۰۷/ اسفند /۱۴۰۳
فربد استیری مطرح کرد:

کاهش ۴۰ درصدی تولید نیروگاه‌های برق‌آبی نسبت به سال گذشته

مدیر مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور گفت: انرژی تولیدشده از واحدهای برق‌آبی در آغاز سال جاری تا دهم آذرماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد کم شد.
نیروگاه برق آبی.jpg

 به گزارش گروه نفت وانرژی خبرگزاری آنا از وزارت نیرو، فربد استیری، مدیر مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور به تشریح آخرین وضعیت بارندگی مناطق تحت پوشش واحدهای برق‌آبی پرداخت و افزود: بیش از ۸۵ پتانسیل نیروگاه‌های برق‌آبی در حوضه آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان واقع‌شده است که میزان بارش‌های این حوضه از ابتدای سال آبی تاکنون به ۱۴۸ میلی‌متر رسیده است که در مقایسه با سال آبی گذشته ۳۹۸ درصد و در مقایسه با مدت متوسط بلندمدت حدود ۲۰۵ درصد افزایش پیداکرده است که از این حیث حوضه آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان تاکنون پربارش‌ترین سال آبی نیم‌قرن اخیر خود را تجربه می‌کند.


وی با اشاره به اینکه بیش از هشت هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی در حوضه کارون بزرگ نصب‌شده است، گفت: در ابتدای سال آبی جاری پیش‌بینی‌شده بود که آورد این حوضه تا دهم آذرماه حداکثر به ۱۰۸۸ میلیون مترمکعب برسد که خوشبختانه تاکنون بیش از دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب در حوضه آبریز کارون بزرگ آورد داشته‌ایم.


استیری تأکید کرد: ذخیره آب در سدهای حوضه‌های کارون بزرگ، کرخه و مارون از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به حدود ۱۴ میلیارد مترمکعب رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش‌یافته است؛ ازاین‌رو امیدواریم با ادامه بارندگی‌ها تا پایان سال‌ جاری میزان ذخیره آب پشت سدها به‌گونه‌ای باشد که تولید انرژی توسط واحدهای برق‌آبی کشور با حداکثر ظرفیت در پیک سال آینده صورت پذیرد.


وی خاطرنشان کرد: باوجود بارندگی‌های مناسب دو ماه اخیر، افت بی‌سابقه بارش‌های سال آبی گذشته موجب شده است تا انرژی تولیدشده از واحدهای برق‌آبی از ابتدای سال جاری تا دهم آذرماه به هفت هزار و ۷۳۸ گیگاوات ساعت برسد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۰ درصد کاهش‌یافته است.


استیری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هم‌اکنون جهت ذخیره آب پشت سدها برای تولید انرژی حداکثری و مشارکت تأسیسات برق‌آبی در پیک سال ۹۸ برنامه تعمیرات نیروگاه‌های برق‌‌آبی در نیمه دوم سال جاری در دست انجام است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

مدیر مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور تأکید کرد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته از تعداد ۱۲۹ واحد برق‌آبی در دست بهره‌برداری با ظرفیت ۱۲۰۱۱ مگاوات، ۱۲۷ واحد به ظرفیت ۱۲۰۱۰ مگاوات دارای برنامه تعمیرات بوده و دو واحد به ظرفیت یک مگاوات در اختیار پیمانکار است.


استیری با اشاره به اینکه تعمیرات ۱۸ واحد به ظرفیت دو هزار و ۲۷۲ مگاوات در دست انجام است، ادامه داد: تعمیرات ۷۴ واحد به ظرفیت پنج هزار و ۸۳۳ مگاوات به اتمام رسیده است و تعمیرات ۳۶ واحد باقی‌مانده به ظرفیت سه هزار و ۹۰۴ مگاوات در زمان باقی‌مانده تا انتهای سال جهت آمادگی حداکثری پیک در تابستان سال آینده انجام خواهد شد.


انتهای پیام/۴۰۹۴/


ارسال نظر