دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 اسفند 1394 - 17:00
حجت‌الاسلام علی عسکری *

انتخابات اخیر گویای یک نوع برجام داخلی است

کد خبر : 69928

انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی برگزار شد که یادگار امام (ره) و چهره های مورد توجه دیگری که کاندیدای خبرگان شده بودند پشت سد شورای نگهبان قرار گرفتند اما خویشتن‌دارانه از قانون تمکین کرده و هیچ نگفتند. در ارتباط با مجلس شورای اسلامی نیز چهره‌های شناخته‌شده زیادی از جریان اصلاح و اعتدال امکان تائید پیدا نکردند ولی نه قهر کردند و نه به تقابل روی‌ آوردند بلکه رو به تعامل، فعال شدند .


در چنین شرایطی نتایج انتخابات در بسیاری از استان ها از جمله استان تهران نشانگر آن است که مردم خواهان برجام دیگری در داخل بوده و سعی کردند افراط گران هردو جناح را با رای خود به حاشیه برانند و همچنان پیگیر مطالباتی باشند که از راه همکاری دولت تدبیر و امید و مجلس معتدل امکان تحقق دارد.


این اقدام مردم یک نوع پاسخ مثبت به برجام در داخل کشور و داری چند پیام است .


1- جنگ قدرت از مسیر افراط و تقابل ، پسندیده نیست و مسئولان و نخبگان باید از آن پرهیز داشته باشند.


2- رمز پیروزی ملت در وحدت کلمه و اخلاص در عمل است. توپخانه مجلس باید در برابر قدرتهای جهانی و ترفندهای آنان از روی دقت و عقلانیت بکار گرفته شود و نباید تریبون مجلس به محل نزاع و رجزخوانی عوامل افراط تبدیل گردد.


3- ضروری ترین اولویت نظام در داخل کشور، ایجاد تحول اقتصادی و خروج از رکود و در نتیجه ایجاد رفاه برای مردم است. تصویب قانون برنامه ششم با رویکرد اقتصاد مقاومتی همراه با قوانین و مقررات تسهیل کننده برای اشتغال و رونق تولید داخلی بویژه از راه اقتصاد دانش بنیان، اصلی انکار ناپذیر است.


4-مسئولان قوای سه گانه بدانند که وضع فعلی تناسبی با خواسته رهبری و مردم ندارد و موفقیت در حوزه های مختلف ، کارآمدی بیشتر و همدلی و هم‌زبانی مورد سفارش و توصیه رهبری را طلب می کند .در این میان تحول بنیادین در موضوع مقررات و ضوابط در دولت و مجلس ضروری است . نظارت قاطع در طرز کار قوای سه‌گانه که وظیفه ذاتی مجلس و کمیسیون اصل نود است و نمایندگان ملت نباید از آن غافل باشند.


5- برای توسعه و بهبود فضای کسب و کار در داخل جذب سرمایه های خارجی بویژه سرمایه های مادی و ایده‌های فکری ایرانیان خارج کشور به آرامش نیازمند است . این مطالبه را دولت و مجلس باید در دستور کار خود قرار داده و طبق استفاده از افکار بلند رهبری و نخبگان دلسوز بر مبنای سه اصل عزت، حکمت و مصلحت لازم است تلاش مضاعف داشته باشند و کوشش کنند برجام را در داخل عینیت بخشند.


6- نتیجه اینکه مردم صبور و نمونه کشورمان با همکاری نخبگان بویژه تحصیل کرده‌های فرهنگی و دانشگاهی در راستای عمل خیرخواهانه و افتخار آفرین گذشته خود در انتخابات اخیر نیز، پیام رسای خودشان را از طریق صندوق های رای به تصویر کشیده و خواهان رونق اقتصادی و رفاه عمومی از مجلس و دولت هستند این مردم منتظر پاسخ اند. دولت و مجلس باید از حاشیه ها پرهیز کنند و برای رضایت مردم گام های سازنده و استوار بردارند.


امید است مجلس و دولت با تضارب، همدلی و همفکری برای برون رفت از وضع موجود چاره اندیشی نموده و در عمل پاسخی درخور شان به ملت و رهبری در سالهای پیش رو ارائه نمایند.


*نماینده پیشین مشهد و معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب