دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 ارديبهشت 1401 - 14:07

حسینی: دولت از نحوه اجرای سیاست‌های اقتصادی گذشته عبرت بگیرد 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: از سال ۸۹ سیاست اقناعی در سیاست‌های اقتصادی همراه با جبران بود که این نکته را می‌رساند که دولت باید برخورد مردم نسبت به هر دو مرحله را در نظر گرفته و از گذشته درس عبرت بگیرد.
کد خبر : 657386
شمس الدین حسینی



به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، سیدشمس‌الدین حسینی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری، گفت: باید به اصلاح نظام ارزی و نظام حمایت توجه و آن‌ها را از هم تفکیک کرد.


وی افزود: اگر این کار درست اجرا شود، می‌تواند اقداما ت درستی را به دنبال داشته باشد، اما اگر درست انجام نشود، کار برای آینده سخت می‌شود.


نماینده مردم تنکابن در مجلس با بیان اینکه باید ابعاد اجتماعی اصلاحات اقتصادی مورد توجه دولت باشد، اظهار کرد: متأسفانه در این موضوع در اقناع افکار عمومی، حرکت منسجمی صورت نگرفته است.


حسینی ادامه داد: در قانون بودجه ۱۴۰۱ به صراحت آمده که اگر قرار است کالایی از سبد ارز ترجیحی حذف شود، زیان رفاه عمومی نیز باید جبران شود.


وی افزود: طراحی فنی، صنف و صنعت می‌تواند بر مدل سنتی تقدم داشته باشد و سؤال این است که این موضوع روی بودجه خانوار اثر خواهد داشت که قطعاً اثر دارد و سؤال ما از دولتمردان این است که چرا با مردم صحبت و پیش از آن یارانه را به مردم پرداخت نکردید؟


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: لازم بود شخص رئیس‌جمهور و یا مخبر به مجلس می‌آمد و ابعاد این طرح را تشریح می‌کرد، چرا که سیاست‌های پولی، ارزی، تجاری، مالی و جبرانی در این موضوع مهم است که برای مردم تبیین نشده است.


حسینی به جلسه‌ای که با حضور رئیس‌جمهور بوده اشاره و تأکید کرد: در آن جلسه به رئیس‌جمهور گفتم که حدود یک ماه از سال گذشته، اما هنوز کتاب مقررات صادرات و واردات، ابلاغ نشده است و امروز نیز وضعیت به‌گونه‌ای است که هنوز سیاست تجاری مشخص نیست و وقتی سیاست تجاری مشخص نباشد، قطعاً تنظیم بازار آسیب می‌بیند.


وی اظهار کرد: در خصوص صنف و صنعت دو میلیون تن در مقایسه با ۱۲ میلیون تن قرار می‌گیرد، اما این‌ها رابطه جایگزینی با هم دارند و به طور قطع روی تولیدکننده و مصرف‌کننده اثر دارد.


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر اینکه دولت در کنار اینکه در ابعاد فنی، ظرافت‌ها را به کار می‌گیرد باید توجه کند که در ابعاد اجتماعی، پذیرش و تبیین افکار عمومی کوتاهی نکند، گفت: دو مدل اصلاح نظام حمایت در کشور در دو برهه زمانی مختلف انجام شد، این کار یک بار به شکل وسیع در سال ۸۹ و بار دیگر در سال ۹۸ اجرا شد که در برهه دوم اجرای سیاست به صورت غافلگیرانه، بدون توجیه و بدون بسته جبرانی بود، اما از سال ۸۹ سیاست اقناعی همراه با جبران بود که این نکته را می‌رساند که دولت باید برخورد و رفتار مردم نسبت به هر دو مرحله را در نظر گرفته و از گذشته درس عبرت بگیرد.


انتهای پیام/۴۱۶۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب