سرور مجازی (vps) چیست و چه کاربردهایی دارد
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا تمامی افرادی که با طراحی سایت، برنامه نویسی و .. سروکار دارند با کلمه سرور به خوبی آشنایی دارند و میدانند که چه قابلیتهایی دارد. سرور مجازی نیز نوعی سرور به شمار میآید که به طور اختصاصی در اختیار کاربران قرار میگیرد. وی پی اس VPS که در ادامه به معرفی بیشتر آن خواهیم پرداخت همان سرور مجازی است که جهت میزبانی وب مورد استفاده قرار میگیرد و میتوان برای پروژههای مختلفی از آن استفاده کرد. اما پیش از آن که به معرفی سرور مجازی و کارایی آن بپردازیم بهتر است ببینیم سرور به طورکل چه معنایی دارد؟
سرور مجازی چیست؟
حال که با مفهوم سرور به طورکل آشنا شدیم بهتر است ببینیم سرور مجازی به چه نوع سروری گفته میشود؟
سرور مجازی یا VPS که در این مطلب قرار است به معرفی و کارکردهای آن بپردازیم، مخفف عبارت Virtual Private Server است و یک سرور مجازی خصوصی در واقع بخشی از یک سرور اختصاصی به شمار میآید. روش استفاده و کارکرد سرور مجازی به این صورت است که به جای آن که شما از چند سختافزار مستقل برای هر سرور استفاده نمایید، میتوانید با استفاده از یک سختافزار قدرتمند و با کمک چند نرمافزار آن را به چند سرور جداگانه شبیه سازی کنید. خاصیت این امر آن است که ضمن پرداخت هزینه کمتر شما میتوانید از هر بخش برای کاری متفاوت استفاده نمایید.
یک وی پی اس را میتوان سروری همیشه روشن و متصل یا always-connected تلقی کرد که با استفاده از آن میتوان تمام اموری که نیاز است روی باکس استاندارد لینوکس صورت گیرد را انجام داد. به همین علت بر قابلیتهای سرور مجازی افزوده شده است و بسیاری از کاربران و دارندگان سایتهای بزرگ ترجیح میدهند از این امکان استفاده نمایند. برای روشن شدن عملکرد وی پی اس یا همان سرور مجازی بهتر است این موضوع را با یک مثال بیان کنیم.
تصور کنید قصد دارید برای راهاندازی یک سیستم داخلی در شرکت خود از برنامه نویسان مجموعه بخواهید این سیستم را طراحی کنند، برای آزمایش و یا اجرای آن استفاده از یو پی اس کارآمد خواهد بود زیرا چنانچه مشکلی در اجرای کدها به وجود آید به سایر اطلاعات و دادههای شما آسیب نرسانده و میتوان آن را به راحتی برطرف کرده و وارد سیستم و سرور اصلی کرد. این نمونه تنها بخش کوچکی از کارکردهای سرور مجازی برای برنامه نویسان بود که به آن اشاره کردیم.
آشنایی با کاربردهای سرور مجازی
در ادامه سعی داریم نگاه دقیقتری به عملکردهای وی پی اس VPS داشته باشیم و به شما بگوییم چنانچه تاکنون از قابلیت این نوع سرور استفاده نکردهاید اکنون میتوانید تغییر رویه داده و با خرید سرور مجازی مدیریت سایت و اطلاعات خود را به شکل سادهتری انجام دهید.
پیش از اینکه به کاربردهای وی پی اس بپردازیم لازم است این نکته را یادآور شویم که برای داشتن یک وبسایت در اینترنت لازم است که این سایت روی یک سرور مجازی و یا فیزیکی قرار گیرد. تا اینجا مسئله خاص و پیچیدهای وجود ندارد. اما نکته مهم این است که برای داشتن یک سرور اختصاصی کاربر باید هزینه بالایی پرداخت نماید که طبیعتا برای سایتهایی که تازه راهاندازی شدهاند و حجم اطلاعاتشان چندان زیاد نیست صرفه اقتصادی ندارد و حتی مدیریت آن نیز برای همه ساده نیست. پس پیشنهاد ما این است که از سرورهایی که میزبانی را برای شما انجام میدهند استفاده کنید.
اما اگر وب سایتی دارید که کاربران بسیار زیادی به آن مراجعه میکنند و ترافیک بالایی دارد استفاده از یک سرور اختصاصی یا خرید سرور مجازی یا وی پی اس میتواند یک عملکرد درست و معقول به شمار آید. با در اختیار داشتن این نوع سرور انجام کارهایی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد به راحتی صورت میگیرد.
- میتوانید میزبانی سایتهای پر مصرف را به آسانی انجام دهید.
- چنانچه دارای چند سایت هستید که ورودی و ترافیک کم یا متوسطی دارند میتوانید میزبانی آنها را روی این سرور انجام دهید.
- در مقایسه با هاست اشتراکی، سرور مجازی از سرعت بالاتر و امنیت بیشتری برخوردار است.
- امکان استفاده از آن برای وب سرویسها مانند میل سرور، دیتابیس سرور و .. مهیا شده است.
- برای اینکه بتوانید عملکرد سیستمها را بررسی کرده و یا کنترل آنها را در دست داشته باشید، سرور مجازی بسیار کاربردی است.
- این سرور را میتوان به راحتی پیکربندی کرد.
- رمزنگاری اطلاعات بر روی آن امکان پذیر است.
- با خرید سرور مجازی میتوان از اطلاعات سایتهایی که به جهت تحریم ایران دسترسی به آنها امکان پذیر نیست استفاده کرد، به شرط آن که آی پی سایت مربوط به کشوری دیگر باشد.
- چنانچه سرورهای مجازی دیگری روی سرور فیزیکی شما نصب شده باشند و از ترافیک بالایی هم برخوردار باشند، تاثیری در سرعت اینترنت نداشته و مشکلی به وجود نخواهد آمد
- سرورهای اشتراکی دیگر نمیتوانند به دیتابیس و فایلهای شما دسترسی داشته باشند.
- با خرید یک وی پی اس شما برای همیشه محدود به استفاده از آن نخواهید شد بلکه میتوانید در صورت نیاز و با بالارفتن ترافیک سایت آن را توسعه داده و به پهنای باند و فضای ذخیرهسازی سرور مجازی خود بیفزایید.
- این سرورها قابلیت نصب نرمافزارهای خاص را دارند.
- سرور مجازی تحت تاثیر هیچ نوع ویروسی قرار نمیگیرد و میتوان به راحتی از اطلاعات آن محافظت کرد.
- برای استفاده از یک نرمافزار جدید و یا کدهایی که برنامه نویسان برای سیستمهای خاصی از سایت یا شرکت شما مینویسند استفاده از سرور مجازی کمک میکند تا چنانچه باگی در آنها وجود داشته باشد به سیستم شما آسیبی وارد نیاید.
مزایای خرید سرور مجازی ایران سرور
ایران سرور به عنوان یکی از ارائه کنندگان سرورهای مجازی VPS لینوکس و سرورهای مجازی ویندوز در ایران، آلمان و فرانسه به شمار میآید به طوری که توانسته از جدیدترین تکنولوژیها برای ارائه این سرویسها استفاده نماید تا مشتریان و کاربران بتوانند آن را همواره در دسترس داشته و بدون دغدغه از این سرورها استفاده نمایند. علاوه بر مواردی که در بخشهای پیشین در خصوص اهمیت خرید وی پی اس از ایران سرور اشاره کردیم از دیگر مزایای خرید VPS ایران سرور میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- وی پی اسهای این شرکت از سیستم عاملهای CentOS ،Ubuntu و Debian و ویندوز سرور 2016 ,2019 و 2020 پشتیبانی کرده و حق انتخاب با شماست تا بتوانید هر نوع سیستم عاملی که مایلید را بر روی این سرور نصب نمایید.
- چنانچه نیاز دارید سرویس شما از سرعت بسیار بالاتری برخوردار باشد میتوانید از پلنهای VPS که هاردهای NVMe برای آن در نظر گرفته شده است استفاده نمایید. این نوع هارد نسبت به هاردSSD از سرعت بالاتری برخوردار است.
- تیم ایران سرور میتواند راهاندازی و پیکربندی سرورهای مجازی شما را بر عهده گیرد که شامل راهاندازی اولیه، نصب سیستمعامل، نصب و پیکربندی سرویسهای مورد نیاز مانند ایمیل سرور،DNS سرور، وبسرور، کنترلپنل و ... میشود.
- با توجه به نیازی که دارید ایران سرور میتواند متناسب با سایت شما خدمات وی پی اس را از قیمت پایه ۵۰۰ هزار تومان در اختیارتان قرار دهد.
- شما در هر زمان از شبانه روز میتوانید از تیم پشتیبانی ایران سرور جهت رفع مشکلات کمک بگیرید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع سرورهای مجازی ایران سرور پیشنهاد میکنیم به وبسایت این مجموعه به آدرس الکترونیکی https://www.iranserver.com/ مراجعه کنید.
انتهای پیام/ ر
انتهای پیام/