توصیههای طب ایرانی برای درمان علایم کرونا
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، به گفته پزشکان یکی از مهمترین شاخصهای ارتقای سلامتی بهویژه در ایام شیوع کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن است. اگر چه نمی توان ادعا کرد که یک ماده غذایی خاص به جلوگیری از کرونا کمک میکند اما با تغذیه مناسب میتوان سیستم ایمنی بدن را قوی کرد تا احتمال ابتلا به این بیماری کمتر شده و یا افراد مبتلا سریعتر و راحتتر روند بهبودی را طی کنند.
مواد غذایی حاوی «آنتی اکسیدان» یکی از مهمترین عوامل کمک کننده به تقویت سیستم ایمنی است که از سلولها در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کرده و میتوانند در پیشگیری از بیماریهای قلبی، سرطان و سایر بیماریها نقشی پررنگ ایفا کنند. میوهها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان، ویتامین و فیبر هستند و لذا مصرف آنان به ارتقای سلامت منجر می شود.
حوریه محمدی کناری و همکاران در مقاله ای با عنوان «توصیه های گیاهی برای درمان علایم COVID-19 بر مبنای طب ایرانی» به این موضوع پرداخته است.
وی در این مطالعه؛ با اشاره به اینکه افزایش بیرویه فرآیندهای التهابی از آسیبهای عمده این بیماری است؛ استفاده از گیاهان حاوی عوامل آنتیاکسیدانی را برای تنظیم سیستم ایمنی بدن مفید دانسته و طبق مطالعات بالینی چند گیاه مؤثر بر همهگیری بیماریهای تنفسی را با توجه به دیدگاه طب ایرانی معرفی کرده است؛ گیاهانی که مطالعات امروزی تأثیر آنها را به عنوان ضدسرفه، ضدتب، ضدویروسی، ضدالتهابی و آنتیاکسیدان تأیید میکنند.
در این پژوهش ابتدا جستجوی کاملی از گیاهان تنظیمکننده سیستم ایمنی و تریاق با کلیدواژه "تریاق"، "پادزهر"، "مفرح"و «مقوی» در کتابهای طب ایرانی نظیر مخزنالادویه، تحفهالمومنین و قانون در طب صورت گرفت . همچنین گیاهانی که در تب و بیماریهای ریوی مؤثر بودند با کلیدواژه "سرفه" جستجو و جمعآوری شدند و خواص دارویی آنها در پایگاههای دادههای علمی یافت شد و نتایج در جداول جداگانه ای ثبت گردید.
طبق نتایج حاصل شده از این پژوهش، گیاهانی مانند نارنج، لیموشیرین، بالنگ، مورد، اسطوخودوس، دارای خواص ضدتب، ضدسرفه، ضدالتهاب، آنتیاکسیدان و ضدمیکروب هستند و میتوانند در پیشگیری و بهبود علایم بیماری کرونا مؤثر باشند، که برای اثبات اثربخشی خاص آنها، مطالعات بیشتری لازم است.
انتهای پیام/4161
انتهای پیام/