دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 خرداد 1401 - 10:05
مولایی عنوان کرد؛

برای تحقق سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی چه باید کرد؟

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی عنوان کرد: تحقق سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی با تحقق طرح پویش و تولید محقق می‌شود.
کد خبر : 660303
دانشگاه آزاد خوی



داریوش مولایی به مناسبت سی و هفتمین سالروز راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی (دوم خرداد ۱۳۶۴) در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در خوی اظهار کرد: پژوهش چرخ هدایت جامعه به سوی توسعه پایدار بوده و این موضوع به حدی حائز اهمیت است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم به‌عنوان یکی از توصیه‌های مهم به این امر تأکید دارند و دانش را آشکارترین وسیله عزت و قدرت یک کشور معرفی می‌کنند.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی در زمینه تولید علم و پژوهش‌های بنیادی و کاربردی پیشقدم بوده و با ارائه بیش از ۷۰۰ مقاله علمی در نشریات معتبر بین‌المللی، وزارت علوم و وزارت بهداشت، ۱۵۰۰ مقاله در نشریات تخصصی داخلی و همایش‌های ملی و بین‌المللی و اجرای بیش از ۳۰۰ طرح پژوهشی درون دانشگاهی و ۴ طرح برون دانشگاهی و ۳۳۰۰ پایان‌نامه و رساله در حوزه تحصیلات تکمیلی و تألیف بیش از ۵۰ عنوان جلد کتاب توسط استادان و برگزاری بیش از ۱۰ همایش داخلی، منطقه‌ای و ملی در راستای شتاب رشد متوسط علم حرکت کرده است.


برای تحقق سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی چه باید کرد؟


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی اضافه کرد: براساس پژوهشی که توسط دانشمندان دانشگاه استنفورد روی‌ داده‌های اسکوپوس انجام شده، عبدالرضا حاتم‌لو، عضو هیئت علمی این دانشگاه برای دومین سال متوالی موفق شده در حوزه مهندسی کامپیوتر در فهرست دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گیرد.


مولایی در ادامه توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی سال ۱۳۶۴ به همت آیت‌الله محمدصادق نجمی امام‌جمعه فقید این شهرستان در یکی از هنرستان‌های خوی با پنج رشته دانشگاهی و ۱۹۵ دانشجو به‌عنوان نخستین واحد دانشگاه آزاد اسلامی در استان آذربایجان‌غربی فعالیت خود را آغاز کرد.


وی تبیین کرد: اکنون دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی با ۳۵ هزار فارغ‌التحصیل بیش از ۱۰۰ رشته کارشناسی، ۴۰ رشته کارشناسی ارشد و پنج رشته دکتری دارد و ۲ هزار ۷۰۰ دانشجو زیر نظر پنج دانشیار، ۵۶ استادیار و ۴۳ مربی و ۱۱۰ مدرس مدعو در قالب پنج دانشکده علوم پایه، علوم مهندسی‌ و فنی، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم انسانی و پرستاری مشغول تحصیل، تحقیق و پژوهش هستند.


برای تحقق سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی چه باید کرد؟


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی افزود: اکنون ۱۰ مرکز آموزش عالی دولتی و غیردولتی در شهرستان خوی فعال هستند و براساس آماری که از طرف فرمانداری این شهرستان ارائه شده از ۱۵۰ عضو هیئت‌ علمی دانشگاه‌های خوی تعداد ۱۰۵ عضو هیئت‌علمی متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی بوده و مجموعه شهرستان خوی این دانشگاه را در مراکز آموزش عالی عنوان می‌کنند.


مولایی تأکید کرد: مسئولان نگاه ویژه‌ای به دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی دارند و در طول سال‌هایی که از آغاز فعالیت واحد خوی می‌گذرد، دستاوردهای مختلفی داشته‌ایم، به‌ طوری‌ که این دانشگاه از هنرستان استیجاری کار خود را آغاز کرده و اکنون به ۳۰ هکتار فضای آموزشی و ۳۲ هکتار مزرعه تحقیقاتی رسیده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی بیان کرد: سه ساختمان آموزشی، دانشکده مهارت و کارآفرینی سما، مدارس متوسطه اول و دوم سما، ساختمان رفاهی، دو مجموعه کارگاهی و آزمایشگاهی خیلی مجهز، مرکز مشاوره و خدمات روان‌شناختی و کتابخانه مرکزی با ۱۲۰ هزار جلد کتاب از دیگر امکانات این واحد دانشگاهی است.


اشتغالزایی مستقیم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند


وی مطرح کرد: سلف‌سرویسی با گنجایش هزار و ۵۰۰ نفر، خوابگاه دانشجویی، باشگاه و سالن ورزشی، زمین چمن، آمفی‌تئاتر، مسجد و مجتمع فرهنگی برای دانشجویان این دانشگاه تدارک دیده‌ شده تا به انواع نیازها و خواسته‌های آموزشی، فرهنگی، رفاهی و تفریحی آنان پاسخ داده باشیم.


برای تحقق سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی چه باید کرد؟


مولایی توضیح داد: طرح‌های تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی متناسب با نیازهای جامعه استان و شهرستان به هزار طرح تحقیقاتی می‌رسد و این واحد دانشگاهی در زمینه اعزام محققان به سمپوزیوم‌های علمی فعال است به‌طوری‌که حدود ۱۰۰ نفر از اعضای هیئت‌ علمی واحد خوی در گردهمایی‌های علمی حضور فعال پیدا کرده‌اند.


وی اضافه کرد: برای تحقق سیاست‌های کلان دانشگاه و تنوع‌بخشی به منابع مالی با استفاده از ظرفیت‌های گسترده دانشگاه ازجمله وجود دو مجموعه کارگاهی مجهز و حرکت به سوی یک دانشگاه کارآفرین و مسئله محور، حضور در صنعت از دیگر برنامه‌های ما بوده و برای نیل به این هدف با اخذ موافقت اصولی تأسیس و راه‌اندازی کارگاه مرکزی ساخت و تولید و عضویت در کنسرسیوم ساخت و تولید (با رویکرد قطعه‌سازی) دانشگاه آزاد اسلامی گام مهمی در این زمینه برداشته‌ایم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی مطرح کرد: کارگاه مرکزی ساخت و تولید دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی مجهز به ماشین‌آلات تراش دستی و NC، فرز دستی، NC و CNC، ماشین‌آلات ورق‌کاری و جوشکاری بوده و در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۰، مرکز رشد واحدهای فناور این واحد دانشگاهی با همکاری یکی از هسته‌های فناور و با نظارت استادان مجرب گروه مکانیک، اقدام به تولید نمونه‌های اولیه قطعات درخواستی دبیرخانه کنسرسیوم ساخت و تولید دانشگاه کرده است.


مولایی بیان کرد: این کارگاه توان تراشکاری، فرزکاری و ماشین‌کاری حداقل ۱۰۰ تن انواع قطعات فولادی آلیاژی و ریخته‌گری را داشته و با توسعه آن تا ۲۰۰ تن قابل افزایش است. حداقل اشتغال‌زایی مستقیم حاصل از اجرای طرح تولید قطعه واحد خوی در حدود ۱۰ نفر بوده و با افزایش ظرفیت تولید تا ۱۵ نفر افزایش پیدا می‌کند.


برای تحقق سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی چه باید کرد؟


وی تبیین کرد: شهرستان خوی نخستین تولیدکننده و قطب تولید عسل، تخمه آفتابگران، کدوی آجیلی و گل‌محمدی در کشور است. با توجه به استعداد طبیعی منطقه و امکانات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه و وجود استادان مبرز و باسابقه کشاورزی و صنایع غذایی در این واحد دانشگاهی، توجه به حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی آن یکی از اولویت‌ها و مزیت‌های اصلی واحد خوی بوده و در این راستا مزرعه تحقیقاتی و پژوهشی گل‌محمدی دانشگاه آزاد اسلامی خوی به وسعت ۵ هکتار احداث شده و به سودآوری رسیده است.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۱۲۱/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب