چمنیان: تلاش تیم ملی تناسبی با توقع مردم ندارد/ نظارتی بر بیماران اخلاقی تیمهای پایه نیست
عباس چمنیان در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، در مورد بست و یکمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران که هفتههای پایانی خود را سپری میکند، اظهار کرد: شاهد برگزاری لیگ متفاوتی بودیم. به غیر از استقلال که ثبات خوبی داشت و به همین دلیل نیز سه هفته مانده به پایان رقابتها به عنوان قهرمانی دست پیدا کرد دیگر تیمها دارای نوسان بودند و میزان نوسان تیمها با یکدیگر متفاوت بود که این موضوع جایگاه تیمهای دوم تا شانزدهم را مشخص کرده است. شاید انتظار از پرسپولیس که قهرمان پنج دوره اخیر بود یا سپاهان که بضاعت قابل قبولی دارد به مراتب بیشتر بود اما این تیمها نیز نتوانستند نوسان کمتری داشته باشند تا سرنوشت قهرمانی به هفته آخر کشیده شود. تیمهایی مثل فولاد خوزستان، گلگهر سیرجان و مس رفسنجان نیز در این فصل خوب عرض اندام کردند و اگر میتوانستند تلورانس کمتری داشته باشند بدون تردید جایگاه مناسبتری به دست میآوردند.
وی ادامه داد: اگر از منظر فنی به مسابقات لیگ برتر بنگریم بدون تردید سطح انتظار مخاطبان اصلاً برآورده نشد و بازیها چنگی به دل نزد. کیفیت معتبرترین مسابقات فوتبال ایران باید به مراتب بالاتر باشد اما نمایش تیمها در حد و اندازهای نبود که جای تعریف داشته باشد. عوامل متعددی میتواند در این زمینه تأثیرگذار باشد که میتوان به اثرات بیماری کرونا بر نحوه تمرینات و بازیهای تیمها اشاره کرد ولی مهمترین مسئله فقدان جایگزینهای مناسب برای حجم نسبتاً بالایی از بازیکنانی بود که لژیونر شدند. نتیجهگرا بودن مدیران و فشار مضاعفی که به سرمربیان وارد میشود فرصت میدان دادن به دیگر بازیکنان را نمیدهد و این موضوع استعدادها را پنهان نگه می دارد و در حداقل فرصتها نیز بازیکنان مستعد نمیتوانند تواناییهای فنی خود را به منصه ظهور برسانند. قاعده این است که استفاده از بازیکنان جوان همراه با ریسک است و مدیران با ناکامی تیم حاضر به پذیرش ریسک نیستند و فشار بر سرمربی وارد میشود.
سرمربی سابق تیم ملی نوجوانان خاطرنشان کرد: نواقص چرخه پرورش استعدادها در فوتبال ایران موضوع جدیدی نیست و در این زمینه کوتاهیهای زیادی صورت میگیرد. نگاه به تیمهای پایه جزیرهای است و کیفیت کار مربیان هم با مشکلات زیادی مواجه است چون تلاش لازم برای به روز کردن دانش مربیگری در عرصه پایه رخ نمیدهد. نیاز به دورههای متدولوژی داریم اما اجرایی نمیشود. در اینکه استعدادیابی کامل نیست شکی نداریم و ضلع سوم این موضوع فقدان زیرساختها و امکاناتی است که برازنده استعدادها باشد و بتواند جوابگوی نیازها باشد. همچنین کسی نمیتواند انحرافات و معضلات اخلاقی و مالی را در مسیر استعدادیابی انکار کند. باشگاهها بستر مناسب را برای تیمهای پایه فراهم نکردهاند و تعداد افرادی که به هر قیمتی و به هر خفتی تن میدهند تا در فوتبال پیشرفت کنند کم نیستند. بیماران اخلاقی مانع استعدادیابی مناسب میشوند و نظارت هم به طور کامل وجود ندارد. تا زمانی که نگاه جدیتری به این موضوع نشود نباید هم انتظار داشته باشید تا خروجی خوبی از تیمهای پایه معرفی شوند.
بیشتر بخوانید:
- افاضلی: حرمت جایگاه سرمربی تیم ملی حفظ شود/ نظر اهل فن در مورد جام جهانی تغییر کرده است
- استیلی: برای بازیهای دوستانه چراغ خاموش جلو رفتیم/ اکوادور نشد با سنگال بازی میکنیم
چمنیان درباره شرایط آمادهسازی تیم ملی فوتبال ایران در مسیر جام جهانی ۲۰۲۲ قطر با توجه به لغو بازی با اکوادور عنوان کرد: قدر مسلم وقتی در سطح مرحله نهایی جام جهانی به میدان میرویم باید توان تیم ملی بسیار بالاتر از مسیر انتخابی جام جهانی باشد. تیم ملی با به اندازه آرزوهایش تلاش کند یا به اندازه تلاشش آرزو کند. با این تلاش به جایی نخواهد رسید و باید شکل آمادهسازی خود را به طور اساسی تغییر دهد. در غیر این صورت باید سطح توقع مردم پایین آورده شود چون با رویاپردازی نمیتوان در جدال با تیمهای خوب فوتبال دنیا که به بهترین شکل روند آمادهسازی خود را اجرایی میکنند به نتیجه رسید و به صعود از گروه دل بست. وقتی عزم جدی دیده نمیشود باید مردم متوجه شوند در چه وضعیتی هستیم تا توقعی فراتر از حد انتظار نداشته باشند. حواشی فدراسیون فوتبال کم نیست و البته که فقط فدراسیون نباید برای آمادگی تیم ملی تلاش کند و دولتمردان هم در زمینههای مختلف حامی تیم ملی شوند تا رویکردها تغییر کند.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/