دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 تير 1401 - 12:32

جوکار: موضوع انتقال پایتخت هنوز برای بسیاری از افراد قابل هضم نیست/ با انتقال پایتخت تهران شهری بهتر برای زندگی است/ شوراهای شهر پارلمانی محلی نیستند

رئیس کمیسیون شوراهای مجلس گفت: اهتمام و اراده لازم برای اینکه پایتخت سیاسی از تهران منتقل شود وجود ندارد، موضوع انتقال پایتخت برای بسیاری از افراد هنوز قابل هضم نیست، همین باعث شده است که در هماهنگی ها عقب ماندگی جدی داشته باشیم.
کد خبر : 666113
محمدصالح جوکار

محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و آیین داخلی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، درمورد طرح انتقال پایتخت اظهار کرد:‌ طرح انتقال پایتخت در سال‌های گذشته مصوبه داشته است، همچنین در این خصوص هر از چندگاهی جلسه‌ای با حضور نمایندگان تمامی نهادها و دستگاه زی‌ربط برگزار می‌شود که ریاست آن را معاون اول رئیس جمهور عهده دار است.


او با بیان اینکه جلسات این حوزه بسیار نامرتب و ناقص برگزار می‌شود، گفت: اهتمام و اراده لازم برای اینکه پایتخت سیاسی از تهران منتقل شود وجود ندارد، موضوع انتقال پایتخت برای بسیاری از افراد هنوز قابل هضم نیست، همین باعث شده است که در هماهنگی ها عقب ماندگی جدی داشته باشیم.


رئیس کمیسیون شوراهای مجلس تصریح کرد: به هر حال قانون انتقال پایتخت وجود دارد، بنابراین مسئولان زیربط باید بررسی‌های لازم را برای اجرایی شدن این قانون انجام دهند، اگر تهران کماکان به عنوان پایتخت باقی بماند می‌توان شاهد این بود که تراکمات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بسیاری زیادتری نسبت به شرایط کنونی به وجود بیاید که به هیچ وجه به نفع کشور نیست.


جوکار در ادامه اظهار کرد: طرح انتقال پایتخت می‌تواند تهران را به یک شهر برای زندگی تبدیل کند، تهران اکنون شهری برای زندگی نیست بلکه بیشتر ساکنان در تهران هدفشان کار و کسب درآمد است، در تهران با جمعیت شناور مواجه هستیم، چرا که بسیاری از ساکنان شهرهای اقماری تهران در روز به تهران می‌آیند و در شب منازل خود بر می‌گردند.


وی افزود: اگر دولت اهتمام و جدیدت لازم را در این زمینه داشته باشد، بسیاری از مشکلات تهران و کشور رفع خواهد شد، در دهه گذشته که این اتفاق رخ نداد ولی امیدواریم که دولت سیزدهم موضوع انتقال پایتخت را جدی بگیرد.


رئیس کمیسیون شوراها درمورد ایجاد نظام پارلمانی دو مجلس گفت: این مسئله به تغییر ساختار سیاسی بر می‌گردد، حتی شاید نیاز باشد که برای ایجاد نظام پارلمانی دو مجلس به سمت اصلاح قانون اساسی حرکت کنیم، فعلا فقط مجلس شورای اسلامی به عنوان پارلمان شناخته شده است و بحثی در خصوص پارلمان‌های محلی نداریم، حتی مرجعی برای نظارت بر مصوبات پارلمان محلی وجود ندارد، اکنون شورای اسلامی شهرستان را در قانون داریم ولی هیچ کدام به منزله پارلمان محلی تلقی‌نمی شوند.


جوکار تصریح کرد: معتقدم ضرورت کار قانون گذاری ایجاب می‌کند که مجلس شورای اسلامی مسائل ملی را مورد بررسی قرار دهد و مسائل استانی به پارلمان‌های محلی واگذار شود، اما اکنون با ساز و کار هایی که در قانون پیش بینی شده است این امکان وجود ندارد، بنابراین ایده ایجاد پارلمان های محلی ایده بسیار خوبی است.


انتهای پیام/4013/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب