عسگری: مدیریت آب نیاز کشور در تولید گندم را تأمین میکند/رشد تولیدات دانشبنیان محصولات کشاورزی ۴ درصد است
محمدجواد عسگری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا درباره لزوم توجه به تولیدات دانشبنیان در حوزه محصولات کشاورزی، گفت: در بحث نامگذاری سال که رهبر معظم انقلاب آن را تولید دانشبنیان؛ اشتغالآفرین مطرح کردند، حوزه کشاورزی یکی از مهمترین حوزههای آن محسوب میشود.
بخش کشاورزی یکی از حساسترین حوزههای جوامع بشری است
وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی یکی از مهمترین و حساسترین حوزههای جوامع بشری است، گفت: کشاورزی نه تنها برای جمهوری اسلامی ایران، بلکه برای همه کشورهای دنیا از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا کشاورزی به امنیت غذایی و سفره مردم بر میگردد، اگر ما در این حوزه با تدبیر تولید بهتر و با کیفیتتری انجام دهیم، حتماً جامعه ما سالمتر خواهد بود.
رشد تولیددات دانشبنیان محصولات کشاورزی ۴ درصد است
این نماینده مجلس بیان کرد: معتقدم در حوزه تولیدات دانشبینان و اشتغالآفرین باید هزینههای لازم را بپردازیم تا اتفاقات خوبی رخ دهد، اما متأسفانه با بررسیهای صورت گرفته متوجه شدیم تولیدات دانشبنیان در حوزه محصولات کشاورزی از رشد ۴ درصد برخوردار است. یعنی خیلی از مطلوب مدنظر عقب هستیم، در این زمینه جلساتی با وزیر کشاورزی، وزیر نیرو، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور برگزار کردیم که در آن جلسات مقرر شد از ظرفیتهای موجود استفاده حداکثری را ببریم و ماهیانه دستگاههای متولی گزارش لازم در راستای نحوه رشد دانشبنیان شدن بخش کشاورزی را بدهند.
خشکسالیهای پی در پی یکی از چالشهای تولید قله در کشور است
عسگری با تصریح بر اینکه به طور جد باید عقبماندگیهای حوزه تولیدات دانشبنیان کشاورزی پیگیری شود، گفت: نکته دوم بحث مربوط به افزایش قیمت محصولات کشاورزی و به ویژه گندم و آرد است، دو اتفاق در فضای موجود رخ داده است، یکی اینکه خشکسالیهای پی در پی برای ما در کشور ایجاد مشکل کرده است تا پیش از این به طور تقریبی میزان تولید قلهمان در کشور با نیازمان متناسب بود. حتی در برخی از سالها تولیدات مازاد را صادر میکردیم.
ایجاد شورای قیمتگذاری با استقبال تولیدکنندگان قله در کشور مواجه شد
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: به دلیل اتفاقی که در حوزه خشکسال رخ داد با چالش مواجه شدیم، بر این اساس تصمیم به ایجاد شورای قیمتگذاری گرفتیم که مبتنی بر آن گندم وارد شورای قیمتگذاری شد و قیمت بسیار منطقی و بینالمللی برای آن تعیین شد که این مسئله مورد استقبال و رغبت تولیدکنندگان ما قرار گرفت، از طرف دیگر هم فضایی ایجاد کرد تا کسانی که گندم خود را ذخیره کرده بودند با قیمت جدید گندم خود را به دولت بفروشند.
جنگ اوکراین و روسیه یکی از چالشهای تولید غلات در دنیا است
وی در تشریح مشکل دیگر گفت: مسئله دیگر جنگ روسیه و اوکراین است، همانطور که استحضار دارید روسیه و اوکراین ۳۰ درصد قله دنیا و ۷۰ درصد روغن دنیا را تأمین میکنند، وقتی ۳۰ درصد از قله دنیا دچار چالش شود، قطعاً برای همه دولتها مشکلساز خواهد شد، مثلاً در اوکراین که اکنون جنگ رخ داده و به تبع آن تولیداتی در حوزه گندم و روغن هم صورت نمیگیرد. حتماً باعث افزایش قیمتها میشود. بر این اساس دولتها ذخایر خود را افزایش میدهند، چرا که پیشبینی میشود جنگ اوکراین و چالش عدم تولید غله تا سه الی چهار سال ادامه پیدا کند.
مدیریت آب نیاز کشور در تولید گندم را تأمین میکند
نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با توجه به همه این مسائل باید به بهرهگیری صحیح از ظرفیتهای داخلی خود جهت تولیدات محصولات کشاورزی توجه ویژه صورت گیرد، الحمدالله زیرساختهای محیا است، زیرا هم قیمت مشخص شده و هم کشاورزان علاقهمند به کشت گندم هستند، بنابراین ما باید آب را مدیریت کنیم اگر آب را مدیریت کنیم حتما در حوزه تولید گندم که نیاز کشور در حدود ۹ میلیون تن برای مصرف نان و دو میلیون تن هم برای مصرف کلوچه است به راحتی قابل تأمین است.
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/