رویداد گام دوم مقدمه تحقق سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی/ حل مسائل کشور مأموریت اصلی دانشگاه است
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - لاله قلیپور؛ بعد از ابلاغ بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری، دانشگاه آزاد اسلامی برنامهریزی تحولی خود را آغاز کرد که نتیجه آن تهیه و تدوین سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی بود که با ابلاغ آن عملاً دانشگاه وارد گام دوم شد.
دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق اهداف سند تحول و تعالی خود و برای ایجاد همگرایی بین بخشهای مختلف کشور رویدادی را با عنوان رویداد گام دوم برنامهریزی کرد. با برگزاری این رویداد قرار است که دانشگاه وارد گام دوم خود شود تا آنچه در دانشگاه آزاد اسلامی در این چهل سال به بلوغ رسیده، در معرض نمایش قرار گیرد.
محور این رویداد مهم، ارائه برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم، معرفی دستاوردهای فناورانه و نوآورانه دانشگاه و پرداختن به نیاز مردم است. در این رویداد، علاوه بر ارائه دستاوردهای فناورانه و نوآورانه دانشگاه آزاد اسلامی، برنامه تحول و تعالی، اسناد آمایش استانها، تحولات و مسیر آینده دانشگاه ارائه میشود.
شعار این رویداد بزرگ، هزار گروه پژوهشی و زیرساخت، هزار ایده و استارتآپ، هزار شرکت فناور و خلاق است. در ادامه اهداف برگزاری این رویداد در دستیابی به سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی مورد بررسی قرار میگیرد.
نمایش دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی در رویداد ملی گام دوم
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ مصادف با چهلمین سال تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی است، دکتر محمدمهدی طهرانچی دراینباره میگوید: «در قرآن کریم دو رویکرد در این خصوص وجود دارد که یک رویکرد اشاره به آن دارد که انسان دچار لهو و لعب، زینت و تفاخر میشود و رویکرد دیگر این است که انسان در چهل سالگی شاکر نعمات است و از خداوند میخواهد به چیزی که رضای اوست، موفق دارد و برای فرزندانش دعا میکند. در مورد دانشگاه آزاد اسلامی نیز انقلاب اسلامی و مردم مانند والدین و جوانان و دانشجویان مانند فرزندان آن هستند. این نگاهی است که شکر نعمت بجای میآورد، رضایت حضرت حق را طلب میکند و به دنبال اصلاح امور است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه میدهد: «این دانشگاه در چهل سالگی خود، در پی رضایت حضرت حق و امیدآفرینی و ایجاد دلبستگی در جوانان بوده و به دنبال تربیت دانشجویانی است که با اعتماد به این سرزمین، فریب دشمنان را نخورند، بنابراین همه تلاش ما این است که دانشگاه را وقف جوانان کنیم و انشاءالله در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی که در پایان اردیبهشتماه ۱۴۰۱ برگزار میشود، بتوانیم با مشارکت همه استانها توانمندیها و اهداف دانشگاه آزاد اسلامی را بهخوبی در معرض نمایش قرار دهیم.»
رویداد گام دوم آینه تمامنمای عملکرد، دستاورد، پیشرفتها و اقتدار علمی، آموزشی دانشگاه استدر این راستا مجموعه رویدادهایی با هدف انتقال تجربه که با عنوان تجارب آزاد است برگزار میشود. بخشی نیز با عنوان کانال آزاد ترسیم شده که در این بخش با وجود بازیگران اکوسیستم استارتآپی در نمایشگاه، فرصت مناسبی برای شبکهسازی ایجاد میشود.
زندگی استارتآپی بخش دیگری ازاینرویداد است. برای موفقیت یک استارتآپ، لازم است با استارتآپ خود زندگی کنید. در این بخش چگونگی زندگی استارتآپی آموزش داده میشود. رویدادهایی با هدف اشتغالزایی با عنوان اشتغال آزادیها نیز برگزار میشود.
