از افزایش زیرساختهای فناورانه تا اختصاص تسهیلات ۲۰ میلیارد ریالی
مجتبی حیدری سرپرست مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با تشریح فعالیتها و کارکردهای این مرکز اظهار کرد: مرکز رشد واحد ارومیه در مجموع دارای ۱۱ شرکت فناور، چهار شرکت دانشبنیان، دو هسته فناور و یک خانه خلاق بوده و برای شرکتهای مستقر در آن ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات از طریق تعامل با صندوق نوآوری استان آذربایجان غربی اخذ شده است.
وی افزود: مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه اسفند ۹۳ بازگشایی شد و تاکنون در زمینههای مختلف از قبیل بستههای الکترونیک، تجهیزات پزشکی، مخابرات و ... با هدف جذب پذیرش واحدهای فناور، فراهم آوردن امکانات و زیرساختهای لازم برای توسعه آنها و ارائه خدمات مورد نیاز واحدهای فناور در راستای تبدیل ایدههای خود به محصولات قابل تجاریسازی فعال بوده است.
سرپرست مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه ادامه داد: اکنون با اعلام مدیرکل سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، مرکز رشد این واحد دانشگاهی با یک سطح ارتقا به سطح دو کشوری نائل آمد و با توجه به شاخصهای اعلامی در این سطحبندی، هدف امسال این مرکز در راستای افزایش تعداد قراردادهای هستهها، شرکتهای فناور و شرکتهای دانشبنیان خواهد بود.
** ایجاد بسترهای لازم برای تولید انبوه شرکتها
حیدری گفت: سعی خواهیم کرد در مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه از طریق پشتیبانیهای فنی، بازاریابی و تسهیلاتی که به نمونه محصولها خواهیم داد بسترهای لازم برای تولید انبوه شرکتها ایجاد کنیم تا از آن طریق به سودآوری لازم دست یابیم.یکی از اهداف دیگر این مرکز برگزاری دورههای آموزشی توسط خود شرکتهای مستقر در مرکز است و برای ارتقای سطح مرکز افزایش جذب بیشتر هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در سالهای آتی را در نظر داریم.
وی عنوان کرد: شرکت دانشبنیان هوشمند الکترونیک چی چست با مدیرعاملی سعید ابراهیمی در حال ارائه محصول خود به بازار است. برای تجاریسازی محصولات فناورانه محققان، احساس نیاز به تفاهمنامهای با مؤسسات فن بازار بوده که در راستای همین موضوع در حال بررسی ازنظر حقوقی برای استقرار آن هستیم. پس از گذشت تقریباً ۹ سال از عمر مرکز تاکنون پیوند لازم بین مرکز، کارمندان، استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد صورت نگرفته که در راستای تحقق این پیوند امسال برنامههایی تشویقی فناورانه و رویدادهایی پیشبینی شده است.
** استفاده بهینه از ۱۵ درصد بودجه اقتصادی پژوهش
عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه که از آبان ۱۴۰۰ به عنوان سرپرست مرکز رشد و فناوری این دانشگاه فعال است، بیان کرد: امسال سعی خواهیم کرد از ۱۵ درصد بودجه اقتصادی پژوهش استفاده بهینه کرده و امکانات و زیرساخت فناورانه برای شرکتهای مستقر در مرکز رشد فراهم کنیم.
حیدری با ارائه راهکارهایی برای رشد و شکوفایی مراکز رشد دانشگاهها توضیح داد: میتوان برای ارتقا و شکوفایی مراکز رشد در واحدهای دانشگاهی با توجه به جوانی کارکنان، مدیران، هستهها، شرکتهای فناور و استعدادهایی که در هر شهرستان وجود دارد، مسائل بازاریابی و حقوقی و موانع بوروکراسی اداری را رفع و محیطی آرام را برای آنها فراهم کرد. مشکل اصلی شرکتهای دانشبنیان در تأمین مالی است که باید پیوند بین سرمایهگذاران، مشاوران و استارتآپها به وجود آورد.
به گزارش آنا با توجه به ارزیابی و سطحبندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه همراه با ۲۵ مرکز رشد دیگر این دانشگاه بهتازگی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز فعالیت گرفت.
انتهای پیام/