منظور از سرور مجازی چیست؟
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، همانطورکه میدانید، امروزه بسیاری از کسبکارها برای توسعه فعالیت خود دست به راهاندازی سایت میزنند، اما این انتخاب با دغدغههای بسیار زیادی همراه است که یکی از آنها را میتوان انتخاب هاست یا میزبانی برای سایت درنظر گرفت. دقت داشته باشید که انواع مختلفی از هاست موجود است که شما باید متناسب با نوع سایت خود و فعالیتی که دارید یکی از آنها را انتخاب کنید. حال ما تصمیم داریم در این مقاله در رابطه با سرور مجازی صحبت کنیم، زیرا امروزه بسیاری از افراد تصمیم به خرید سرور مجازی برای سایت خود دارند و بههمیندلیل باید پیش از خرید اطلاعات لازم را بهدست آورند.
VPS یا سرور مجازی چیست؟
سرور مجازی یا vps که مخفف عبارت virtual private server به معنای یک کامپیوتر مجازی در دیتاسنتر است که ۲۴ ساعت روشن و دارای اینترنت پرسرعت است.
VPS که مخفف شده عبارت Virtual Private Server است، در لغت معنای سرور مجازی را دارد. برای آنکه درک درستی از سرور مجازی پیدا کنید، باید در ابتدا معنای سرور را بدانید. سرور (server) در حقیقت یک رایانه قدرتمند بهشمار میآید که شما باید تمام فایلها و اطلاعات مرتبط به سایت خود را روی آن بارگذاری کنید. درواقع زمانی که کاربران نام دامنه شما را در مرورگر سرچ میکنند، سرور اطلاعاتی که شما روی آن قرار دادهاید را به نمایش کاربران درخواهد آورد.
تابهاینجا با معنای سرور آشنا شدیم، اکنون تصمیم داریم به معنای سرور مجازی بپردازیم. اولین نکتهای که باید بدانید، این است که در این سرور از تکنولوژی مجازیسازی استفاده کردهاند. اما منظور از این تکنولوژی چیست؟ مجازیسازی در حقیقت عملی محسوب میشود که بهواسطه آن بهجای ساختن یک نسخهی واقعی، یک نسخه مجازی از اطلاعات را میسازند. بنابراین دیگر برای یک سرور، چند سختافزار مستقل را درنظر نمیگیرند؛ بلکه از یک سختافزار قدرتمند استفاده میکنند و آن را با استفاده از نرمافزارهای مشخص به چند سرور متصل میکنند.
مزیتهای سرور مجازی چیست؟
سرورمجازی دارای مزیتهای بسیار زیاد و متنوعی است و همین موضوع باعث شده که افراد زیادی به خرید سرور مجازی علاقه نشان دهند. حال در ادامه به تعدادی از مزیتهای این سرور اشاره خواهیم کرد تا با آنها آشنا شوید.
- مناسب برای سایتهایی که به اینترنت پرسرعت و ترافیک بالا نیاز دارند.
- مناسب برای سایتهایی که بهدنبال کنترل و بهبود فعالیت سایت خود هستند.
- مناسب برای سایتهایی که پرمصرف هستند.
- در مقایسه با هاست اشتراکی عملکرد سریعتری دارد و مطمئنتر است.
- امکان پیکربندی سایت بهدلیل دسترسی سرور مجازی به root یا superuser وجود دارد.
- دادهها و فایلهایی که روی این سرور قرار دادهاید، کاملا امن هستند و هیچکس امکان دسترسی به آنها را ندارد.
- نسبت به ویژگی و امکاناتی که دارد از هزینه مقرونبهصرفهای برخوردار است.
معایب سرور مجازی
اگر تصمیم به خرید سرور مجازی دارید، باید علاوهبر مزایای این سرور از معایب آن نیز مطلع شوید. هزینه این سرور در مقایسه با هاست اشتراکی بیشتر است، زیرا امکانات بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد. همچنین مدیریت این سرور نیازمند دانش فنی بیشتر است و اگر شما تنظیمات سرور را بهدرستی انجام ندهید، امنیت سرور به خطر خواهد افتاد.
کاربردهای سرور مجازی
در دنیای هاستینگ، کاربردهای سرور مجازی بسیار از آنچه فکر میکنید بیشتر است. حال ما در این بخش به مهمترین کاربردهای درنظر گرفته شده برای این سرور میپردازیم تا با آنها آشنا شوید.
وب سرور: خرید سرور مجازی برای افرادی که تصمیم به راهاندازی سایتهای پربازدید دارند بسیار مناسب خواهد بود. وبسایتهای فروشگاهی از جمله سایتهایی هستند که میتوانند از سرور مجازی استفاده کنند. وی پی اس برای این سایتها ترافیک ماهانه بالاتر، فضای بیشتر برای ذخیرهسازی و پردازنده قویتری را فراهم میکند؛ بنابراین امکان موفقیت این سایتها بهمراتب بیشتر از زمانی خواهد بود که سایتها از هاست اشتراکی استفاده میکنند.
ایمیل سرور: اگر برای راهاندازی وبسایت خود از هاست اشتراکی استفاده کنید، برای ارسال ایمیل در طول روز و هفته با محدودیت روبرو خواهید شد. این درحالی است که خرید سرور مجازی این محدودیت را برای شما برطرف خواهد کرد.
اپلیکیشن سرور: از آنجایی که هاست اشتراکی به مدیریت سرور دسترسی ندارد، اجازه نصب نرمافزارهای دلخواه را به شما نمیدهد. اما سرور مجازی به این شکل نیست و کاربران میتوانند اپلیکیشنهای خاص با منابع اختصاصی را روی آن راهاندازی کنند.
دیتابیس سرور: سرورهای اشتراکی میزان فضای ذخیرهسازی محدود و نسبتا کمی دارند و شما برای دسترسی به فضای بیشتر باید هزینه جدایی بپردازید. خرید سرور مجازی این مشکل را نیز برطرف میکند و فضای ذخیرهسازی بیشتری را در اختیار وبسایت شما قرار میدهد.
سرور مجازی چگونه کار میکند؟
از اصلیترین تفاوتهایی که میان سرور مجازی با سرورهای اختصاصی وجود دارد، این است که روی سرور اصلی یک برنامه مجازیساز نصب میکنند و سختافزار، سرور اختصاصی را بهصورت نرمافزارهای شکسته در قالب سرورهای مجزای مجازی در اختیار کاربران قرار میدهد. دقت داشته باشید که استفاده از تکنولوژی مجازیسازی شرایطی را فراهم میکندکه دیگر نیازی به خرید چند سرور اختصاصی و صرف هزینه زیاد برای آن نباشد. درواقع برنامه مجازیساز کمک میکند که بتوانید تعداد زیادی از سرور مجازی را روی سرور اصلی قرار دهید و از آنها بهشکل مجزا استفاده کنید.
سرور مجازی مدیریت شده چیست؟
زمانی که اقدام به خرید سرور مجازی میکنید، در حین پروسه خرید با دو انتخاب مواجه خواهید شد. سرور مجازی مدیریت شده و سرور مجازی مدیریت نشده دو گزینهی پیش روی شما خواهند بود که برای انتخاب درست هریک باید اطلاعات لازم دربارهی آنها را داشته باشید.
در رابطه با سرور مجازی مدیریت شده باید گفت که با انتخاب این سرور احتمالا هزینهی اولیهی خرید شما افزایش پیدا میکند و دلیل این موضوع میزان خدماتی است که شرکت ارائهدهنده پس از خرید سرور مجازی در اختیار شما قرار میدهد. از جمله خدماتی که به شما ارائه داده میشود میتوان به مدیریت سرور، بررسی ماهانه و دورهای، کانفیگ اولیه و ... اشاره کرد.
سرور مجازی مدیریت نشده چیست؟
دومین انتخابی که میتوانید هنگام خرید سرور مجازی داشته باشید، سرور مجازی مدیریت نشده یا خام است. این سرور زمانی برای شما مناسب خواهد بود که شما تا حدودی با دانش مدیریت سرور آشنا باشید. درواقع این سرور با این ویژگی شرایطی را برای شما فراهم میسازد که میتوانید بدون نیاز به خدمات ارائهدهنده یا شرکت هاستینگ، مدیریت و امور کانفیگ را انجام دهید. دقت داشته باشید که در این نوع از سرور مجازی، خدمات خاصی به شما ارائه نخواهد شد و تنها کاری که شرکت ارائهدهنده برای شما انجام خواهد داد، آمادهسازی اولیه است.
هنگام خرید سرور مجازی به چه نکاتی باید دقت داشت؟
شما باید براساس نوع کسبوکاری که دارید خرید سرور مجازی را انجام دهید. همچنین توجه به برخی از نکات هنگام خرید باعث میشود که شما انتخاب بهتری داشته باشید. این نکتهها عبارتند از:
- حداکثر تعداد کاربران در سرور میزبان را بسنجید.
- به تکنولوژی مجازیسازی، سیستم عامل و ورژن سرور میزبان توجه کنید.
- مشخصات سختافزاری سرور میزبان، یعنی مواردی چون پهنای باند، RAM، CPU و حافظه میزبان را بررسی کنید.
- میزان هزینههای افزایش منابع را برآورد کنید.
علاوهبراین موارد، توجه به نوع شرکت، شرایط پشتیبانی، سوابق، شهرت، میزان رضایت مشتری، سیستم بکاپگیری و ... نیز توجه کنید و مطمئن شوید که شرکت ارائهدهنده سرور مجازی بهترین سرور را در اختیار شما قرار میدهد و میتوانید با استفاده از آن بهترین فعالیت را داشته باشید.
جمعبندی
در این مقاله به بررسی یکی از پرکاربردترین سرورهای مورداستفاده برای مدیریت وبسایتها پرداختیم و مواردی که باید در رابطه با آن میدانستید را نیز در اختیارتان قرار دادیم. اکنون شما میتوانید با توجه به زمینهی فعالیت خود نسبت به خرید سرور مجازی از وب سایت ما در اینجا اقدام کنید و از مزایای آن بهرهمند شوید.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/