تشکیل وزارت بازرگانی در دستورکار دولت نیست/رونمایی از سند جامع صنعت هستهای با حضور رئیسی
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در اولین نشست خبری در سال ۱۴۰۱ در سخنانی، گفت: در آغاز سالجاری مقام معظم رهبری یک امید دیگری به دولتمردان و مردم ایجاد کردند، هم نگاه ایشان به عملکرد دولت و امید ایشان به تحقق شعار سال، امیدآفرین و راهگشای حل مسائل خواهد بود.
وی افزود: در راستای تحقق شعار سال، دولت اقداماتی را سریعا در دستور کار قرار داد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در همان روزهای ابتدایی سال، تهیه و تصویب آییننامه دانشبنیان در حوزه کشاورزی به پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی در دستورکار هیئت دولت قرار گرفت. جلسات فوقالعادهای تشکیل شد و در جلسه اخیر به تصویب هیئت وزیران رسید.
بهادری جهرمی ادامه داد: همزمان بسته جامعی برای توسعه اشتغال تهیه شده و پس از نهایی شدن به زودی اعلام میشود.
وی افزود: جلسات هیئت دولت در نوروز هم برگزار شد، به جز یک جلسه که همزمان با تحویل سال بود، هیچ جلسهای تعطیلی نداشت. جلسات ستاد تنظیم بازار به صورت منظم و مستمر برگزار شد.
سخنگوی دولت اظهار کرد: بازدیدهای میدانی رئیسجمهور و وزرا انجام و سفر استانی به خراسان نیز برگزار شد.
بهادری جهرمی اضافه کرد: از مجموعه چند ده طرح افتتاح شده، یک نمونه کارخانه گوگرد سرخس بود که با استفاده از صد در صد تجهیزات داخلی با محوریت بخش خصوصی و استفاده از شرکتهای دانشبنیان اشتغالزایی ۱۵۰ نفره در سرخس ایجاد میکند.
وی با تأکید بر اینکه با مدیریت مناسب نسبت به بحران کرونا شاهد افزایش سفرهای نوروزی بودیم، گفت: بیش از ۵۰ میلیون نفر اقامت شبانه ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش یافت.
سخنگوی دولت تصریح کرد: برای اولین بار شهر تهران جزء ۱۰ شهر گردشگرپذیر قرار گرفت که حاصل برنامهریزی بود. بیش از ۵۲ میلیون تردد خودرو بین جادهای صورت گرفت که افزایش ۴۱ درصدی داشت. تردد هوایی رشد ۴۱ درصدی و تردد ریلی نیز رشد ۴۷ درصدی داشت.
بهادری جهرمی تأکید کرد: البته ۲۶ درصد نسبت به سال گذشته شاهد کاهش فوتیهای تصادفات جادهای بودیم که امیدواریم این میران به صفر برسد.
وی ادامه داد: بیستم فروردین مراسم بزرگداشت رویداد فناوری هستهای را داریم. انشاءالله در مراسم امسال با حضور رئیسجمهور از سند جامع توسعه صنعت هستهای رونمایی میشود.
سخنگوی دولت همچنین در تشریح برنامه دولت برای تحقق شعار سال تأکید کرد: در حوزه شرکتهای دانشبنیان با محوریت معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور کمیتهای با حضور ۸ دستگاه اجرایی و به ریاست معاون اول تشکیل شد.
بهادری جهرمی اضافه کرد: برای تشکیل کمیته، چند هدف اصلی مدنظر است؛ یکی بومیسازی و بازاریابی برای شرکتهای دانشبنیان و افزایش اشتغالآفرینی آنها و دیگری توسعه زیستبوم نوآوری است که این اهداف به جد پیگیری میشود.
وی با تأکید بر اینکه شرکتهای دانشبنیان جزئی از بخش خصوصی هستند، گفت: دولت رسالت خود را حمایت و هدایت در این حوزه میداند؛ اگر شرکتهای دانشبنیان را به سمت دولتی بردن ببریم، خلاف اهداف در نظر گرفته شده است.
سخنگوی دولت در تشریح برنامه دولت برای حمایت از مهاجران افغانستانی نیز اظهار کرد: به اذعان مراجع بینالمللی، ایران میزبان خوبی برای مهاجران افغانستانی بوده است؛ هر چند همین مراجع به وظایف خود در حمایت از پناهندگان عمل نکردند.
بهادری جهرمی ادامه داد: دولت و جمهوری اسلامی معطل تکالیف بینالمللی نمانده است؛ ایران از ثبات افغانستان استقبال میکند، اما تا زمانیکه این عزیزان مهمان ما هستند، حمایتها ادامهدار است.
وی اضافه کرد: دستور رئیسجمهور به وزارت کشور، ایجاد یک سازماننهاد متمرکز به منظور ساماندهی امور مهاجرین است.
سخنگوی دولت اظهار کرد: در دولت مردمی شروع هرگونه توسعهیافتگی و فعالیتهای عمرانی، صنعتی و معدنی منوط و مشروط به اخذ مجوزهای قانونی لازم از جمله مجوزهای محیط زیستی است و توسعه عمرانی فرع بر رعایت محیط زیست است.
بهادری جهرمی ادامه داد: مصوبه احداث پتروشیمی میانکاله مربوط به هیئت وزیران در دولت قبل و اسفندماه ۹۹ است. اجرای این طرح منوط به دریافت مجوز محیط زیستی است؛ از حساسیت افکار عمومی در این زمینه تشکر میکنیم.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تشکیل وزارت بازرگانی، گفت: من چنین خبری نشنیدهام و این اقدام در دستور کار دولت نیست.
سخنگوی دولت با بیان اینکه اولویت اول دولت حفظ سلامت مردم است، گفت: البته بحث آموزشی و تحصیلی هم نباید نادیده گرفته شود. وقتی ممنوعیتی از طرف ستاد کرونا نیست، دلیلی برای تداوم غیرحضوری مراکز آموزشی وجود ندارد.
بهادری جهرمی اضافه کرد: همان گونه که سفرهای نوروزی به واسطه تزریق واکسن شیرین بود، بازگشایی مدارس و دانشگاهها نیز با همیاری مناسب دلچسب خواهد بود.
وی اظهار کرد: وعده رفع خط فقر مطلق وعده امروز و دیروز نبود و شعار انتخاباتی سال ۹۶ دولت گذشته بود، اما دولت سیزدهم از سال گذشته روی آن تأکید کرده و سبدهای یارانهای و تسهیلات و تخفیفات به همین منظور بوده و همکاریهای خوبی بین نهادهای حمایتی انجام شده است؛ در خصوص خط فقر هم به موازات آن در حال پیگیری و اجرا است.
سخنگوی دولت در ادامه درباره تعیین تکلیف ارز ترجیحی دارو نیز، گفت: منابع یارانهای تأمین دارو نه تنها کاهش نداشته که افزایش هم داشته است و منابع خاص و مجزایی برای تأمین داروی بیماران دارای بیماری خاص پیشبینی شده است تا در اختیار بیمار قرار گیرد و از آن سوءاستفاده نشود. منابع ارز یارانهای از ۲ به ۳ میلیارد در بودجه امسال ۱۴۰۱ افزایش یافته و برای بیماران خاص هم منابع خاصی در نظر گرفته شده است.
بهادری جهرمی افزود: روش جایگزین پیشنهادی مورد توجه در سند تحول و بودجه این است که منابع به سمت خودِ مصرفکننده و سازمانهای بیمهگر برود، بنابراین تفاوتی برای مصرفکننده نخواهد داشت و صرفاً شیوه توزیع این یارانه تغییر خواهد کرد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: البته هنوز آییننامه نهایی تدوین نشده است، هر اقدام مرتبط با مردم، پیش از اقدام اطلاعرسانی خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تحریمهای آمریکا و پیشنهاد خروج نان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست تحریم و تأثیر آن روی روند مذاکرات وین، گفت: تحریم، آن هم حین مذاکرات نیازی به تبیین ندارد و بیانگر عدم صداقت طرف مقابل است و این اقدامات نشان میدهد که با مردم ایران دشمنی وجود دارد، همچنین جدی نبودن در پیشبرد مذاکرات را نیز نشان میدهد.
سخنگوی دولت در ادامه درباره ناهماهنگیها پیرامون قرائت مجلس و دولت از بودجه نیز، تصریح کرد: سند بودجه در روز هشتم فروردین به دولت ابلاغ شد و نگارش آییننامه آن بلافاصله در دستورکار کمیسیونهای تخصصی دولت و وزارتخانههای متبوع قرار گرفت تا این اختلاف برداشت را شاهد نباشیم.
وی همچنین درباره افزایش نیافتن یارانههای نقدی و نیز برنامه دولت برای افزایش آن، گفت: دولت در اصلاح نظام پرداخت یارانهها، برنامههای خاصی را تهیه و تدوین کرده است که باید به سمت اصلاح نظام پرداخت حرکت، تا بتوانیم قدرت خرید را در طول مسیر حفظ کنیم.
سخنگوی دولت اضافه کرد: هر چه هدفمندی یارانهها پیش رود، با همکاری مردم و مسئولین به سمت اصلاح نظام پرداخت حرکت خواهیم کرد.
بهادری جهرمی با بیان اینکه شیوه توزیع منابع یارانهای برای دولت مهم است تا بیشتر در اختیار گروه هدف قرار بگیرد و سوءاستفاده نشود، متذکر شد: روش جایگزین پیشنهادی مورد توجه در سند تحول و بودجه این است که منابع به سمت خود مصرف کننده و سازمانهای بیمهگر برود پس تفاوتی برای مصرف کننده نخواهد داشت و صرفاً شیوه توزیع این یارانه تغییر خواهد کرد. البته هنوز آییننامه نهایی تدوین نشده است و هر اقدام مرتبط با مردم پیش از عمل اطلاع رسانی میشود.
انتهای پیام/۴۱۶۴/
انتهای پیام/