دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1395 - 09:23
در گفتگو با آنا

عضو حزب مؤتلفه: مردم با نگاه به مجالس اصولگرای هفتم تا نهم، به اصولگرایان رأی ندادند/ قانون انتخابات باید اصلاح شود؛ ثبت نام 12 هزار نفر یک شوخی انتخاباتی است

مسئول سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی با تأکید بر اینکه «برجام یکی از دلایل پیروزی لیست امید در تهران بوده است»، گفت: مردم، مجالس هفتم، هشتم و نهم اصولگرایی را مشاهده کرده بودند؛ به این دلیل به لیست اصولگرایان رأی ندادند تا تجربه جدیدی به دست بیاورند.
کد خبر : 72574

محمدکاظم انبارلویی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا،‌ درباره دلایل شکست اصولگرایان در انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی در شهر تهران، اظهار کرد: اکثر دولت‌هایی که بعد از انقلاب بر روی کار آمدند، مجلس تمایل خودش را به آن دولت نشان داده است. بنابراین طبیعی است، دولت تدبیر و امید رأی تمایلی از سوی مردم داشته باشد.


سردبیر روزنامه رسالت با اشاره به اینکه «هنوز سرنوشت 69 کرسی دیگر معلوم نشده است و باید منتظر نتایج دور دوم انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی ماند»، گفت: همانطور که گفتم تا قبل از نهایی شدن کامل نتایج انتخابات نمی‌توان نظر قاطعی درباره ترکیب مجلس دهم بیان کرد.


من تمام اعداد و ارقام مشارکت مردم و ثبت‌نام کاندیداها را در انتخابات مجلس دهم به دست آوردم. برخی از این ثبت‌نام کنندگان به خودشان هم رأی ندادند یا بعضی از آن‌ها یک رأی، دو رأی یا اصلا هیچ رأیی به دست نیاوردند. به عقیده من، چنین قضیه‌ای شوخی انتخاباتی محسوب می‌شود چراکه این افراد ثبت‌نام کردند، اما به خودشان هم رأی ندادند

این فعال سیاسی اصولگرا در این باره تصریح کرد: نتیجه دور اول انتخابات معلوم و مشخص شده است، اما در مجموع نمی‌توان گفت اصولگرایان در این انتخابات شکست خورده‌اند بلکه دوستان ما در شهر تهران عدم توفیق داشتند. در حالی‌که اکثر اصولگرایان در سایر استان‌های کشور با آرای خوبی مواجه شدند. بر اساس سنتی که از اوایل انقلاب تاکنون تجربه کردیم اصولگرایان این مسئله را قابل پیش‌بینی می‌دانستند که مجلس دهم مخالف دولت یازدهم نیست.


انبارلویی توافق جامع هسته‌ای (برجام) را یکی از دلایل آرای حداکثری اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در شهر تهران دانست و افزود: موضوع برجام موج‌های مثبتی برای کشور ایجاد کرد، بنابراین مردم فکر می‌کنند دولت تدبیر و امید با برجام می‌تواند مشکلات را حل و فصل کند.


به گفته وی، توافق هسته‌ای برای اصلاح‌طلبان و حامیان دولت نقش تعیین کننده‌ای برای جذب آرای مردم داشت.


مسئول سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی تأکید کرد: مردم مجالس اصولگرایی هفتم تا نهم را تجربه کرده بودند. بنابراین طبیعی بود که خواهان تجربه جدیدی باشند.


انبارلویی در پاسخ به این پرسش که «اگر چهره‌های جدید وارد لیست می‌شدند آیا اصولگرایان نتیجه بهتری کسب نمی‌کردند؟»، گفت: به هر حال محصول 6 ماهه اصولگرایان برای تنظیم ترکیب لیست انتخاباتی مجلس دهم همانی بود که ارائه کردیم، اما به این نکته باید توجه داشت که تهرانی‌ها به کاندیداها لیستی رأی دادند. طبق آمار و ارقام 30 نفر اول متعلق به لیست اصلاح‌طلبان و حامیان دولت و 30 نفر بعدی نیز به لیست اصولگرایان تعلق گرفت. به عبارتی مردم به دو لیست رأی دادند و کاندیداهای اول تا سی‌ام به اصلاح‌طلبان و حامیان دولت و از سی‌و یکم تا شصتم به اصولگرایان اختصاص یافت. بنابراین لیستی رأی دادن شهروندان تهرانی یک واقعیت آشکار و روشن بود.


او در پاسخ به این پرسش که «اصولگرایان چه تعداد از 69 کرسی باقی مانده مجلس شورای اسلامی را به دست می‌آورند؟»، تصریح کرد: ارزیابی دقیق و روشنی از حوزه‌های باقی مانده انتخابات مجلس دهم ندارم، اما فکر می‌کنم این تعداد کرسی تغییر چندانی با دور اول انتخابات نداشته باشد. به عبارتی اصولگرایان هر چه قدر که در دور اول توفیقاتی کسب کرده باشند در دور دوم نیز به همان اندازه کرسی به دست خواهند می‌آورند.


قانون انتخابات، مجال شوخی انتخاباتی را فراهم کرده است


سردبیر روزنامه رسالت به قانون انتخابات اشاره کرد و گفت: من تمام اعداد و ارقام مشارکت مردم و ثبت‌نام کاندیداها را در انتخابات مجلس دهم به دست آوردم. برخی از این ثبت‌نام کنندگان به خودشان هم رأی ندادند یا بعضی از آن‌ها یک رأی، دو رأی یا اصلا هیچ رأیی به دست نیاوردند. به عقیده من، چنین قضیه‌ای شوخی انتخاباتی محسوب می‌شود چراکه این افراد ثبت‌نام کردند، اما به خودشان هم رأی ندادند.


وی ادامه داد: متأسفانه وزارت کشور به این مسئله هیچ توجهی نشان نمی‌دهد. بنابراین نهادهای مربوطه باید برای چنین قضیه‌ای تدبیری بیندیشند. معنا ندارد افراد بی‌شماری که قابلیت رأی‌آوری ندارند در انتخابات ثبت‌نام کنند و اکثر آن‌ها تأیید صلاحیت شوند. در بسیاری از دموکراسی‌های جهان مقرراتی برای افراد ثبت‌نام کننده ترتیب داده‌اند تا قضیه مشابهی مانند ایران اتفاق نیفتد.


انبارلویی در این باره تأکید کرد: در چنین کشورهایی اگر میزان رأی ثبت‌نام کنندگان از آن میزان تعیین شده‌ تجاوز نکند باعث هزینه‌های انتخاباتی می‌شود؛ به نوعی باید بخشی از هزینه‌‌های انتخاباتی را پرداخت کند و به همین دلیل بسیاری از افراد در انتخابات ثبت‌نام نمی‌کنند. افرادی که قصد حضور در انتخابات را دارند باید چند هزار امضا به همراه داشته باشد یعنی آن چند هزار نفر به عنوان معرف شخص ثبت‌نام کننده تلقی می‌شوند.


وی، قانون انتخابات را ناقص دانست و در ادامه تأکید کرد: با توجه به نکاتی که پیش‌تر ذکر کردم باید قانون انتخابات مورد تغییر، اصلاح و بازنگری قرار بگیرد. متأسفانه برخی از افراد تمایلی برای راه‌یابی به مجلس ندارند و فقط به دنبال تأیید صلاحیت در نهادهای ذی‌صلاح هستند. بنابراین چنین مسئله‌ای بدترین ایراد به قانون انتخابات است.


به گفته این فعال سیاسی اصولگرا، امیدوارم اصلاح قانون انتخابات یکی از اولویت‌های مهم مجلس دهم قرار گیرد.


این فعال رسانه‌ای به فضای سیاسی سال 94 اشاره کرد و در این باره افزود: به عقیده من، فضای سیاسی سال 94 متأثر از انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری بوده است. به این دلیل که مردم، گروه‌ها و جریان‌های سیاسی در یک همگرایی ملی انتخابات با شکوهی را رقم زدند. بنابراین انتخابات هفتم اسفندماه نماد اقتدار ملی بود. به هر ترتیب کمتر از چندماه دیگر شاهد تشکیل مجالس دهم شورای اسلامی و پنجم خبرگان رهبری خواهیم بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب