کردن این واحدها ضمن استفاده از فرصت پسابرجام برای سرمایه‌گذاری به یک اقدام فوری‌تر در سال 95 متمرکز شده و آن فعال کردن این واحدها و سرمایه‌گذاری بر روی آنان است.


وی افزود: دولت با تأمین منابع سرمایه در گردش برای این واحدها در ماه‌های آتی تلاش خواهد کرد و از این جهت از دو هفته گذشته با تاکید رهبر معظم انقلاب در روز نخست سال جاری برای فعال کردن واحدها نوعی اقدام و عمل برای اجرای اقتصاد مقاومتی را داشته‌‎ایم و دولت اقدامات خود را حتی در روزهای تعطیل نیز آغاز خواهد کرد.


نوبخت در پاسخ به سوالی درباره حفظ تراز مثبت تجاری کشور گفت: در سال گذشته تراز تجاری کالایی حدود یک میلیارد دلار مثبت بود، در واقع صادرات محصولات 42.5 میلیارد دلار و واردات این کالاها 41.5 میلیارد دلار بود که با همه مسائل و مشکلات سال گذشته به چنین موفقیتی در راستای اقتصادی مقاومتی دست یافتیم.


وی با تاکید بر اینکه امسال هم به همان میزان به صادرات توجه می‌کنیم، گفت: بیش از هزار میلیارد تومان منابع بودجه 95 به صورت ردیف مستقیم و کمک‌گیری از هدفمندی یارانه‌ها به تشویق صادرات اختصاص می‌یابد.


سخنگوی دولت ادامه داد: ما اکنون در حد امکان همه واحدهای تولیدی نیمه فعال را فعال می‌کنیم و محصولات خود را با مشوق‌های صادراتی، صادر می‌کنیم و می‌توانیم این تراز تجاری مثبت را حفظ کنیم.


نوبخت همچنین با اشاره به این که پیش‌بینی ما برای سال 95 این است که 10 میلیون تن از کشاروزان خریداری کنیم، اظهار کرد: در جلسه گذشته هیئت دولت 13 هزار و 420 میلیارد تومان برای خرید 10 میلیون گندم بودجه‌بندی شد که بر این اساس پیش‌بینی می‌شود نیاز وارداتی کشور به گندم صفر یا به حداقل برسد.


وی این اقدام را در راستای اتکا به تولید داخلی در محصولات استراتژیک همچون گندم ذکر کرد و گفت: اکنون بیش از 6 میلیون تن گندم بعنوان کالای استراتژیک ذخیره کرده‌ایم.


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اضافه کرد که رقم خرید گندم در سال 92 ، چهار هزار و 200میلیارد تومان بود که افزایش تا این مقدار در امسال، توجه و اتکا به تولید داخلی است.


سخنگوی دولت درباره خبرهایی مبنی بر آزاد شدن واردات کالاهای لوکس هم اظهار کرد: کالاها گروه‌بندی شده و هیچکدام ممنوع الواردات نبوده است اما از طریق عدم ثبت سفارش، اجازه واردات نمی‌دادیم. تعرفه‌های واردات کالاهای لوکس را افزایش دادیم تا عملا نتواند وارد کشور شود.


نوبخت گفت: مسئولان تجارت خارجی در وزارت صنعت در مصاحبه ای مفصل این موضوع را برای شما توضیح خواهند داد.


وی در مورد حقوق بازنشستگان نیز توضیح داد: صندوق بازنشستگی در پرداخت حقوق اسفند بازنشسته ها تا 27 اسفند مشکل داشت. حقوق اسفند بازنشستگان 22 هزار و 400 میلیارد تومان بود که دولت 15 هزار و 500 میلیارد تومان بعنوان کمک به صندوق داد اما باز صندوق قادر به پرداخت حقوق نبود.


سخنگوی دولت افزود: دولت 10 درصد به کمک خود به صندوق اضافه کرد؛ با این حال صندوق بازنشستگی هزار میلیارد تومان کم داشت که با دستور رئیس جمهوری هزار میلیارد تومان دیگر را در اختیار صندوق قرار دادیم تا بتوانند حقوق بازنشستگان را پرداخت کنند.


نوبخت با اشاره به محدودیت درآمدهای نفتی و مالیاتی گفت: مدیریت کردن منابع مالی کار بسیار دشواری است اما ما تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم.


در حال تکمیل..........


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب