دولت تورم را به آینده پرتاب نکند
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ یکی از افتخارات کاذبی که دولت روحانی بارها به آن اشاره کرده، سیر کاهش نرخ تورم طی سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶ و تکرقمی شدن آن در سال ۱۳۹۶ است.(بیشتر بخوانید)
با این همه چه در زمان اجرای سیاستهای دولت روحانی و چه بعدها، بسیاری از اقتصاددانان تراز اول کشور گفتند که این شیوه مهار و کاهش تورم پایدار نبوده و در واقع دولت تورم را به آینده پرتاب کرده است.
مستندات تاریخی هم استدلال اقتصاددانان را تأیید کرد؛ چراکه همزمان با نخستین تهدیدهای دولت ترامپ برای خروج از برجام از همان ابتدای سال ۱۳۹۷ روند تورم خیلی زود صعودی شد و رؤیای تورم تکرقمی دولت روحانی بر باد رفت.
حالا ظاهراً تاریخ در حال تکرار است، اکنون اقتصاد ایران در حال سپری کردن دوره قبل از توافق هستهای احتمالی با طرفهای غربی است. اگر توافق صورت گیرد دولت جناب رئیسی با یک آزمون بزرگ مواجه خواهد شد.
در واقع آزمون بزرگ جناب رئیسی این است که دولت ایشان مقابله ریشهای و تجربهشده در دنیا با مسئله تورم فزاینده در ایران را دنبال خواهد کرد یا سرکوب نرخها و پرتاب تورم به آینده را؟
اگر قرار است تورم در ایران در دولت سیزدهم مانند دولت قبل به آینده پرتاب نشود که حقیقتاً لازم است چنین باشد، تشریک مساعی تمام ارکان نظام در این مسیر دشوار و البته اجتنابناپذیر امری ضروری است.
به باور نگارنده چنانچه دولت جناب رئیسی بخواهد در مسیر پرتاب تورم به آینده تجربهشده در دولت اول جناب روحانی حرکت کند، اقتصاد ایران شانسی برای اصلاحات ساختاری نخواهد داشت و تکانههای ویرانگر اقتصادی در پیش خواهد بود.
*عباس علویراد عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد و عضو انجمن اقتصاددانان ایران
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/