دانشگاه آزاد اسلامی چهل سال اول خود را گذرانده است.
تغییر مأموریت دانشگاه آزاد به مسئله محوری رویداد گام دوم نشان داده میشود
واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور برای شناسایی هزار گروه پژوهشی و زیرساخت، هزار ایده و استارتآپ، هزار شرکت فناور دستبهکار شدهاند. معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در کشور برنامه بروندادی بزرگتر از رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی نداشتهایم، تصریح میکند: «حضور فعالانه باید اولویت همه واحدها جهت باشکوه برگزار کردن رویداد ملی گام دوم باشد.»
رویداد ملی گام دوم در هفته اول خردادماه سال ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد و روح الله دهقانی فیروزآبادی میگوید: «انتظار میرود واحدها از استارتآپها و مراکز تحقیقاتی دعوت کنند تا در رویداد شرکت کنند. اگر بخواهیم دانشگاه را ریبرندینگ کنیم باید فضای را به نحوی فعال سازیم که گفتمان کارآفرینی ساری و جاری باشد.»
بیشتر بخوانید:
- سایت و سامانه «رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی» رونمایی شد+ عکس
- رویداد گام دوم آینه تمامنمای عملکرد دانشگاه است
- برگزاری بیش از ۵۰۰ برنامه فناورانه در راستای برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی
با تغییر نسلهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی نیز از این قاعده مستثنا نبوده و نیست و باید از دانشگاه آموزشی به دانشگاه پژوهشی و فناورانه تبدیل شود. دهقانی فیروزآبادی میگوید: «در حال حاضر در دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال درآمدزایی از فناوری نیستیم، بلکه دنبال تغییر ماهیت دانشگاه به سمت دانشگاه حل مسئله هستیم و باید این مهم را در رویداد ملی گام دوم به مردم و حاکمیت نشان دهیم. همچنین هر استان بایستی چند صنعت مهم استان خود را برای حضور در رویداد دعوت کند تا علاوه بر نشان دادن ظرفیتها، مسائل خود را نیز مطرح سازد.»
محوریت اصلی رویداد گام دوم معرفی دستاوردهای فناورانه دانشگاه و پرداختن به نیاز مردم استمعاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی امکانات، نیروی انسانی و ظرفیتهای دانشگاه را بسیار عظیم توصیف کرده و خاطرنشان میکند: «نشان دادن توان دانشگاه آزاد اسلامی به خود دانشگاه از اهداف اصلی رویداد ملی گام دوم است. همچنین برنامهریزی برای استفاده از ظرفیتهای صنعت و نهادها در قالب قراردادهای تجاری و اقتصادی و تفاهمنامهها از اهداف مهم دیگر این رویداد است. همچنین ساماندهی ظرفیتها و توانمندیهای دانشگاه آزاد اسلامی که میتواند شناسنامه مجموعههای دانشگاه باشد، هدف دیگر این رویداد تلقی میشود.»
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه هیچ اولویتی بالاتر از برگزاری پرمحتوای رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی نیست، میگوید: «لزوم گپ و گفتوگو بین دانشجویان رشتههای مهندسی، علوم پزشکی و علوم انسانی ضروری است و دانشگاه در حوزه ترویج جای کار بسیار دارد. در همین راستا لزوم مشارکت دانشجویان و تشکلهای دانشجویی در برگزاری این رویداد ملی بسیار مهم و اساسی است.»
گام دوم؛ رویدادی در راستای تحقق اهداف سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی
لاله ملک نیا، مدیرکل صنعت، جامعه و دانشگاه آزاد اسلامی نیز در گفتوگو با خبرنگار آنا با اشاره به اینکه این رویداد با شعار هزار گروه پژوهشی و زیرساخت، هزار ایده و استارتآپ و هزار شرکت فناور و خلاق، یک رویداد ملی است، اظهار میکند: «این رویداد در راستای اهداف برنامه راهبردی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و دیگر اسناد بالادستی در حوزه علم و فناوری برگزار میشود.»
وی یکی از اهداف برگزاری این رویداد را حرکت به سمت انجام پژوهشهای کاربردی حل مسئله، مأموریت گرا و اقتدار آفرین ملی و همچنین، حضور مؤثر در بخشهای مختلف صنعت و جامعه بهمنظور شناسایی مشکلات ملی و محلی با هدف رفع نیازهای اساسی کشور میداند و عنوان میکند: «توجه به گسترش تعاملات ملی و بینالمللی در حوزه پژوهش و فناوری در دستور کار اداره کل صنعت، جامعه و دانشگاه قرار گرفته است.»
علاقهمندان به حمایت مالی از رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد بخوانند
برنامهریزی و اجرای یک رویداد بزرگ بدون حامیان امکانپذیر نیست. امروزه رویدادهای علمی و فناورانه به بازار پررونقی برای حضور ذینفعان، کارفرمایان، اتحادیهها و صنوف تبدیلشده است. ازاینرو بنگاههای اقتصادی و سازمانها نیز علاقهمند به حضور در این رویداد مهم هستند. این موضوع فرصت مناسبی است تا معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری که بهعنوان متولی برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی است، بتواند با بهرهگیری از حامیان قدرتمند، علاوه بر تقویت و ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری، همکاریهای مناسبی را با حامیان تجربه کند.(از اینجا بخوانید)
با توجه به فضای مثبت ایجادشده در این رویداد برای حضور صاحبان صنایع بزرگ، دانشگاه آزاد اسلامی در نظر دارد از فضاهای پشتیبانی و درآمد زدایی موجود برای جذب حامیان مالی خارج از دانشگاه استفاده کند.
روشهای مشارکت حامیان انواع متفاوتی دارد. یکی از انواع این مشارکتها، مشارکت حامیان پیش از برگزاری رویداد است که شامل حمایت رسانهای (دیداری، شنیداری، فضای مجازی، رسانههای مکتوب)؛ تأمین تجهیزات، سختافزار و نرمافزارهای موردنیاز؛ تأمین مواد مصرفی و ابزارآلات؛ تأمین بخشی از هزینههای برگزاری رویداد و برنامههای جانبی است.
نوع دیگر این مشارکتها، مشارکت حامیان پس از برگزاری رویداد است که شامل تأمینکنندگان تشریفات (اختتامیه، تندیس، مدال، جوایز و…)؛ حمایت مالی از برگزیدگان (تسهیلات کمبهره و …)؛ حمایت و پشتیبانی از اشتغال برگزیدگان؛ ارائه مشاورههای رایگان تخصصی حوزه کسبوکار و کارآفرینی؛ تأمین محل برگزاری اردوها و امکانات شبانهروزی شرکتکنندگان؛ اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان دانشگاه؛ تسهیل و اولویت واگذاری طرحهای پژوهشی به اعضای هیئتعلمی دانشگاه است.
حامیان هدف نیز شامل شرکتها، سازمانها و دستگاههای دولتی و خصوصی در سطح ملی؛ مؤسسات آموزشی و پژوهشی اعم از آزاد و دولتی؛ انجمنها و اتحادیههای صنفی؛ شرکتهای تولیدی، توزیعی و خدماتی داخلی و خارجی؛ نشریات، مطبوعات و رسانههای گروهی؛ صنایع کوچک، متوسط و بزرگ؛ نهادهای عمومی غیردولتی، سمنها و اتاقهای بازرگانی، صنعت و معدن، اصناف و غیره هستند.
گفتنی است، دانشگاه آزاد اسلامی در آستانه تحول و تغییرات بنیادین قرار گرفته است. رویداد گام دوم این دانشگاه نیز آینه تمامنمای عملکرد، دستاورد، اقدامات، پیشرفتها و اقتدار علمی، آموزشی است.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/