ایران بین سه کشور اول تولیدکننده ماهی قزلآلا در جهان/ کممصرفترین کشور محصولات آبزی در جهان هستیم
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران در برنامه رادیو اقتصاد با بیان اینکه: ایران بین سه کشور اول تولیدکننده ماهی قزلآلا در جهان قرار دارد گفت: همچنان ما جزء کممصرفترین کشورهای محصولات آبزی در جهان هستیم.
وی درباره کاهش آمار مصرف، تقاضای کم برای مصرف آبزیان در کشور افزود: در رابطه با ماهی قزلآلا قیمت نهادههایش افزایش چشمگیری داشته است در برخی مواقع شاهد افزایش ۳۰۰ درصد نهادههای قزلآلا بودهایم. برای مثال قیمت تخمهای چشم زده که به بچه ماهی تبدیل شده و در مراکز پرورشی قرار میگیرد نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است. از طرف دیگر هزینه دستمزدها تا ۵۷ درصد و هزینه حملونقل نیز تا ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
قاسمی افزود، در مجموع سال گذشته هر کیلو ماهی قزلآلا متوسط حدود ۶۵ هزار تومان بود که امسال بیشتر از ۱۰۰ هزار تومان قیمت تمام شده هر کیلو ماهی برای تولیدکننده است؛ که با افزایش قیمت محصولات آبزی میزان آمار مصرف کاهش قابل توجهی داشته است.
وی درباره پرورش میگو در کشور نیز اظهار کذد: علیرغم اینکه ادوات صید و صیادی تور نیز برای تولیدکننده میگو افزایش قیمت پیدا کرده است، اما چون ۸۵ درصد میگوی پرورشی در کشور صادر میشود برای همین شاهد نوسان و مشکلات کمتری در این بخش هستیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران درباره ارزیابی آماری تولید فرآوردههای شیلاتی اظهار داشت: طبق آمار سازمان شیلات میزان تولید آبزیان یک میلیون و سیصد هزار تن است که این آمار با توجه به اطلاعات صید و صیادی و آبزیپروری حدود یک میلیون تن را نشان میدهد؛ یعنی حدود ۳۰۰-۳۵۰ هزار تن آمار اختلاف دارد.
وی همچنین سرانه مصرف آبزیان در کشور را حدود ۶ تا ۶ و نیم و ۷ کیلوگرم عنوان کرد و گفت حتی اگر فرض کنیم که تولید ما یک میلیون و سیصد هزار تنی نزدیک سیصد هزار تنش ماهیان غیرماکول است و نزدیک سی درصد این افت حاصل از تمیز کردن ماهی و میگو میرسد و نهایتاً به ۶-۷ کیلو خیلی خوشبینانه میرسیم در بعضی از مناطق این عدد پایینتر و در بعضی از مناطق مانند مناطق ساحلی تا ۱۵-۲۰ کیلوگرم هم میرسد به دلیل نوع فرهنگ و نوع استفادهای که از ماهی میشود که در دسترس بودن و کیفیت و تازه بودن تأثیرگذار است.
قاسمی در ادامه افزود: طبق آمار فائو سرانه مصرف آبزیان در جهان حدود ۲۶ کیلوگرم است و ایران به سرانه مصرف ۷ کیلوگرم در جایگاه یک سوم میانگین جهانی قرار میگیرد یعنی مواد غذایی ارزشمندی که در سبد خانوار کشور کمتر دیده میشود.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/