دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1401 - 12:49
حاشیه هیئت دولت؛

مخبر: اموال مالک «متروپل» توقیف شد/افزایش قیمت بنزین مطرح نیست

ماول رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤالی درباره افزایش قیمت بنزین گفت: اصلاً چنین چیزی مطرح نیست.
کد خبر : 662165
محمد مخبر



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور ظهر امروز در حاشیه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: حادثه متروپل آبادان حادثه بسیار تلخی بود که در سایه تخلفات جدی مالک و مراکز صدور مجوز رخ داد.


وی افزود: دولت تمام امکاناتش را برای رسیدگی به این حادثه بسیج کرده و امیدواریم به زودی با جبران خسارت‌ها این موضوع تمام شود، البته اموال مالک توقیف شده تا از محل آن خسارت‌ها جبران شود.


معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: چهار کالای بسیار اساسی و مهم هفته آینده قیمت مصرف‌کننده خواهند خورد، مردم هر تخلفی را مشاهده کردند به سامانه ۱۲۴ اطلاع دهند.


مخبر اضافه کرد: یک گروه کالایی مهم نیز در حال برنامه‌ریزی است و به زودی قیمت مصرف‌کننده خواهد خورد. هیچ کمبودی در فروشگاه‌ها نداریم.


وی در پاسخ به سؤالی در خصوص بیماری «آبله میمونی» و میزان ذخیره واکسن آبله در کشور، تصریح کرد: ما تاکنون هیچ موردی از ابتلا به این بیماری را در کشور نداشته‌ایم، اما مسئولان برای پیشگیری از ورود این بیماری به کشور در حال فعالیت هستند.


معاون اول رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه ارزیابی شما از سبد غذایی مردم پس از آزادسازی قیمت‌ها چیست؟ گفت: یارانه‌های معیشتی، ماه اول پرداخت و توسط مردم برداشت شد و برای ماه دوم نیز این مبلغ در حساب مردم وجود دارد.


مخبر ادامه داد: این جبران هزینه از طریق پرداخت یارانه‌ها برای عده‌ای از مردم در نظر گرفته شده اما برای برخی از دهک‌ها چنین جبرانی نداریم.


وی با بیان اینکه یکی از اهداف این طرح این بود که یارانه‌ها هدفمند شود، گفت: تا قبل از این، عده‌ای از این هدفمندی حداکثر استفاده را می‌کردند، اما برخی از خانواده‌ها ماهانه یک شانه تخم‌مرغ هم نمی‌توانستند تهیه کنند، طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها الزام قانونی نیز بود.


معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: این طرح اثراتی بر روی همه کالاها دارد که در حال کار بر روی آن هستیم، ما اگر ارز ترجیحی را حذف نمی‌کردیم به دلیل تحولاتی که در حوزه بین‌المللی اتفاق افتاده و برخی مصوبات مجلس و مشکلاتی که برای تولیدکنندگان به وجود می‌آمد، گرانی را داشتیم.


مخبر تأکید کرد: حذف ارز ترجیحی یکی از پازل‌های برنامه دولت بود، من از مردم بابت تحملی که دارند تشکر و می‌خواهم که مقداری حوصله کنند، زیرا این مسئله در واقع «عسر» قبل از «فرج» است.


وی افزود: مردم این نکته را بدانند که همه این گرانی‌ها ناشی از حذف ارز ترجیحی نیست، امروز دستمزدها بالاتر رفته، حداقل حقوق کارگری افزایش پیدا کرده، عوارض از حالت ۴۲۰۰ تومان آزاد شده، ارزش افزوده تغییر کرده و همچنین قیمت‌های جهانی نیز فوق‌العاده بالا رفته است.


معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در تأمین کالاهای اساسی جزو بهترین کشورها در حوزه امنیت کالا هستیم، گفت: از این رو هیچگونه اختلالی نداریم.


مخبر به افزایش قیمت کالاهای اساسی در دنیا نیز اشاره و تصریح کرد: روز گذشته در حال خرید کالایی از خارج کشور بودیم که ظرف دو ساعت پس از مذاکره‌ای که با کشور مدنظر داشتیم قیمت‌ها افزایش پیدا کرد، این مسائل در قیمت کالاها در داخل کشور تأثیرگذار است.


وی ادامه داد: یکی از کارهایی که قرار است انجام دهیم این است که به تناسب افزایش قیمت‌ها قیمت‌گذاری بر روی کالاها را انجام دهیم و دوم اینکه تثبیت قیمت‌ها را داشته باشیم.


معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: مردم با فرهنگ بالایی در اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها با ما همکاری کردند، کشورهای اروپایی که ادعای فرهنگ‌شان می شود، فروشگاه‌هایشان پس از افزایش قیمت کالاها غارت شد.


مخبر تأکید کرد: در برخی کشورها کالاها را سهمیه‌بندی کردند، یعنی به‌ عنوان‌مثال گفتند هر نفر تنها می‌تواند دو عدد روغن بخرد. در جریان اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها ما کمبود کالا نداشتیم، اما به دلیل تغییر قیمت‌ها برخی از کالاها کمی دیرتر به دست مردم رسید. تمام خریدهای روزمره شخصی را خودم انجام می‌دهم و از همه جا نیز خرید می‌کنم.


معاون اول رئیس‌جمهور همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اینکه مردم بهتر است از کدام نقطه تهران خرید کنند که ارزان باشد؟ گفت من توصیه می‌کنم از جنوب تهران خرید کنند، هر کسی می‌خواهد لاکچری زندگی کند باید هزینه آن را پرداخت کند.


مخبر همچنین در پاسخ به سؤالی درباره افزایش قیمت بنزین نیز خاطرنشان کرد: اصلاً چنین چیزی مطرح نیست.


وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اجرای طرح سهمیه بندی نان گفت: نان و دارو جزو خط قرمزهای دولت است که یک ریال گران نشود، ما به هر وسیله‌ای که بخواهیم نان را بدهیم نباید قیمت آن برای مردم تغییر کند.


معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اولویت ما این است که بتوانیم نان را به صورت کالابرگ به مردم بدهیم، این کار در زنجان انجام و در قزوین نیز آغاز شده است تا مطمئن شویم که بدون هیچگونه اختلالی این کار اتفاق خواهد افتاد، آن را عمومی نخواهیم کرد.


انتهای پیام/۴۱۶۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب