خروج کشور از پیک ششم در گرو واکسیناسیون/ والدین برای واکسیناسیون کودکان نیاز به اعتمادسازی دارند
گروه جامعه خبرگزاری آنا، میثم نامنی؛ بیش از ۲ سال از ورود و شیوع ویروس کرونا میگذرد، ویروسی که تا به امروز چالشهای زیادی را در بسیاری از کشورها ایجاد کرد و بعد از گذشت مدتها با توسعه روند واکسیناسیون شاهد کاهش آمار جانباختگان و مبتلایان به این ویروس بودیم.
این روند نزولی میزان مبتلایان به کرونا تا قبل از پیدا شدن اُمیکرون در کشور ادامه داشت، تا اینکه این سویه جدید پا به عرصه گذاشت و مجدد در ۱۸ بهمن ماه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمار ۳ رقمی جانباختگان را در طی ۲۴ ساعت بعد از مدتها اعلام کرد و حالا شاهد روند صعودی میزان مبتلایان و فوتیهای این ویروس منمس تاجدار هستیم.
آخرین جزئیات از همهگیری اُمیکرون در کشور
در همین راستا باتوجه به همهگیری این ویروس در جامعه، چند روزی میشود که مسئولان بهداشت و درمان کشور توصیههای متعددی درباره تزریق واکسن در کشور میکنند، چراکه با تکمیل واکسیناسیون میزان همهگیری و شیوع این ویروس تا حد زیادی کاهش پیدا میکند و متاسفانه طبق گفته مسعود مردانی عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا، «درحال حاضر عمده بیمارانی که نوع شدید بیماری را میگیرندو در بخشهای ویژه بستری میشوند از افرادی هستند که تاکنون هیچ واکسنی نزدهاند.»
وی با بیان اینکه بسیاری از مردم ما دو دُز واکسن را دریافت کردهاند و به مابقی افراد هم توصیه میشود که برای تزریق واکسن اقدام کنند، ادامه میدهد: «در حال حاضر بین ۶ تا ۷ میلیون نفر هیچ واکسنی نزدهاند و وقتی از این افراد دلیل عدم تزریق واکسن سوال میشود، جوابی ندارند. واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی دو روش برای کنترل بیماری در کشور محسوب میشود که باید به بهترین نحو ممکن انجام شود.»
تزریق نکردن واکسن کرونا، موضوعی که تبدیل به یک بحران شده
اما همانطور که گفته شد به خاطر عدم تزریق واکسن توسط برخی افراد، رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی به صورت کامل و شیوع گسترده این سویه، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت خبری مبنی بر ورود کشور به پیک کرونا تا ۲ هفته آینده داد.
بیشتر بخوانید:
واکسیناسیون به معنی منتفی شدن کرونا نیست/ خطر بازگشایی مدارس و رفع محدودیتها
تمدید ۲ هفتهای محدودیتهای کرونایی/ واکسیناسیون کودکان ضروری است
وزیر بهداشت میگوید: «تا ۲ هفته آینده به پیک کرونا میرسیم، پیشبینی میشود شمار مرگ و میر در اوج پیک ششم به ١۵٠ نفر برسد و طبق آمار رسمی ١٣۵ میلیون دز واکسن تزریق شده است و ٩٠ درصد جمعیت هدف یک دز، ٨٣ درصد دز دوم و ٣٠ درصد دز سوم را تزریق کردهاند.»
اُمیکرون چه مشکلات دیگری را در جامعه ایجاد کرده؟
البته این ویروس مشکل دیگری را برای هموطنان ایجاد کرده که درگیر شدن کودکان به اُمیکرون است و تنها تفاوت این موج با امواج قبلی موضوع سرایت پذیری بالا نسبت به سویههای قبلی است. چراکه عدد مولد پایه اُمیکرون در بیشتر مطالعات جهانی عدد ۱۰ است و این عدد مولد پایه نشاندهنده این است که یک فرد مبتلا میتواند ۱۰ نفر را به اُمیکرون مبتلا کند.
در همین راستا شاهین قاسمی، متخصص عفونی درباره میزان ابتلا و علت مبتلا شدن کودکان به خبرنگار آنا میگوید: «این سویه جدید همه افراد را به خود مبتلا میکند و به این شکل نیست که تنها سن مشخصی را بخواهد به خود درگیر کند. سویه اُمیکرون کوچک و بزرگ نمیشناسد و همه به آن مبتلا میشوند.»
تزریق واکسن کودکان باید در دستور کار قرار گیرد
وی با بیان اینکه در این سویه کرونا، واکسیناسیون کودکان مطرح است و اطفال هم باید به شدت تحت مراقبت قرار گیرند ادامه میدهد: «این سویه جدید برخلاف سویههای قبلی اطفال را هم درگیر میکند و در چند روز اخیر نیز شاهد رشد انفجاری بیمار مبتلا به این ویروس بودهایم و باتوجه به رشد انفجاری بیمار در چند روز اخیر، تا ۲ هفته آینده به پیک خواهیم رسید و هموطنان باید حتما دز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند.»
حال باتوجه به این موضوع و مبتلا شدن هموطنان، باید هر چه زودتر نسبت به تزریق دزهای واکسن اقدام کرد تا از مبتلا شدن و همچنین ورود به پیک ششم کرونا جلوگیری کنیم و موضوع دیگری که در حال حاضر مطرح شده، احتمال تزریق دز چهارم واکسن است که هنوز به تایید سازمان بهداشت جهانی نرسیده و احتمال دارد تا چند ماه آینده تزریق دز چهارم هم در میان هموطنان صورت گیرد.
روز گذشته سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت خبر از آغاز واکسیناسیون کودکان ۵تا ۱۲سال داد اما هنوز بخشی از والدین نسبت به واکسیناسیون فرزندان خود اعتماد کافی ندارند و از این اقدام خودداری میکنند. اما نکته حائز اهمیت در چنین شرایطی آگاهی و اطلاعرسانی والدین از نتایج واکسن در سطح دنیا است که باید این اقدام هرچه سریعتر از سوی مسئولان صورت گیرد.
انتهای پیام/۴۱۷۲/
انتهای پیام/