دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 تير 1401 - 11:21
راشا تودی:

تسلیحات ارسالی غرب به اوکراین در بازار سیاه به قیمت پائین فروخته می‌شود

راشاتودی در گزارشی از خرید و فروش تسلیحات سبک و سنگین غربی ارائه‌ شده به اوکراین در بازار سیاه خبر داد که با قیمت‌های پایین و به آسانی به خریداران عرضه می‌شود.
کد خبر : 667427
فروش اسلحه و سلاح در آمریکا

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از "راشاتودی"، ارسال تسلیحات مرگبار غرب به اوکراین در گرماگرم درگیری با روسیه منجر به ایجاد بازارهای غیرقانونی خرید و فروش تسلیحات شده است.


به نوشته این شبکه خبری، اوکراینی ها در شبکه‌های غیرقانونی ایجاد شده نه تنها تسلیحات کوچک، بلکه سخت‌افزارهای پیچیده‌ای مانند سامانه‌های ضدتانک جاولین، سامانه های ضدتانک سبک نسل بعدی (NLAW)، پهپادهای انفجاری فونیکس گوست و بسیاری دیگر از تسلیحات غربی را عرضه می کنند.


یکی از خبرنگاران راشاتودی در اقدامی توانسته‌ است مقدمات اولیه خرید یک پهپاد فونیکس گوست آمریکایی که برای ارتش اوکراین ارسال شده را به قیمت چهار هزار دلار فراهم کند.


چند تن دیگر از روزنامه‌نگاران این شبکه خبری روسی نیز خود را علاقمند به خرید مین‌های ضدنفر آمریکایی نشان داده اند و به آنها گفته شده که موجودی تمام شده‌ است.


در مورد پهپادهای فونیکس گوست هم هنگامی که از فروشنده پرسیده شده آیا امکان ارسال آن به شهر مرزی "پرزمیسی" در لهستان وجود دارد، فروشنده پاسخ داده‌است که مشکلی نیست، اما ۱۰۰۰ دلار دیگر هزینه دارد.


راشاتودی همچنین با یک فروشنده اوکراینی دیگر ارتباط برقرار کرده که علاوه بر تسلیحات آمریکایی طیف گسترده‌ای از سلاح‌های قدیمی ساخت روسیه و شوروی، از جمله کلاشینکف، تفنگ‌های دستی، نارنجک‌ها و تفنگ‌های تک تیرانداز را ارائه می کرد.


این رسانه در گزارش خود خاطرنشان کرده است که نکته قابل توجه فروش این تسلیحات در بازار سیاه، قیمت آنها است که به طرز شگفت انگیزی پایین می باشد. به عنوان مثال، سیستم سامانه ضدتانک سبک نسل بعدی ساخت انگلیس تنها به قیمت ۱۵ هزار دلار فروخته می شود، در حالی که به گفته رسانه ها، خرید سلاح ضد تانک به صورت قانونی ممکن است از ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار هزینه داشته باشد.


«یورگن استاک» رئیس اینترپل ماه گذشته میلادی نسبت به سردرآوردن سلاح‌های پیشرفته غربی در بازارهای سیاه هشدار داد.


وی تاکید کرد گروه‌های جنایتکار سعی می‌کنند از این شرایط آشفته و در دسترس بودن سلاح‌ها استفاده کنند و آنها نه تنها در کشورهای همسایه اوکراین بلکه به سایر قاره ها ارسال شوند.


«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا نیز در ماه مه (اردیبهشت) گفت که در خصوص اهمیت ردیابی و حفاظت از تسلیحات آمریکایی با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین و «الکسی رزنیکوف» وزیر دفاع این کشور گفت‌وگو کرده و به وی این اطمینان خاطر داده شده‌ است که تسلیحات غربی از بازارهای غیرقانونی سر درنمی آوردند.


مسکو تاکنون بارها نسبت به ارسال تسلیحات غربی به اوکراین هشدار داده و تاکید کرده که این امر منجر به طولانی شدن جنگ و افزایش خطر درگیری میان روسیه و ناتو می شود.


انتهای پیام/4106/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب