دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

آمادگی برقابی‌ها برای پیک تابستان سال آینده/تابستان روشن در راه است؟

با توجه به افزایش بارش در استان‌های جنوبی،‌میزان آمادگی نیروگاه‌های برقابی‌ برای تامین برق در زمان پیک مصرف به ۷۰ درصدی رسیده است.
کد خبر : 634947
برقابی



به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بخشی از خاموشی‌های تابستان در دو سال اخیر، به دلیل از مدار خارج شدن نیروگاه‌های برقابی است،‌ با کاهش بارندگی و پایین آمدن سطح مخازن سدها امکان استفاده از انرژی برقابی در زمان پیک مصرف وجود ندارد.بنا به آمارهای شرکت برق منطقه‌ای میزان ورودی آب در سال آبی گذشته ۴۰ درصد کاهش داشته است و به طبع آن تولید برق از نیروگاه‌های برقابی نیز کاهش ۴۶ درصدی داشته است، در این میان به دلیل کاهش بارش در پایتخت سهم تولید نیروگاه برقابی در استان تهران کمتر از ۳ درصد است. به گفته مدیر دفتر بهره‌برداری از تاسیسات‌ آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران،‌ در پایتخت از پنج سدی که تامین آب را انجام می‌دهند تنها سدهای امیرکبیر، طالقان و لتیان دارای نیروگاه برق آبی هستند و نیروگاه های کلان و لوارک نیز در مسیر آب انتقالی از سد لار احداث شده‌اند ولی سد ماملو دارای نیروگاه نیست.


با افزایش بارش در استان خوزستان و جاری شدن روان آب‌ها میزان ذخایر آب در مخازن سدها بیشتر شده است، به گونه‌ای که مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از آمادگی ۷۰ درصدی نیروگاه‌های برقابی خبر می‌دهد.بازگشت انرژی‌های برقابی به مدار تولید می تواند خبر خوشایند برای کاهش خاموشی در تابستان پیش رو باشد و بخشی از نیاز شبکه را در زمان پیک مصرف تامین کند.


آمادگی برقابی‌ها برای تولید ۹ هزارمگاوات برق


آمادگی برقابی‌ها برای پیک تابستان سال آینده/تابستان روشن در راه است؟


سید حسن رضوی مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با اشاره به پیش‌بینی سازمان هواشناسی در خصوص بارش‌های نرمال به‌ صورت برف و باران در زمستان می‌گوید«اگر پیش‌بینی‌ها محقق شده و اتفاق خاصی مانند بروز سیلاب رخ ندهد نیروگاه‌های برق‌آبی تا پایان شهریور ۱۴۰۱ قادرند تا ۹ هزار مگاوات در ساعت برق تولید کنند».


وی با اشاره به اینکه توان تولید نیروگاه‌های برق‌آبی ۱۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات است، عنوان می‌کند «ما نیروگاه‌های برق‌آبی را به نحوی برنامه‌ریزی کردیم که در سال جاری ۲۵ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته کمتر تولید برق داشته باشند که این به معنای تولید ۹ هزار مگاوات برق در ساعت است».




بیشتر بخوانید:


برخورد با مشترکان پرمصرف با تعرفه‌گذاری پلکانی


تکمیل نشدن نیروگاه‌های برقابی به دلیل کارشکنی بانک‌ها




وی ادامه می‌دهد «نیروگاه‌های برق‌آبی تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ (پایان سال آبی سال گذشته) به دلیل خشک‌سالی سال ۹۹ در مجموع ۳۷ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته یعنی ۳۱ شهریور ۹۹، برق تولید کردند».


رضوی با بیان اینکه کمبود منابع آبی در سدها مانعی برای تولید برق از نیروگاه‌های برق‌آبی بود، بیان می‌کند «در پاییز سال جاری این کمبود تولیدها به ۵۷ درصد رسید».


وی با اشاره به اینکه بارندگی‌های اخیر شرایط ذخایر آبی را بهتر کرده است، ادامه می‌دهد «ورود حدود ۲ میلیارد مترمکعب آب به سدهای کشور شرایط بحرانی نیروگاه‌های برق‌آبی را تغییر داده است».


نفش پررنگ برقابی‌ها در پیک مصرف برق


محمدرضا شریفی دونچالی کارشناس حوزه انرژی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا با اشاره به نقش نیروهای برق‌آبی در تأمین برق کشور اظهار می‌کند«نیروگاه‌های برقابی در زمان پیک مصرف برق می‌تواند بخشی از بار شبکه را تأمین کنند اما زمانی می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد که ذخایر سدها در شرایط مناسبی باشد، اما متأسفانه در سال‌های گذشته به دلیل کمبود بارش و پایین آمدن سطح آب پشت سدها، امکان رهاسازی این منابع به‌منظور تأمین آب مورد نیاز کشور وجود ندارد».


وی ادامه می‌دهد«با توجه به میزان بارش در کشور و احتمال ادامه سال‌های خشک باید به سمت احداث نیروگاه‌های متوسط و کوچک‌مقیاس رفت این نیروگاه‌ها را می‌توان در مسیر انتقال آب نیز راه‌اندازی کرد».


شریفی عنوان ‌می‌کند«در سال‌های گذشته ذخایر آبی کشور تحت تأثیر کمبود بارش با کاهش محسوسی مواجه شده است و نمی‌توان از تمام ظرفیت برقابی‌ها در زمان پیک مصرف استفاده کرد به دلیل ارتباط زنجیره‌وار در صورت مدیریت مصرف آب می‌تواند سهم استفاده از برقابی‌ها را افزایش داد».


این کارشناس حوزه انرژی بیان می‌کند«استفاده از نیروگاه‌های برقابی در دسته انرژی‌های پاک قرار دارد اما به دلیل محدودیت منابع و اولویت آب، باید در زمان مناسب مورد استفاده قرار گیرد».


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب