فقر در ینگه دنیا با اعدام برابر است!/ غارت کالاهای شرکت آمازون مشتی از خروار ناامنی در آمریکا
گروه جهان خبرگزاری آنا- محمد جعفری؛ شاید بهترین وجهتسمیه حالوروز اجتماعی – امنیتی ایالاتمتحده آمریکا در دوره معاصر تک بیت "آنکسی کو دور ماند از وصل خویش / یاد آرد روزگار وصل خویش" از مولانا رحمتاللهعلیه باشد. یعنی اینکه رفتار کلی یک جامعه نه بهصورت صد درصد اما بههرحال تا درصد قابلتوجهی تحت تأثیر رفتار نیاکانش قرار دارد. یعنی اینکه اگر این روزها شاهد غارت قطارهای شرکت یونیون پاسیفیک و فروشگاههای بزرگ در سطح ایالاتمتحده هستیم باید ببینیم که اسطورههای تاریخی این جامعه چگونه برای خود نام و نشان و اعتبار جور کردند.
اما در خصوص ربط دادن رفتار فعلی جامعه آمریکا به گذشته باید کمی واقعبینانهتر قدم برداشت زیرا در حال حاضر حدود ۲۰ درصد جمعیت ساکن در ایالاتمتحده را مهاجران تشکیل میدهند که نیمی از آنها نسل اولی هستند و هنوز آن پیوند محکمی را که آمریکایی الاصلها با تاریخ خود دارند را جذب نکردهاند. با در نظر گرفتن این موضوع باید به دنبال دلایل ملموستر و علمیتر گشت تا بتوان با بررسی آنها به منبع اصلی نابسامانیهای موجود در جامعه آمریکایی که خود را از همه بابت برتر از دیگر ملل جهان میداند، رسید.
نظام سرمایهداری حاکم بر آمریکا منبع اصلی فقر و بزهکاری
لازم به یادآوری است که ایالاتمتحده آمریکا با ادعای اندیشه جهانی لیبرالیسم (آزادی فرد یا اولویت فرد) و تئوری اقتصادی کاپیتالیسم (سرمایهداری) پا به عرصه رقابت با دیگر ابرقدرتها در مسیر ثروتاندوزی گذاشت. اندیشه لیبرالیسم و تئوری کاپیتالیسم در کنار هم از همان ابتدای پیدایش بهخوبی توانستند از بخش ثروتمند جامعه تازه تأسیس ایالاتمتحده حمایت کنند. لیبرالیسم به صاحبان سرمایه این کشور سازوکار لازم برای به کار گرفتن افراد جامعه را تحت لوای دموکراسی اعطا کرد. به زبان ساده تئوری کاپیتالیسم که ساخته ذهن منفعتطلب صاحبان سرمایه در آمریکا بود با ارائه اندیشه لیبرالیسم جامعه آن زمان آمریکا را فریب داد تا افراد غیرسرمایهدار آن آزادی موجود در لیبرالیسم را در قالب دموکراسی (مردمسالاری) ببینند یعنی اینکه اینگونه فکر کند که هدف غائی دموکراسی که برخاسته از اندیشه صاحبان سرمایه بود در خدمت فرد قرار گرفته آنهم فردی که بخشی از جامعه غیر سرمایهدار است.
در جریان اعتراضها به قرنطینههای کرونایی در نیویورک از بیش از دو هزار و ۳۳۰ فروشگاه سرقت شده است
اینجا بود که سنگ بنای جامعه آمریکا به نفع سرمایهدار یا کارفرما و به ضرر غیر ثروتمند یا کارگر بسیار بد نهاده شد. مردمی که تا حدی از درآمد خود رضایت داشتند در انتخابات ایالتی و فدرالی باز هم به نمایندگان همان طیف سرمایهدار رأی دادند تا این روند ادامه یابد غافل از اینکه با گذر زمان از اندازه سهم افراد غیر سرمایهدار جامعه کم شده و بهاندازه سهم بخش خاص سرمایهداران آن جامعه افزوده میشود. این روند درواقع آرمانشهر هر فرد سرمایهگذاری است. هر کارفرمایی در دنیای سرمایهداری به فکر بیشتر کردن ثروتش است. در این راه هدفش وسیله را توجیه میکند، به بردهداری روی میآورد و مهاجران قانونی و غیرقانونی را با کمترین حقوق و مزایا به استثمار میکشد.
بیشتر بخوانید:
محصولات شرکت آمازون در آمریکا غارت شد + ویدئو
برقراری ساعات منع آمد و شد در شهر بالتیمور آمریکا
در این میان روزگار است دیگر جنگ میشود، سیل به راه میافتد، زلزله و سونامی و طوفان میآیند و شاید پاندمی هم به جان مردم بیفتد. تبعات درازمدت اعتماد به آن نظام بیرحم سرمایهداری را که در کنار این بلایا بگذاریم نتیجهاش میشود همین صحنههایی که در روزهای گذشته روی آنتن شبکههای تلویزیونی و دیگر رسانههای برخط رفته است. نتیجهاش میشود حدود چهار میلیون بیخانمان و همین تعداد زندانی. نتیجهاش میشود افزایش فقر و بهتبع آن افزایش سریع جرم و جنایت.
