ریز سبزی یا میکروگرین چیست؟
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا ریز سبزی ها یا همان میکرو گرین ها در واقع اولین برگ های واقعی هستند که هنگامی که جوانهی سبزیجات و گیاهان دارویی به ارتفاعی در حدود 5 تا 8 سانتیمتر میرسند، پدیدار میشوند. امروزه گیاهان متنوعی وجود دارند که میتوان از آنها ریز سبزی تولید کرد. برخی از این گیاهان عبارتند از: ریز سبزی یونجه، شلغم، تربچه، کلم بروکلی، گل کلم، هویج، کرفس، کاهو، اسفناج، چغندر، جعفری و ریحان. امروزه میکروگرین ها یکی از افزودنیهای سالم و مغذی وعدههای غذایی انسانها محسوب می شوند.
تولید ریز سبزی ها بسیار آسان است. کافی است کمی خاک استریل ((sterile soil ، بذر ، نور و یک سینی کشت داشته باشید تا بتوانید به راحتی ریز سبزی ها را در خانه پرورش دهید. میکروگرین ها معمولاً در عرض 12 تا 14 روز برای برداشت آماده میشوند و مملو از مواد مغذی هستند. یک نکته جالب در مورد میکروگرین ها آن است که طعم آنها به شدت شبیه همتایان بالغشان است. به عنوان مثال، اگر میکروگرین تربچه را بخورید، طعم آن بسیار شبیه تربچه بالغ خواهد بود.
خواص میکروگرین ها
میکروگرین ها حاوی سطوح بسیار بالایی از ویتامین ها و کاروتنوئید ها ( به طور متوسط حدود پنج برابر ) نسبت به همتایان بالغ خود هستند. چنین سطح زیادی از مواد مغذی به کاهش خطر ابتلا به سرطان، آلزایمر، پوکی استخوان و تقویت سلامت قلب کمک میکند.
ریز سبزی ها برای اولین بار در اوایل دهه 80 به عنوان یک چاشنی غذا ظاهر شدند، اما به زودی به دلیل داشتن مواد مغذی بالا، به عنوان یکی از سالمترین تغذیه ها شناخته شدند. بنابراین اگر میخواهید تغذیه ای سالم داشته باشید، ریز سبزی ها برای شما ایده ال هستند. برخی از دلایل محبوبیت این دسته از گیاهان شامل موارد زیر می شود:
-
رشد آسان:
رشد آنها بسیار آسان است زیرا در اولین مرحله برگ واقعی برداشت میشوند و میتوانند بدون دردسر روی یک طاقچه آفتابگیر رشد کنند.
-
برداشت سریع:
ریز سبزی ها فقط با گذشت دو هفته آماده خوردن میشوند.
-
سرشار از مواد مغذی:
طبق مطالعهای که توسط دانشگاه مریلند انجام شد، ریز سبزی ها نسبت به سبزیجات و گیاهان بالغ دارای غلظت بیشتری از مواد مغذی هستند و برخی از گونههای آنها تا 40 برابر بیشتر از سبزیجات رشد یافته، مواد مغذی دارند.
سادهترین میکروگرین ها برای رشد در خانه
ریز سبزی ها تقریباً در همه جا میتوان به راحتی پرورش داد و امروزه شاهد آن هستیم که این گیاهان ارزشمند در اکثر آشپزخانه های سالم و ارگانیک در سراسر دنیا وجود دارند. در این بخش میخواهیم به برخی از ریز سبزی هایی که میتوان در داخل منزل پرورش داد و ارزش غذایی بالایی نیز دارند؛ بپردازیم.
تربچه یکی از بهترین گزینهها برای مبتدیان است. تربچه به سرعت جوانه میزند، رشد میکند و منبع خوبی از ویتامین های B، C، روی، منیزیم ، فسفر و آنتی اکسیدان است. برگ های سبز و ریز تربچه میتواند طعم و مزهای خاص به وعدههای غذایی ببخشد. دانه های تربچه را میتوان در طول سال کاشت و در دمای اتاق به خوبی پرورش داد.
-
چغندر (Beetroot Microgreen)
وجود برگ های قرمز و بنفش روشن چغندر به اندازه کافی برای ایجاد یک غذای چشم نواز در بشقاب غذا کافی است. میکروگرین چغندر حاوی روی، آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین های A، B، C و K است. میتوان بذرهای چغندر را در طول سال کاشت و 18 تا 20 روز پس از کاشت آن را برداشت نمود.
ریز سبزی چغندر
-
جعفری (Parsley Microgreen)
جعفری به دلیل طعم خاصی که دارد معمولاً در سراسر دنیا همراه با انواع غذا ها سرو میشود. میکروگرین جعفری مملو از آهن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فیبر و ویتامین های A، C و K است. این سبزی خوشمزه برای بهبود سلامت کبد مفید است و از رشد موارد خاصی از سرطان ها جلوگیری میکند. بذرهای جعفری محیط کشت مبتنی بر خاک را ترجیح میدهند، اما باید توجه داشت که سرعت جوانه زنی پایینی دارند.
-
کلم بروکلی (Broccoli Microgreen)
خواص ضد التهابی ریز سبزی بروکلی به کاهش سموم در بدن کمک میکند. میکروگرین بروکلی مملو از ویتامین های A، C، E، K، پروتئین و کلسیم است که مقادیر قابل توجهی آهن، منیزیم و فسفر را نیز شامل میشود. بذرهای کلم بروکلی در محیط خاکی بهترین رشد را دارند و ظرف 8 تا 10 روز آماده برداشت میشوند.
-
شاهی (Garden Cress Microgreen)
ریز سبزی شاهی یک راه عالی برای افزودن طعمهای تند و تازه مورد نیاز به انواع ساندویچها و سالادها است. شاهی حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری، ویتامین های A، B، C و E، پتاسیم، فسفر، کلسیم، منیزیم، آهن و آنتی اکسیدان است. شاهی و تربچه سریعترین جوانه زنی را در بین انواع ریز سبزی ها دارند به طوری که بذرهای این دو سبزی بعد از گذشت دو روز شروع به جوانه زدن میکنند.
-
گل آفتابگردان ( Sunflower Microgreen)
ریز سبزی آفتابگردان سرشار از مواد مغذی و ضروری از جمله ویتامین های A، B، C، کلسیم، آهن، منگنز، فسفر، پتاسیم، گوگرد و روی است. میکروگرین های آفتابگردان همچنین ترکیبات و آنتی اکسیدان های ضد سرطان را حدود 5 تا 10 برابر گیاهان بالغ خود دارند. طعم آجیلی و کمی شیرین سبزه های آفتابگردان طعم خاصی را به انواع سالد ها می بخشد.
-
یونجه (Alfalfa Microgreen)
ریز سبزی های یونجه دارای طعم بسیار ملایم و تردی هستند و میتوان آنها را به سالاد یا ساندویچ اضافه کرد تا طعم غذا کمی آجیلی گردد یونجه سرشار از ویتامین های A، B1، B6، C، E و K، پتاسیم، آهن، کلسیم و روی است. این میکروگرین میتواند نقش مهمی در پیشگیری از سرطان سینه، کاهش شانس دیابت و بهبود سلامت استخوان ها داشته باشد. بذر یونجه را میتوان در تمام طول سال کاشت و طی 8 تا 12 روز آماده برداشت میشود.
زمان برداشت و مصرف ریز سبزی ها
میکروگرین ها بهترین تغذیه را زمانی ایجاد میکنند که درست پس از برداشت به صورت تازه مصرف شوند. همچنین میتوان پس از شستن آنها را خشک کرد و برای استفاده طولانی مدت آنها را در بستهبندی کاغذی درون یخچال نگهداری کرد.
انتهای پیام/4127
انتهای پیام/