وقتی واکسنگریزها سکوی پرتاب اُمیکرون میشوند/ آیا تجربه تلخ پیک پنجم تکرار خواهد شد؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، شهر در شرایط عادی است؛ خیابانها، بزرگراهها و معابر مملو از پیادهها و سوارههایی است که تبو تاب خرید از مغازههای رنگی شهر را دارند. عدهای ماسکهایشان زیر چانههایشان است و عدهای هم بدون ماسک تردد میکنند و در این میان هم هستند افرادی که از دیدن چنین صحنههای سری از روی تاسف تکان می دهند و گاهی تذکری میدهند که اغلب هم بیفایده است. این وضعیت درست در شرایطی رقم میخورد که وزارت بهداشت اعلام کرده است پیک ششم نزدیک است و آمار روزانه نشان میدهد تعداد مبتلایان به اُمیکرون و فوتیهای ناشی از آن روند صعودی دارد.
البته آخرین رنگبندی کرونایی هم نشان از آن دارد که تمامی شهرها در وضعیت قرمز و زرد قرار دارند و این یعنی رنگ آبی از شهرها پریده و اثری از ثبات به جا نگذاشته است.
گفتنی است تا دو هفته اخیر تعداد مبتلایان دورقمی بود اما به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسینه نشدن برخی افراد بیفکر چند روزی است که در کنار افزایش آمار مبتلایان تعداد فوتیها هم سه رقمی شده است. البته به گفته متخصصان این حوزه این اعداد و ارقام واقعی نیست چراکه همه افراد مبتلا به اُمیکرون دارای علائم نیستند و آنهایی هم که دچار علائماند به پزشک مراجعه نمیکنند مگر در شرایطی که وضعیت وخیمی داشته باشند.
روند صعودی مبتلایان و فوتیهای کرونا
مشاهدات میدانی و گفتههای مسئولان حاکی از آن است که تعداد مراجعان به درمانگاهها به شدت روند افزایشی داشته که در این میان برخی به صورت سرپایی دارو دریافت میکند و افرادی هم که هیچ دز واکسنی دریافت نکردهاند برای بستری به بیمارستانها ارجاع داده میشوند که از این تعداد هم شماری جان خود را از دست میدهند. اما نکته قابل توجه در این پیک ابتلای زیاد کودکان به اُمیکرون است که با علائمی شبیه خروسک بروز پیدا کرده و به دلیل التهاب مجاری تنفسی و نای کودک را دچار تنگی نفس کرده و در چنین شرایطی راهی جز بستری در بخشهای ویژه باقی نمیماند.
خوشبختانه در چند روز گذشته مجوز تزریق واکسن برای کودکان ۵ تا ۱۲ سال داده شده است اما با توجه به اینکه باید حدود دوماه از تزریق واکسن گذشته باشد تا بدن آنتیبادی تولید کند اگر همین امروز هم همه کودکان آن گروه سنی واکسینه شوند عملا تاثیری در عدم ابتلا به اُمیکرون نخواهد داشت.
به گفته کارشناسان تنها راه و بهترین راه برای خروج از پیک ششمی که از مدتها قبل نسبت به آن هشدار داده بودند واکسیناسیون در سه دز و رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی است اما با توجه به اینکه به روزهای پایانی سال نزدیک میشویم و مردم هم بعد از تزریق واکسن دیگر نسبت به گذشته ترس شدیدی از ابتلا به کرونا ندارند و از سویی هم تهمیداتی برای تعطیلی مشاغل و مراکز از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح نشده باید منتظر شرایطی مشابه سال گذشته یعنی تجمع بیماران سرپایی و بستری شده در بخشهای ویژه باشیم که تعداد قابل توجهی از آنها را کودکان و سالمندان و افراد دارای بیماریهای خاص تشکیل خواهد داد که متاسفانه در این شرایط عدهای نبز فوت میکنند.
در همین راستا مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) درباره آمار فوتیهای کرونایی بهشت زهرا در پیک ششم کرونا اظهار میکند: «فوتیهای روزانه بهشت زهرا (س) در حال حاضر ۱۷۰ نفر است که حداکثر به ۲۰۰ نفر نیز میرسد. البته مقایسه آمار فوتیهای بهشت زهرا (س) با اردیبشهت نشان میدهد در اردیبهشتماه امسال که برای اولین بار رکورد فوتیها در بهشت حضرت زهرا (س) شکسته شد، تعداد فوتیها به نزدیک ۴۵۰ نفر رسید که حدود ۲۵۰ مورد از آنها فوتیهای کرونایی بودند و اکنون دربهشت حضرت زهرا (س) با این عدد فاصله بسیار زیادی داریم. به همین دلیل معتقدیم در مقایسه با تعداد فوتیها در پیکهای قبلی بهشت زهرا وارد پیک ششم نشده است.»
مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) با بیان اینکه اگرچه این آمار در بهشت حضرت زهرا (س) حاکی از یک شرایط بحرانی نیست، عنوان میکند: «باید سختگیریها اعمال شود و درخواست ما از شهروندان این است که پروتکلها را بیش از پیش رعایت کنند و حضور مردم و خانوادههای داغدار در این مکان کمتر شود. به ویژه که به ایام پایانی سال و پنجشنبه و جمعه آخر سال و زیارت اهل قبور نزدیک میشویم. مقایسه فوتیهای کرونایی در دو هفته اخیر که براساس آمار سالن عروجیان به ۵ نفر رسیده بود، این آمار هم اکنون به حدود ۳۰ نفر رسیدهاند و باید بگوییم که با یک هشدار جدی روبرو هستیم و دو هفته کاملا صعودی را در آمار فوتیهای ناشی از کرونا تجربه کردهایم.»
بیشتر بخوانید
واکسیناسیون به معنی منتفی شدن کرونا نیست/ خطر بازگشایی مدارس و رفع محدودیتها
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، چه بلایی بر سر کشور میآورد؟ / عدم نظارت بر افزایش قیمت دارو
لزوم تمهیدات ویژه برخی دستگاههای اداری، در راستای تعطیلی یا دورکاری کارمندان
جملهای که این روزها به تکرار از سوی مسئولان کشور مطرح میشود تکمیل روند وکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم است اما متاسفانه گویی گوشی بدهکار این حرفها نیست و تکاپوها ادامه دارد و خواهد داشت.
البته در چنین شرایطی مسئولان باید بدانند جدا از رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط مردم، آنها نیز باید اقدامات لازم را در راستای تعطیلی یا دورکاری برخی اماکن و ارگانها و مراکز داشته باشند تا تجربه تلخ سال گذشته برای مردم تکرار نشود.
اگرچه باید قبل از بحرانی شدن وضعیت و مبتلا شدن تعداد زیادی از مردم به این ویروس، اقدامات لازم را به جهت تعطیلی یا دورکاری مراکز انجام میدادند اما حالا هم دیر نیست و مسئولان مربوطه میتوانند با اعمال دوباره برخی محدودیتهای اداری نظیر دورکاری کارمندان، تعطیلی مدارس، مراکز آموزشی و... وضعیت را کنتزل کنند تا اوضاع از حال حاضر بدتر نشود.
حمایت از مشاغل، اقدامی که در صورت تعطیلی باید برای هموطنان انجام داد
البته در پیکهای قبلی کرونا، برخی مشاغل به دلیل تعطیلیهایی که برای آنها اعمال شد، به خاطر نبود یک نظام حمایت از مشاغل با مشکلاتی مواجه شدند، چراکه برخی از آنها نگران اجاره و پرداخت هزینههای متفاوت بودند که میطلبد در صورت تعطیلی این مشاغل، بسته حمایتی برای آنها در نظر گرفته شود.
و در پایان امید است ستاد ملی مقابله با کرونا هرچه سریعتر محدودیتها را به منظور جلوگیری از کاهش ابتلا به کرونا و کنترل آن اعمال کند.
انتهای پیام/۴۱۷۲/
انتهای پیام/