آیا واکسن پاستوکووک قابلیت مقابله همزمان با چند سویه کرونا دارد؟
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، علیرضا بیگلری اظهار کرد: با ظهور اُمیکرون، بازمهندسی واکسن پاستوکووک و پاستوکووک پلاس را آغاز کردیم تا اگر جهشهای جدید پیدا و یا اُمیکرون، ویروس غالب در کشور شد بتوانیم واکسن مناسب را در تهیه کنیم.
وی افزود: فعلا استراتژی و دیدگاه سازمان جهانی بهداشت و دنیا این است که موثرترین کار برای مقابله با کرونا علاوه بر رعایت شیوه نامهها، استفاده از واکسنهای موجود و در دسترس است. واکسنها میتوانند مرگ و میر و بیماری شدید را کاهش دهند.
رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: تمام کیتهای موجود در ایران میتوانند موارد کووید۱۹ چه دلتا چه اُمیکرون را تشخیص دهند اما نمیتوانند مشخص کنند که این دلتا یا اُمیکرون است و برای افراد جامعه مهم نیست که بدانند به اُمیکرون مبتلا شدهاند یا دلتا چون هیچ تفاوتی از نظر درمانی و تشخیصی با یکدیگر ندارند. از اوایل آذرماه در انستیتو پاستور ایران، طراحی کیت ویژه تشخیص اُمیکرون را آغاز و از ۱۴ آذرماه در آزمایشگاههای منتخب شبکه ملی آزمایشگاهی سراسر کشور توزیع کردیم و علاوه بر آن، این کیتها در چندین مرحله توزیع شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر آزمایشگاههای مرجع در همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور، کیت تشخیص اُمیکرون را در اختیار دارند اما به عنوان اولین اقدام از این کیت استفاده نمیکنند مگر در موارد استنثنایی. مثلا برای فردی که با افرادی که در طول دو هفته گذشته سفر خارجی داشتهاند و این فرد مبتلا به کرونا باشد، ممکن است بررسی تشخیص اُمیکرون انجام شود اما دستورالعمل تست تشخیص اُمیکرون به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است.
بیگلری بیان کرد: در حال حاضر همه ۵۰۰ آزمایشگاه کشور میتوانند آزمایش تشخیص اُمیکرون را انجام دهند اما این کار باید با سیاست مشخصی پیش برود و نباید به صورت تجاری از آن استفاده شود بنابراین باتوجه به وضعیتهای مختلف، وزارت بهداشت تصمیمات لازم را میگیرد.
انتهای پیام/۴۱۷۲/
انتهای پیام/