قانون اقدام راهبردی لغو تحریمها موجب صیانت از حقوق ملت ایران میشود
عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا با اشاره به روند مذاکرات هستهای در وین، اظهار کرد: آنچه از اخبار مذاکرات وین حکایت میشود، روند مذاکرات رو به پیشرفت است، اما زیادهخواهیهای طرف غربی کمی کار را با مشکل مواجه کرده است.
وی تصریح کرد: نکته مثبت این دور از مذاکرات این است که تیم مذاکرهکننده مقابل زیادهخواهیهای غرب ایستادگی کرده و تأمین منافع ملی را در اولویت قرار داده است، رویکرد تیم مذاکرهکننده در دولت سیزدهم مانند دولت واداده قبلی و غربگرا، توافق به هر قیمتی نیست.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تیم مذاکرهکننده در دولت سیزدهم با اولویت قرار دادن منافع ملی و بهبود رفاه و سطح معیشتی مردم پای میز مذاکره قرار گرفته است، بنابراین رسیدن به توافق تحت هر شرایطی نیز پذیرفته نیست و تیم مذاکرهکننده نیز چنین رویکردی ندارد.
مقتدایی با تأکید بر اینکه در دولت سیزدهم همه مسائل و موضوعات کشور به مذاکرات گره زده نشده است، گفت: این مسئله یکی دیگر از نقاط قوت رویکرد دولت سیزدهم نسبت به مذاکرات وین است، به طوری که این مذاکرات در کنار دیگر مسائل کشور، از جمله تقویت رابطه با کشورهای همسایه پیش میرود و اقتصاد کشور و معیشت مردم نیز به این مذاکرات وابسته نشده تا چشممان به دست غربیها باشد که ببینیم چه تصمیمی برای ما میگیرند.
وی اضافه کرد: روند امورات جاری کشور با تقویت نگاه به شرق و توجه به همسایگان و نیز اتکا به توان داخلی و بومی کشور پیش میرود و مذاکرات هستهای را نیز در وین دنبال میکنیم، چنین رویکردی در دولت سیزدهم نسبت به مذاکرات هستهای موجب میشود تا امیدواری کاذب به جامعه حول محور مذاکرات هستهای القا نشود.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چنین رویکردی در دولت سیزدهم نسبت به مذاکرات هستهای این پیام را نیز به طرف غربی و آمریکاییها منتقل میکند که ایران برای تأمین نیازهایش علاوه بر تکیه به توان داخلی، با دیپلماسی قوی، از ظرفیت کشورهای منطقه و همسایگان نیز بهرهمند میشود.
مقتدایی در ادامه با اشاره به قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و نقش این قانون در پیشبرد مذاکرات وین، گفت: بر اساس این قانون که در آذر سال گذشته و پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم، در مجلس تصویب شد، خطمشیها و چارچوبهای کلی برای مذاکرات و مذاکرهکنندگان تعیین شده که لغو تحریمها نیز در همین چارچوب باید صورت گیرد.
وی با بیان اینکه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها موجب صیانت از حقوق ملت ایران میشود، اظهار کرد: بر اساس این قانون، مواردی به دولت تکلیف شده که طبق آن بتواند نیازهای داخلی کشور را بدون اینکه وابستگی به غرب داشته باشد، رفع کند، بنابراین از این جهت قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، راهگشای تیم مذاکرهکننده هستهای نیز، هست.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در ارزیابیهایی که داشتهایم، قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها از سوی وزارت امور خارجه و تیم مذاکرهکننده به خوبی در حال اجرا است و در جلسهای هم که با وزیر امور خارجه داشتیم، برای اجرای کامل این قانون تأکید شد.
انتهای پیام/۴۱۶۴/پ
انتهای پیام/