به بحث چپاول کالاهای شرکت آمازون باز میگردیم. مدتی است که افراد زیادی که از پس هزینههای زندگی در این کشور برنمیآیند و از بابت اعتقادی هم هیچ محدودیتی برای نحوه کسب درآمد در فکر خود ندارند به قطارهای شرکت یونیون پاسیفیک حمله میکنند و در روز روشن هر آنچه در کانتینرها به دست میآوردند غارت میکنند.
موضوع اصلی در خصوص نابسامانیهای اقتصادی، اجتماعی و امنیتی داخل آمریکا ساختار نظام این کشور یعنی لیبرالیسم-کاپیتالیسم است که منافع جامعه یکدرصدی ثروتمندان را بر منافع باقیمانده افراد این کشور برتر می داند
یکی از مسئولان راهآهن لسآنجلس در ایالت کالیفرنیا گفته است که در هفتههای اخیر میزان غارت اجناس از قطارها ۱۶۰ درصد افزایشیافته و به حدود ۹۰ کانتینر در روز رسیده است.
این روند عجیب افزایش سرقت در لسآنجلس و دیگر نقاط آمریکا را برخی از تحلیلگران ازجمله "تیم کارنی" به شیوع پاندمی کرونا و تبعات آن پیوند میدهند. کارنی در مناظرهای به شبکه فاکس نیوز آمریکا گفت که به علت شیوع کرونا و تعطیلی یا ورشکستگی بسیاری از کسبوکارها از طرفی و هزینههای سرسامآور زندگی در ایالاتمتحده از طرف دیگر بخشی از جامعه به سرقت و غارت از فروشگاهها روی آوردهاند.
برخی دیگر از تحلیلگران دلایل اقدام به غارت فروشگاهها را فقط به مسائل اقتصادی مربوط نمیدانند و از نارضایتیهای مدنی هم صحبت میکنند. بهعنوانمثال، بر اساس آمار منتشرشده در نیویورک، در جریان اعتراضها به قرنطینههای کرونایی از بیش از دو هزار و ۳۳۰ فروشگاه سرقت شده است.
افزایش شمار فقرا در آمریکا رکوردشکنی میکند
شمار دیگری از کارشناسان مسائل امنیتی گفتهاند که فقدان مدیریت مناسب توزیع و در برخی موارد کمبود مواد غذایی و بهداشتی باعث شد که حتی مردم عادی هم به فروشگاهها هجوم بیاورند و دست به غارت بزنند. بهعنوانمثال در سال ۲۰۲۰ وقتی در ایالت نیوجرسی حالت فوقالعاده اعلام شد همه موجودی شیر در شهر آنیون بهیکباره فروخته شد، در شهر آستین تگزاس بنزین نایاب شد، و در شهر فرفکس در ایالت ویرجینیا مواد سفیدکننده موجود نبود. همین کمبودها باعث شد عدهای برای تأمین کالاهای موردنیاز خود دست به سرقت جمعی از فروشگاهها بزنند.
مردم آمریکا که در خلال دستکم دو دهه اخیر با مشکلات عمده اقتصادی روبرو بودند وقتی با بحران کرونا هم دستبهگریبان شدند دیگر توان و روحیه مبارزه را از دست دادند. بهراستیکه فقر فزاینده در این کشور عامل بسیاری از بزهکاریهای اجتماعی است. در همین راستا، «برنی سندرز» سناتور ایالت ورمونت آمریکا در پیامی توییتری از فاصله طبقاتی در این کشور به شدت انتقاد کرد. وی در این پیام توییتری نوشت: «من از شما میخواهم در این باره فکر کنید. سن امید به زندگی مردم پولدار در این کشور حدودا 15 سال طولانیتر از سنی است که برای مردم فقیر است. این را گرفتید؟ فقر در آمریکا نباید با حکم اعدام مساوی باشد».
بیشتر بخوانید:
در پی تعطیلی دولت فدرال؛کارکنان دولت آمریکا نیازمند کمکهای خیریه شدهاند
آمار قابلتأمل درباره فقر مردم آمریکا
بر اساس آمار موجود در اداره سرشماری آمریکا فقر در سال ۲۰۲۰ رشدی معادل ۱۱.۴ درصد داشت. بر اساس آمار همین اداره بیش از ۳۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ در فقر به سر میبردند. حدود ۱۴۰ میلیون آمریکایی در دستهبندی کمدرآمدها قرار دارند و دستکم ۹۲ میلیون نفر حتی قادر به پرداخت هزینههای خدمات درمانی خود نیستند. اما در مقابل ثروت سرمایهداران این کشور ۱.۳ میلیارد دلار بیشتر شده است.
موضوع اصلی در خصوص نابسامانیهای اقتصادی، اجتماعی و امنیتی داخل آمریکا ساختار نظام این کشور یعنی لیبرالیسم-کاپیتالیسم است که منافع جامعه یکدرصدی ثروتمندان را بر منافع باقیمانده افراد این کشور برتر می داند.
انتهای پیم/۴۱۵۵/
انتهای پیام/