دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 بهمن 1394 - 11:46

دستاوردهای آموزش و پرورش در دولت یازدهم از زبان وزیر

وزیر آموزش و پرورش افزایش پوشش تحصیلی، کاهش آمار دانش آموزان بازمانده از تحصیل، کاهش فاصله سنی دانش آموزان در مقطع ابتدایی، اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان و افزوده شدن کتب درسی متوسطه دوم را از مهم‌ترین دستاوردهای این وزارتخانه در دولت یازدهم معرفی کرد.
کد خبر : 65816

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،علی‌اصغر فانی در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، درباره مهم‌ترین اقدامات وزارت آموزش و پرورش طی دو سال و نیم اخیر گفت: از مهم‌ترین اقدامات این وزارتخانه در دولت یازدهم که به ثمر رسیده می‌توان به پوشش تحصیلی در مقطع پیش‌دبستانی اشاره کرد.


وی افزود: در ابتدای دولت یازدهم که کار را تحویل گرفتیم پوشش تحصیلی در پیش‌دبستانی 38/2 درصد بود اما در حال حاضر این آمار 55/3 درصد افزایش یافته که جهت‌گیری اصلی ما در مناطق محروم و دو زبانه بوده است.


وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: نتایج تحقیقات نشان داده هر چه پیش‌دبستانی در مناطق دو زبانه افزایش یابد میزان افت تحصیلی کاهش می‌یابد بنابراین می‌توان گفت پیش‌دبستانی در توسعه زبان فارسی، کاهش افت تحصیلی و افزایش کیفیت آموزشی موثر است.


وی در ادامه گفت: از دیگر اقدامات وزارت آموزش و پرورش می‌توان به افزایش پوشش تحصیلی در مقطع ابتدایی اشاره کرد. زمانی که ما کار را تحویل گرفتیم پوشش تحصیلی در این مقطع 98/3 درصد بود که در حال حاضر این آمار به 98/45 درصد افزایش یافته که هر چه این عدد به صد درصد نزدیک شود ارائه خدمات آموزشی مشکل‌تر می‌شود؛ زیرا افزایش دانش‌ آموزان تحت پوشش نیازمند حضور آموزش و پرورش و والدین در مدارس است که والدین باید از حضور آموزش و پرورش استقبال کنند.


فانی افزود: در سال گذشته 110 مدرسه تک دانش‌آموزی و 4 هزار و 800 مدرسه با کمتر از 5 دانش‌آموز در سراسر کشور داشتیم که این نشان می‌دهد آموزش و پرورش برای تحصیل دانش‌آموزان ارزش بسیاری قائل است که با وجود تمام سختی‌ها حتی برای یک دانش‌آموز نیز کلاس برگزار می‌کند.


کاهش بی‌سوادی در کشور


وزیر آموزش و پرورش درباره علت بازماندن برخی از دانش‌آموزان از تحصیل گفت: برخی از دانش‌آموزان به دلایل فرهنگی و اقتصادی از تحصیل بازمی‌مانند که وزارت آموزش و پرورش از سال تحصیلی 93-94 سیاستی تحت عنوان انسداد مبادی بی‌سوادی را آغاز کرده به گونه‌ای که بی‌سواد جدیدی در کشور تولید نشود که بر اساس این سیاست سال گذشته ما به در منازل مردم مراجعه کردیم و موفق شدیم 46 هزار کودک را در پایه اول دبستان ثبت نام کنیم که در سال جاری با ادامه این فعالیت 25 هزار دانش‌آموز دیگر نیز در سر کلاس حاضر شدند که این اقدام بسیار مشکل اما ارزشمند بوده است.


کاهش فاصله سنی دانش‌آموزان ابتدایی


فانی عنوان کرد: در دوره ابتدایی به دلیل 6 ساله شدن این مقاطع فاصله سنی بین دانش‌آموزان اول و ششم زیاد است که این موجب مشکلات تربیتی و رفتاری‌ می‌شود که در حال حاضر موفق شدیم در 60 درصد مدارس، مقطع ابتدایی را به دو دسته سه سال اول و سه سال دوم تقسیم کنیم تا این فاصله بین آنها کمتر شود.


وی درباره مهم‌ترین اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دوره متوسطه اول گفت: تحت پوششی ما در دوره متوسطه اول در حال حاضر 94 درصد و در دوره متوسطه دوم این آمار 82درصد است که این ارقام با توجه به اینکه دانش‌آموزان در این مقاطع چند معلمی هستند رقم بسیار بالایی است.


فانی خاطر نشان کرد: برای کاهش بی‌سوادی در دوره متوسطه اول و دوم اقدامات بسیار مهمی از قبیل روستا مرکزی و تحصیل دانش‌آموزان در مدارس شبانه‌روزی انجام شده است. همچنین طرح خود اتکایی در مدارس شبانه‌روزی اجرا شده که در این طرح دانش‌آموزان زمان اضافی خود را به کار تولیدی و کسب درآمد می‌پردازند.


اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان


وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: مهر امسال موفق شدیم طرح رتبه‌بندی معلمان را اجرا کنیم که از مهر سال 94 برای 830 هزار نفر از پرسنل آموزش و پرورش این طرح اجرا شد که یک اقدام بسیار مؤثری برای افزایش انگیزه در همکاران فرهنگی بوده است. هر چند که اعتقاد داریم برای پاسخگویی و تلاش معلمان و سایر همکاران وزارت آموزش و پرورش باید اقدامات موثر دیگری انجام دهیم که امید است در سال‌های آینده بخشی از تلاش‌های آنها را بتوانیم پاسخگو باشیم.


وی افزود: در 6 ماه نخست سال جاری یک هزارو 350 میلیارد تومان هزینه صرف طرح رتبه‌بندی معلمان شد که امید است فاز دوم با 3500 میلیارد تومان اعتبار ادامه پیدا کند.


154 تفاهم‌نامه ملی و استانی


فانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: طی دو سال و نیم گذشته موفق شدیم 28 تفاهم‌نامه با دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها درسطح ملی به امضا برسانیم که کمک موثری برای استفاده آموزش و پرورش از امکانات بوده است همچنین 126 تفاهم‌نامه استانی به امضا رساندیم که دستاوردهای خوبی برای تحقق هم‌افزایی در آموزش و پرورش و افزایش بهره‌وری در کشور و استفاده از توان و سایر امکانات دستگاه‌ها برای آموزش و پرورش بوده است.


وی افزود: همچنین 371 مرکز راهنمایی و مشاوره خانواده برای برقراری ارتباط بین مدارس و والدین افتتاح شده است که این امر یکی از مهم‌ترین اقدامات آموزش و پرورش برای دانش‌اموزان به شمار می‌رود.


حضور 128 هزار دانش آموز در طرح شهاب


فانی افزود: همچنین می‌توان به طرح شهاب به عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات وزارت اموزش و پرورش در دولت یازدهم یاد کرد. که در سال 93 این طرح آغاز شد و مجموعاً 128 هزار دانش‌آموز در این طرح شرکت کردند.


توسعه کتابخانه کلاسی


وزیر آموزش و پرورش توسعه کتابخانه‌های کلاسی را یکی از مهم‌ترین اقدامات فرهنگی این وزارتخانه دانست و گفت: توسعه کتابخانه کلاسی به خصوص در مدارس ابتدایی، عشایر، روستایی و غیره یکی از مهم‌ترین اقدامات آموزش و پرورش با همکاری وزارت ارشاد بوده است که ما توانستیم با کمک این وزارتخانه کتابخانه‌ها را تجهیز کنیم و در سال جاری 58 هزار نمایشگاه کتاب در50 هزار مدرسه افتتاح نماییم.


وی افزود: همچنین در 55 هزار مدرسه اقامه نماز جماعت را داشتیم که از این تعداد در 25 هزار مدرسه اقامه توسط روحانیون و در سایر موارد توسط همکاران فرهنگی ما در کشور انجام شده است.


افزایش 64درصدی بودجه آموزش و پرورش


فانی با توجه به افزایش بودجه وزارت آموزش و پرورش در سالجاری، گفت: دولت علیرغم تمام مشکلاتی مالی که داشت بودجه وزارت آموزش و پرورش را 64 درصد افزایش داده است این امر ارادات دولت را نشان می‌دهد اما معتقد هستیم که این رشد مهم و بالا کفایت نیاز این وزارتخانه را نمی‌کند و امید است در سال‌ها آینده این اعتبارات افزایش یابد.


وی افزود: لایحه مدارس غیردولتی از مرحله دولت عبور کرده و در دست مجلس شورای اسلامی است که امیدواریم به تصویب برسد.


تحویل 10هزار و 417 کلاس در سالجاری


به گفته وی؛ در ساختمان سازی نیز اقدامات مهمی انجام شده است. در سال 92، 7 هزار و 590 کلاس تحویل داده شد و در سال 93، 9 هزار و 24 کلاس و در سالجاری 10 هزار و 417 کلاس به تحویل داده شد که این نشانه تلاش خیرین مدرسه ساز، مردم و افزایش اعتبارات دولت بوده است.


کتب پایه دهم در دست تالیف است


وزیر آموزش و پرورش سند تحول نظام آموزشی را یکی دیگر از دستاوردهای این وزارتخانه دانست و افزود: تولید و تصویب این سند 10 سال به طول انجامیده است که ما اقدامات خوبی در رابطه با این سند انجام داده‌ایم که نگته اول ساختار نظام آموزشی بوده است که از چهار سال گذشته نظام 6،3،3 بوده و امسال پایه نهم افزوده شد و سال آینده پایه دهم به نظام آموزشی افزوده می‌شود که کتب درسی این مقطع در دست تالیف است.


افزوده شدن 4 کتاب به مقطع متوسطه دوم


وی افزود:در جدول دروس متوسطه دوم در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شده و دروسی چون مدیریت خانواده و سبک زندگی، هنر، انسان و محیط زیست و سلامت و بهداشت به دروس اضافه شده است.


فانی در ادامه تصریح کرد: در نظام قلبی دانش آموزان پایه دهم 2 ساعت، یازدهم 1 ساعت و دوازدهم کلاس ورزشی نداشتند که در نظام فعلی برای تمام این دانش آموزان 2 ساعت ورزش در هفته در نظر گرفته شده است.


وزیر آموزش و پرورش در پایان خاطرنشان کرد: برنامه ششم توسعه در بخش آموزش و پرورش یکی دیگر از دستاوردهای مهم این حوزه است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب