دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1401 - 23:25
مروری بر شکل گیری ادبیات دولت توسعه گرا؛

بازاندیشی در نقش و اهمیت آژانس های راهبر

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی شکل گیری ادبیات دولت توسعه‌گرا با بازاندیشی در نقش و اهمیت آژانس‌های راهبر مورد مطالعه قرار داد.
کد خبر : 662280
4444



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز طی گزارشی به «مروری بر شکل‌گیری ادبیات دولت توسعه‌گرا: بازاندیشی در نقش و اهمیت آژانس‌های راهبر» پرداخت.


در این گزارش، دلایل موفقیت اقتصادی کشورهای شرق آسیا در چارچوب نظریات دولت توسعه‌گرا طرح شده و در آن به‌طور عمده به نقش آژانس‌های راهبر به‌عنوان نهاد متولی توسعه در هماهنگ‌سازی و پیشبرد اهداف توسعه‌ای ازجمله اجرای سیاست صنعتی در این کشورها پرداخته شده است.


مطابق با بررسی‌های این گزارش، می‌توان گفت آژانس راهبر کارکردی شبیه به یک اتاق فکر استراتژیک دارد. این آژانس مسیر توسعه اقتصادی را ترسیم می‌کند، تصمیم می‌گیرد که برای ارتقای ساختار و افزایش رقابت‌پذیری صنعتی کشور در سطح بین‌المللی کدام صنایع باید وجود داشته باشند و به وجود کدام صنایع دیگر نیاز نیست، نوعی اجماع برای برنامه‌های خود در میان بخش خصوصی ایجاد می‌کند و از ابتکار عملکرد بخش خصوصی حمایت مثبت می‌کند. آژانس راهبر باید مراقب اهداف عملیاتی مانند ایجاد تنوع در صنایع، متنوع‌سازی بازارها، کاهش وابستگی به واردات مواد اولیه و اشتغال بیشتر در صنایع خاص باشد و با تجزیه‌وتحلیل چگونگی تأثیر سیاست‌های مختلف، برای تحقق این اهداف تلاش کند.


شایان ذکر است با توجه به در پیش بودن فرآیند تدوین برنامه هفتم توسعه، این گزارش می‌تواند رهیافت متفاوتی را در ارتباط با مسیر سیاست‌گذاری توسعه پیشنهاد دهد.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب