دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1394 - 12:08
در گفت‌و‌گو با آنا

توفیقی: انتخابات 94 پرشورتر از 92 خواهد بود/ تشکیل مجلس کارآمد تنها از مسیر حضور پای صندوق‌های رأی ممکن است/ برخی به جای اثبات خود به دنبال تخریب رقیب هستند

عضو کابینه اصلاحات با انتقاد از برخی بی‌اخلاقی‌ها در فضای انتخاباتی در آستانه هفتم اسفند تأکید کرد: برخی برای اثبات خود به جای بیان توانمندی‌های خود، از تخریب رقیب استفاده می‌کنند.
کد خبر : 69046

جعفر توفیقی وزیر پیشین علوم در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در پاسخ به این سؤال که «مهمترین اخلاقی که نامزدهای انتخاباتی باید در زمان تبلیغات خودشان رعایت کنند چیست؟»، گفت: به نظر من، رعایت اخلاق در تمام فعالیت‌ها و در تمام زمینه‌ها موضوعی بنیادی و خدشه‌ناپذیر است. فرهنگ اسلامی و ایرانی ما هیچ توجیهی را برای فاصله گرفتن از ارزش‌های اخلاقی به منظور پیشرفت خود و رسیدن به هدف نمی‌پذیرد.


وی ادامه داد: اهمیت اخلاق و رعایت آن، طبیعتا در فضای انتخابات خیلی چشمگیر‌تر و بارزتر می‌شود به دلیل اینکه رقابت است و شرایط به گونه‌ای است که ممکن است خدایی ناکرده نامزدها بخواهند برای پیشی گرفتن از رقبای خودشان از اصول اخلاقی تخطی کنند.


توفیقی تصریح کرد: در موقعیت‌های مختلف و در انتخابات مهمترین اصل اخلاقی که باید رعایت شود این است که افراد برای معرفی و شناساندن خود به مردم، صرفا به برنامه‌ها، توانمندی‌ها و ویژگی‌های خود تکیه کنند. هیچ ضرورتی ندارد که بخواهند دیگران و رقیب را تخریب کنند.


این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: اهمیت ارزش‌های اخلاقی در انتخابات نمود بیشتری پیدا می‌کند. کاندیداها باید از دادن وعده‌های غیر واقعی و وعده‌هایی که اساسا در اختیار مجلس نیست پرهیز داشته باشند. نامزدها باید توجه کنند که برای نمایندگی مجلس دارند رقابت می‌کنند، حدود اختیارات مجلس هم مشخص است؛ بنابراین دادن وعده‌های غیر واقع‌بینانه و وعده‌هایی که اساسا در اختیار مجلس نیست، می‌تواند از مصادیق رفتارهای غیراخلاقی باشد.


توفیقی با اشاره به اینکه «در همین ایام تبلیغات در آستانه انتخابات هفتم اسفند، بعضی بی‌اخلاقی‌ها قابل مشاهده است»، گفت: این روزها، مواردی از عدم رعایت موازین اخلاقی می‌بینیم که رقبا در گروه‌های مختلف بیشتر به جای اینکه به اثبات خود و طرح برنامه‌ها و دیدگاه‌ها و توانمندی‌های خودشان بپردازند، شروع می‌کنند به تخریب رقبا در سایر گروه‌ها. هرچند که این بی‌اخلاقی‌ها محدود است، می‌تواند باعث ناسالم شدن فضای رقابت شود.


توفیقی در پاسخ به این سؤال که «فضای جامعه را چطور ارزیابی می‌کنید؟»، اظهار کرد: خوشبختانه مردم ما همیشه در صحنه بودند و حساسیت شرایط را درک کردند و با حضور خودشان در پای صندوق‌های رأی نقش‌شان را عمدتا ایفا کرده‌اند. من این دوره هم خیلی خوشبین هستم و به نظرم وضعی مثل خرداد 92 حتی پرشورتر از آن در انتخابات اسفند 94 خواهیم داشت. برای اینکه تجربه دو سال اخیر مردم را هوشیارتر کرده است که مجلس از چه جایگاه و اهمیتی برخوردار است و نمایندگان مجلس چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند.


وزیر علوم دولت اصلاحات افزود: انگیزه مردم برای شرکت در انتخابات رو به افزایش است و فکر می‌کنم چیزی مشابه انتخابات خرداد 92 داشته باشیم و مردم با شور و علاقه و انگیزه وارد صحنه شوند.


وی تصریح کرد: معمولا شور و هیجان با نزدیک شدن به روز انتخابات اوج می‌گیرد، بنابراین من مقدمات را فراهم می‌بینم و فکر می‌کنم در یکی دو روز آینده ان‌شاءالله بیشتر هم شود.


او در ادامه این گفت‌وگو، «ضرورت حضور آحاد ملت پای صندوق‌های را ناشی از حقی دانست که مردم در تعیین سرنوشت خود دارند» و افزود: تشکیل یک مجلس توانمند و کارآمد حق مردم است؛ حقی که به دست خودشان استیفا می‌شود.


توفیقی تأکید کرد: مردمی که در خرداد 92، آن حماسه را خلق کردند امروز به خوبی می‌دانند که برای هموار کردن راه دولت، باید مجلسی کارآمد و توانمند داشته باشیم و این از مسیر حضور مردم در پای صندوق‌های رأی ممکن است.


توفیقی با اشاره به انتظاراتی که از مجلس دهم وجود دارد، گفت: مجلس وظیفه اصلی‌اش قانونگذاری است. طبیعتا مملکت با قانون اداره می‌شود. هرقدر قوانین از کیفیت بالاتری برخوردار باشند، با دقت بیشتری وضع شده باشند، متناسب با مزیت‌های کشور، شرایط و توانمندی‌های کشور به تصویب برسند، طبیعتا دولت را به عنوان قوه مجریه یاری خواهند کرد که بتواند برنامه‌هایی را که در خرداد 92 اعلام کردند و مردم به آن رأی دادند و مطالبات مردم بوده است، تحقق ببخشد.


وی ادامه داد: نمایندگان مجلس، وکلای ملت هستند و باید مهمترین دغدغه‌شان پاسخگویی به مطالبات مردم باشد.


توفیقی در پایان، مهمترین مسائل کشور را اشتغال جوانان، مسائل و آسیب‌های اجتماعی، مسائل اقتصادی و همکاری‌های بین‌المللی دانست و گفت: مجلس کارآمد با تصویب قوانین متناسب و کارآ، می‌تواند مسیر دولت را در تحقق اهدافش برای حل این معضلات، هموار کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب