دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 بهمن 1394 - 10:06

سومین اختراع پژوهشگران واحد گرمسار؛ طراحی و ساخت دستگاه تولید آب مقطر با استفاده از اجکتور

دکتر رضا رزاقی و دکتر امید فرهنگیان، اعضای هیات علمی گروه مکانیک و هوافضای دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار موفق به طراحی و ساخت دستگاه تولید آب مقطر با استفاده از اجکتور جهت مصارف صنعتی شدند.
کد خبر : 65554

فرهنگیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در این باره اظهار کرد: «آب خالص یا آب مقطر که در صنایع مختلف به آب تلخ موسوم است در بسیاری از خطوط تولید و فرآوری صنایع به‌ویژه صنایع معدنی کاربرد فراوانی داشته و از آنجائی که بسیاری از معادن موجود در ایران در نقاط جغرافیایی واقع شده‌اند که دسترسی به آب خالص بسیار دشوار و یا تهیه آن هزینه‌بر است، بنابراین بهینه‌سازی و کاهش هزینه در تولید آب مقطر، می‌تواند کمک شایانی به این صنایع در راستای کاهش هزینه‌های آنها کند. همین امر ما را بر آن داشت تا به فکر یک سیستم کم‌هزینه برای تولید آب مقطر یا آب تلخ بیفتیم.»



وی درباره سیستم‌های متداول تولید آب مقطر افزود: «اکنون یکی از روش‌های متداول تولید آب مقطر در بازار، استفاده از پمپ خلأ هست. پمپ خلأ دارای هزینه برق و تعمیرات و نگهداری نسبتاً بالایی است؛ دستگاه حاضر به نوعی تلفیق سیستم‌های تبخیری و پمپ خلأ بوده با این تفاوت که در این دستگاه به جای پمپ خلأ از یک اجکتور (نازل) استفاده شده که هزینه‌های مربوط به برق و تعمیرات و نگهداری پمپ خلأ را کاهش داده است.»


فرهنگیان با بیان اینکه در این دستگاه با استفاده از پیش گرمایش آب غیربهداشتی و سپس عبور آب از داخل یک اجکتور (نازل) باعث پودر شدن (فلش) آب شده و ناخالصی‌ها را از آب خالص جدا می‌کند به آنا گفت: «در این دستگاه آب آلوده و یا غیربهداشتی ابتدا به وسیله یک منبع گرمایی تا دمای حدود 70 درجه گرم شده و باعث افزایش دما و فشار آن می‌شود و سپس آب پیش گرم شده از داخل یک اجکتور عبور کرده و به صورت پودر از آن خارج شده و ناخالصی‌های آب شامل نمک و دیگر ناخالصی‌ها در این مرحله از آب جدا شده و در کف مخزن انباشته و بخار آب خالص از طریق یک لوله به قسمت کندانسور (خنک کننده) هدایت شده و در آنجا تبدیل به آب مقطر می‌شود که آب خارج شده از کندانسور خالص و عاری از هرگونه ناخالصی است.»



وی درباره تجاری سازی این محصول اظهار کرد: «محصول ساخته شده یک نمونه آزمایشگاهی است که با هزینه اندک و با کمک دانشجویان ساخته شده و هزینه‌های تولید آب مقطر را به طور متوسط تا 30 درصد کاهش می‌دهد و در صورتی که سرمایه گذاری مناسب برای تولید نمونه صنعتی و انبوه آن انجام شود، قادر خواهیم بود که برای بسیاری از صنایعی که با آب شور سر و کار دارند، این دستگاه را تولید و در اختیار آنها قرار دهیم.»


به گزارش آنا، این سومین اختراعی است که از سوی دکتر رزاقی و دکتر فرهنگیان از استادان گروه مکانیک و هوافضای دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار طی 2 سال اخیر ساخته و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب